Golf i Egypten

Egyptens historia är i det närmaste oslagbar med sina pyramider, sfinxer, museer och enorma moskéer. Allt detta finns tillgängligt för dig när du reser till Egypten med Golf Plaisir. Självfallet så spelar du enormt mycket golf på banor som kan jämföras med de allra bästa. Efter golfen kan det vara skönt med lite kultur, sol och bad. I Egypten finns det mesta för de flesta.

Egypten har strax över 20 golfklubbar som geografiskt är ganska koncentrerade till några få områden. Storstaden Kairo har nära hälften av golfbanorna och flera av de som ligger i Kairos förorter är av förvånansvärt bra standard. Vad sägs om följande designers och Kairo golfbanor; Katameya Dunes – Nick Faldo, Hilton Pyramides – Carl Litton och Allegria – Jack Nicklaus. Flera av golfbanorna har boende direkt på golfbanan vilket gör Kairo till en mycket intressant golfdestination. Bo på en lugn resort och spela golf på dagarna och samtidigt ha den spännande storstaden med alla sevärdheter i närheten. Vill man kombinera detta med bad så finns det två bra golfresorter bara 90 minuter från flygplatsen. Stella di Mare och Al Sokhna Golf Club är båda strandnära golfresorter.

För den som verkligen vill kombinera golf och bad så finns det ett kluster av golfbanor i Hurghada. Det är egentligen hit eller yill Sharm El Sheikh som de flesta skandinaviska turister åker när de ska spela golf i Egypten. Hurghada har ett perfekt klimat som vinterresmål men här finns bara fyra resorter. Det är kanske inte riktigt lika kända golfbanedesigners som har ritat golfbanorna här som i Kairo, men alla banorna är riktigt bra. Skillnaden är ofta att de är byggda som en helhet. Det är inte bara golf utan boende, stranden, service, allt i ett som gör att det är lätt att trivas. De fyra golfresorterna längs denna fina kust är Makadi Bay, El Gouna, Steigenberger och Soma Bay.


Golfresepodden

– Golf i Egypten

Vår gäst i detta avsnitt av Golfresepodden är Calle Carlsson, en av få svenska internationella klubbdirektörer. Vi följer Calles 7-åriga resa i Egypten. Anders visar sig vara Calles första arbetsgivare och blir sugen på att utforska Kairos alla golfbanor. Johan upplever klättring både på och inne i Cheopspyramiden och får fortfarande samtal från den något excentriske klubbchefen och gynekologen Hefni på Dreamland Golf Resort.

Egypten

Hurghada

Hurghada är Egyptens populäraste resmål! Kristallklart vatten, perfekt väder och vackra stränder är bara några av ortens kännetecken. Här finns även en mängd högklassiska hotell och golfbanor som är perfekt för en golfresa. Man får oftast väldigt mycket för pengarna här.