Caleta de Fuste

Caleta de Fuste

Sol, sand, hav och ö-golf

På Fuerteventura skiner solen över stränderna och den fina golfbanan. Boendet ligger vid havet på promenadavstånd till den mysiga byn Caleta de Fuste.

Härlig sandstrand, pooler, restauranger och barer – på Elba Sara får du allt i ett. Det 4-stjärniga hotellet är ett klassiskt ”sol och bad”-hotell, med strandläge och två stora pooler. Efter avslutat golfspel njuter du av soliga eftermiddagar på stranden eller runt något av poolområdena. Det är lätt att trivas på Elba Sara och ledsnar man på att lapa sol finns det en liten relaxavdelning med bastu. Har man ork kvar efter golfen så kan man spela tennis eller nyttja gymmet. Det finns ett mindre shoppingcenter i direkt anslutning till Elba Sara som har restauranger, bankomat och mataffär. Önskas större utbud av affärer och nöjesliv är det en kort taxiresa eller en skön promenad längs strandpromenaden till Caleta de Fuste.

Fakta

Golfvärd Ja
Banor i närområdet 3
Avstånd till flygplats Fuerteventura Airport 8 km
Närmaste stad Caleta de Fuste 2 km
Arrangemang Tävlingar, utflykter mm

Vad ingår i resan?

Lägsta pris: 16.995:-

7 nätter dubbelrum
7 frukostar och 6 middagar
4 heldagsgreenfee Fuerteventura Golf
flyg
flygskatt
transport av golfbag
flygplatstransfer
service av vår golfvärd

Turistskatt
På många av våra resmål tar lokala myndigheter ut en särskild turistskatt vid hotellövernattningar. Denna turistskatt läggs till på er hotellnota och betalas vid utcheckning från hotellet. Läs mer om turistskatter här.

Väder just nu

weather-icon24.1℃

Fuerteventura Golf

Vid ankomsten till Fuerteventura Golf möts ni av det pampiga hotellet som är byggt i klassisk haciendastil. I den vackra hotellbyggnaden ligger även klubbhuset och restaurangen. Även om Fuerteventura Golf ligger mer eller mindre granne med Salinas Golf så är det helt olika karaktär på banorna.  Fuerteventura Golf är en klassisk golfbana där fairways kantas av palmer och banan har relativt små greener. Det gäller att hålla tungan rätt i mun redan på första hålet, en kort par 4 med en bäck som korsar fairway, och en väl inbunkrad green. Spela klokt från tee för att undvika bäcken och fairwaybunkrarna! Strategiskt spel gäller faktiskt över hela banan. Det finns doglegs där man kan chansa och vinna en hel del men det kan bli dyrköpta metrar om man går out of bounds. Fuerteventura är en flack bana som är lätt att gå förutom den tuffa backen upp till hål nummer 17. Även om vi klassar både Fuerteventura och Salinas som semestergolfanläggningar så är de inga dåliga banor. Fuerteventura Golf var värd åt Europatouren 2004 och då slutade Golf Plaisirs operativa chef Mattias Damberg på samma plats som Henrik Stenson, dock långt från toppen med 6 över par.

 

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Parkbana
Banfakta Par 72, 6121 5844 5344 4845
HCP-gräns 54
Drivingrange Ja
Bandesign Juan Catarineu
Transport Transport till och från golfbana går på fasta tider enligt schema som meddelas på plats. Önskar man åka andra tider för att tex utnyttja heldagsgreenfee sker denna transport på egen bekostnad.

Elba Sara Hotel

Härlig sandstrand, pooler, restauranger och barer – på Elba Sara får du allt i ett. Det 4-stjärniga hotellet är ett klassiskt ”sol och bad” hotell, med strandläge och två stora pooler. Rummen är smakfullt inredda med balkong och havsutsikt. Efter avslutat golfspel njuter du av soliga eftermiddagar på stranden eller runt något av poolområdena. Det är lätt att trivas på Elba Sara och ledsnar man på att lapa sol finns det en liten relaxavdelning med bastu och jacuzzi. Har man ork kvar efter golfen så kan man spela tennis eller nyttja gymmet. Elba Sara har inget eget Spa men som Golf Plaisir gäst ni 50% rabatt på inträdet till Sheratons Spa som bara ligger ca 200 meter från hotellet. Det är även utanför Sheraton som man har den bästa sandstranden om man vill bada i havet. Det finns ett mindre shoppingcenter i direkt anslutning till hotellet. Önskas större utbud av affärer och nöjesliv är det en kort taxiresa eller en skön promenad till Caleta de Fuste.

På Fuerteventura finns det ytterligare två golfbanor som är väl värda ett besök. Playitas ligger vackert beläget i en dalgång med utsikt över havet ca 30 minuter från Caleta de Fuste. Jandia Golf ligger längst ned på ön där stränderna är som vitast och bredast och dit tar det en dryg timme med bil.

 

 

Fakta

Standard starstarstarstar
Läge Vid stranden nedanför golfbanorna
Rum 266 st. Alla rum med AC, safe, minibar mm.
Faciliteter 2 utomhuspooler (ej uppvärmda), tennis, gym, Internet, restaurang och bar mm.
Wifi På hotellet finns det trådlös uppkoppling till internet utan extra kostnad. Salinas Golf har fri wifi och Fuerteventura Golf har endast wifi för deras hotellgäster.

Gratis padel på Caleta de Fuste

Padel på Caleta de Fuste

Padelbanan ligger i anslutning till klubbhuset på Fuerteventura Golf. Vår golfvärd på plats kan hjälpa till med bokning av speltider. Som Golf Plaisir-resenärer spelar ni gratis i mån av plats. Vi rekommenderar att ni tar med er egen utrustning. Anläggningen drivs av golfklubben och Golf Plaisir tar inte ansvar för kvaliteten på uthyrningsutrustning och eventuell hyra av utrustning betalas av respektive spelare.

 

Fuerteventura Golf Club

Elba Sara Beach & Golf Resort

Förfrågan

Kontaktinformation

loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället Name, email, phone and mobile is required fields, please check your form.