?>

Westin Abu Dhabi

Westin Abu Dhabi

Golf i världsklass!

Westin Abu Dhabi är det perfekta resmålet för den kräsne golfaren som vill ha garanterad värme och högsta kvalitet till ett vettigt pris. De två toppbanorna Abu Dhabi Golf Club med den magnifika falken som klubbhus och Saadiyat kommer inte att göra någon besviken.

Race to Dubai har verkligen satt Förenade Arabemiraten på golfkartan. Alla tävlingarna i ”Desert Swing” på Europatouren erbjuder absolut bästa tänkbara förutsättningar både väder- och golfmässigt. Deltävlingen på Abu Dhabi Golf Club har blivit en modern klassiker då tävlingen funnits med på touren sedan 2006. Det karaktäristiska klubbhuset utformat som en falk kan inte ha undgått någon och vakar över både 9:e och 18:e green. Tillsammans med det smakfulla Westin-hotellet som ligger direkt i anslutning till det maffiga klubbhuset är detta verkligen en förstklassig golfresort. Det är ofta detaljerna som gör helheten och här snålar man inte på något – rangebollarna är snyggt upplagda i pyramider, banan är i det närmaste manikyrklippt och den fantastiska buffén på hotellet innehåller något för alla smaker.

Fakta

Golfvärd Ja
Golf Academy Nej
Banor i närområdet 3
Avstånd flygplats Dubai International Airport, 134 km
Avstånd golfbana 0 meter
Närmaste stad Centrala Abu Dhabi 20 km.
Arrangemang Tävlingar, utflykter mm.
Passregler Vid resor till Förenade Arabemiraten måste passet vara giltigt i minst 6 månader efter det att man lämnat landet. Provisoriskt pass accepteras inte för inresa till Förenade Arabemiraten.
Övrigt Läs om allt som finns att göra i Abu Dhabi på Visit UAEs hemsida.

Vad ingår i resan?

Lägsta pris: 18.495:-

7 nätter i dubbelrum
7 frukostar och 6 middagar
3 greenfee på Abu Dhabi Golf Club
2 greenfee på Saadiyat Beach Golf Club
flyg
flygskatt
transport av golfbag
flygplatstransfer
service av vår golfvärd

Turistskatt
På många av våra resmål tar lokala myndigheter ut en särskild turistskatt vid hotellövernattningar. Denna turistskatt läggs till på er hotellnota och betalas vid utcheckning från hotellet. Läs mer om turistskatter här.

Väder just nu

weather-icon40℃

Abu Dhabi Golf Club

Abu Dhabi Golf Club är en populär och omtyckt bana och många av tourspelarna lovordar Peter Harradine som varsamt lagt ut en fantastisk parkbana med strategiska vattenhinder och bunkrar. I ett tidigare ökenlandskap förväntar man sig inte att det ska vara många vattenhinder men här är det inte mindre än sju saltvattensjöar. För medelgolfaren kan allt prat om tourbana upplevas som lite avskräckande men en bra och modern golfbana har flera olika tees som gör banan mänsklig även för oss amatörgolfare. Den utmärkta finishen gör att ni alltid kommer att ha bra lägen och bollen känns nästan peggad på den perfekta fairwayen. Greenerna är jämna och snabba men inte närmelsevis som de presenteras under den årliga Europatourtävlingen. Ni kommer däremot känna en viss anspänning när ni spelar upp mot greenen på hål 18 och den mäktiga falken på klubbhuset stirrar på era inspel och avslutande puttar.

Fakta

Antal hål 27
Bankaraktär Ökenbana med parkkaraktär
Banfakta Championship Course, Par 72 6916 6184 5706 5279
Academy Course, Par 36 3265 3037 2816 2530
HCP-gräns 54
Drivingrange Utslag från gräs
Golfbil Golfbilar ingår för de som önskar. Det är även tillåtet att gå banan.
Bandesign Peter Harradine

Saadiyat Beach Golf Club

På Saadiyat Beach Golf Club är det Troon som vårdar banan med omsorg, vilket är en tydlig kvalitetsstämpel. Den tidigare storpelaren, numera banarkitekten, Gary Player har tagit tillvara på de yttre förutsättningarna och skapat en golfbana i vacker seasidemiljö. Banan ligger läckert utlagd längs med Persiska vikens kust med stora wastelandområden och både många och spektakulära kritvita bunkrar. Varje hål har en egen design och ett av de mest berömda är ”Dolphin View”, banans femte hål, där man från utslaget har en makalös panoramautsikt över Persiska Viken. Som namnet antyder är det inte ovanligt att man kan skymta delfiner vid vattenytan. Det efterföljande sjätte hålet är ett av banans häftigaste par 3-hål, som spelas utmed stranden. Man spelar i en strandliknande miljö på många hål, med karaktäristiska sanddyner och buskar som hinder att undvika. Det är inte helt ovanligt att en del av slagen har slagits från sand när summeringen av scoren görs i klubbhuset efter avslutad runda. Då banan har en öppen karaktär är det förhållandevis enkelt att hitta bollen även om man slår lite snett.  Ett uppskattat inslag på Saadiyat Beach är de många gaseller som rör sig fritt på golfbanan. I havet utanför golfbanan kan man se både delfiner och sköldpaddor, och sannolikt får du även glimt av någon falk i luften också. Banans fantastiska layout kombinerat med den vackra utsikten och närheten till vattnet gör en runda på Saadiyat Beach Golf Club till en golfupplevelse i världsklass.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Öken/Links
Banfakta Par 72, 7083 6613 6127 5452 4813
HCP-gräns 54
Drivingrange Utslag från gräs.
Bandesign Gary Player
Golfbil Golfbilar ingår för de som önskar. Det är även tillåtet att gå banan.

The Westin Abu Dhabi Golf Resort & Spa

The Westin Abu Dhabi Golf Resort & Spa ligger granne med den mäktiga falken som utgör klubbhuset på Abu Dhabi Golf Club. På hotellet råder en avslappnad atmosfär med en golfig känsla och på rangen direkt utanför hotellet ligger rangebollarna prydligt upplagda i pyramider. Hotellet är stort men smälter väl in i kombination med klubbhuset. Hotellet är lyxigt men inte överdådigt. Rummen är klassiskt stramt inredda, de är rymliga med sina 45 kvm utan att vara enorma.

Den verkliga klassen på ett hotell visar sig ofta när man äter buffén. I bufférestaurangen Fairways är sushin lite bättre, lite generösare med skaldjur och en enorm variation av väl utvalda rätter från alla världens hörn. Buffén är internationell och håller samma höga klass som resten av anläggningen. Det finns givetvis fler restauranger men buffén är det som ingår i vårt paket. Huvudbaren är Lemon & Lime Lounge som ligger direkt anslutning till den väl tilltagna lobbyn. Det finns givetvis gym, spa och två pooler, en bad- och relaxpool samt en 25 meters motionspool.

Saadiyat Beach Club

Som gäst på Westin Abu Dhabi har ni även en unik möjlighet att besöka den fina stranden vid Persiska viken. Saadyat Beach Club erbjuder så mycket mer förutom sin imponerande 9 km långa strand. Vad sägs om hela tre restauranger, pool, gym och spa? Planera gärna in ditt besök på Saadiyat Beach Club någon av dagarna då ni har en senare starttid. Det är kostnadsfritt att besöka Saadiyat Beach Club, likaså transporterna dit och hem. Dock är platstillgången begränsad och du säkerställer din plats i hotellreceptionen på Westin Abu Dhabi.

 

Fakta

Standard starstarstarstarstar
Läge På golfbanan Abu Dhabi
Rum 172 st. Alla rum med AC, safe, minibar, hårtork mm.
Faciliteter Utomhuspool, beach club, spa, restauranger, barer, café, mm.
Wifi På hotellet finns det trådlös uppkoppling till internet utan extra kostnad.
Turistskatt I emiratet Abu Dhabi tar man sedan den 1 juni 2016 ut en turistskatt från alla hotellgäster. Denna skatt är på 15 AED per rum per natt. Skatten läggs på er rumsnota och betalas till hotellet vid utcheckning.

Avsnitt 10

– Golf i Abu Dhabi

Golfresepodden konstaterar att gästen Mikael Erdtman i det närmaste har haft klippkort till Förenade Arabemiraten under de senaste åren. Anders tror att den mäktiga falken är en örn och han gillar oas-staden Al Ain. Alla är eniga om att Abu Dhabi har en mängd toppbanor. Vi uppmärksammar även att Yas Links är bättre rankad än någon av banorna i Dubai och är med på listan över världens 100 bästa golfbanor.

The Westin Abu Dhabi Golf Resort & Spa

Förfrågan

Kontaktinformation

loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället Name, email, phone and mobile is required fields, please check your form.