Barcelo Tenerife

Barcelo Tenerife

Lyxigt och avkopplande på Kanarieöarna!

Södra Teneriffa lockar mängder med soltörstande svenskar under vinterhalvåret. 5-stjärniga Barcelo Tenerife ligger i Golf del Sur och man hör på namnet att detta är en plats för golfare. Kombinationen med golf, värme, havet och all inclusive är ett vinnande koncept.

Teneriffa och Gran Canaria slåss om att vara Kanarieöarnas bästa golfdestination. Båda öarna har fantastiskt bra golfbanor och det är mer tycke och smak som avgör vilken som är bäst. Både Amarilla Golf och Golf del Sur är några av de många golfbanor som bidrar till det årliga lämmeltåget av golfare under vintern. Nu erbjuder Teneriffa så mycket mer än bara golf. Här finns ett brett utbud av restauranger och barer, nöjeslivet är en viktig del för många turister. Det är givetvis även många familjer och par som söker sig till solsken, avkoppling och naturupplevelser.

Barcelo Tenerife är ett förstklassigt hotell som erbjuder enastående boende. Om det inte vore för golfen skulle det inte finnas någon anledning att lämna hotellområdet. Men om du vill utforska omgivningarna finns den charmiga fiskebyn Los Abrigos bara en kort avstånd bort. Här kan du avnjuta solnedgången medan fiskebåtarna guppar i hamnen och njuta av dagens fångst på någon av de pittoreska fiskerestaurangerna. Teneriffas livliga nattliv kan nås bekvämt med taxi från hotellet.

Fakta

Golfvärd Ja
Avstånd golfbana 1, 8 km.
Avstånd flygplats Tenerife Sur Airport, 9 km.
Avstånd tätort Playa de las Americas, 18 km.
Arrangemang Tävlingar utflykter mm.

Vad ingår i resan?

Lägsta pris: 0:-

7 nätter i dubbelrum
7 frukostar och 6 middagar
3 greenfee på Amarilla Golf
1 greenfee på Golf del Sur
flyg
flygskatt
transport av golfbag
flygplatstransfer
service av vår golfvärd

Uppgradera till All-inclusive
Gör din vistelse på Barcelo Tenerife ännu mer bekväm med all-inclusive. Njut av ett varierat utbud av måltider, snacks och drycker. Priset är 3495:-/vecka och du bokar tillägget i steg 2 i bokningsflödet.

Turistskatt
På många av våra resmål tar lokala myndigheter ut en särskild turistskatt vid hotellövernattningar. Denna turistskatt läggs till på er hotellnota och betalas vid utcheckning från hotellet. Läs mer om turistskatter här.

Väder just nu

weather-icon23.3℃

Amarilla Golf

Det är något speciellt med golfbanor som går hela vägen ned till havet. Amarilla Golf Club är en sådan golfbana och här kommer man ända ner till havet vid två tillfällen under ronden. Den välrenommerade golfbanearkitekten Donald Steel har på ett snillrikt sätt skapat vyer antingen mot havet eller mot Spaniens högsta topp Teide. Golfbanan kantas av en hel del hus utan att det direkt är störande även om man skulle vara lite yvig med drivern. Det finns ett antal nyckelhål där man får koncentrera sig och fairway känns smala och greenerna mycket snabba. Signaturhålet är utan tvekan hål nummer 5 som är ett kort och fint par 3-hål. Hålet mäter endast 99 meter från gul tee men det gäller att slå ett riktigt bra slag då man är längst ned vid Atlanten och bollen måste färdas hela vägen upp på green annars är den blöt. Det finns två bunkrar i bakkant av greenen så en klubba extra kan vara ok om man är säker på bunkerslaget tillbaka mot havet. Det är kort men just här direkt längs Atlantkusten så är vinden en viktig faktor så 99 meter kan snabbt förvandlas till något helt annat. Det är många som anser att detta kanske är ett av de bättre och mer utslagsgivande golfhålen på Kanarieöarna.
Portarna till Amarilla GC öppnades 1989 och redan året efter så var Europatouren på plats för att spela Tenerife Open. I denna tävling blev Jesper Parnevik bäste svensk på en 10:e plats.
Träningsområdena på Amarilla GC är bra och de har även en par 3-bana med 9 hål där man kan finslipa sitt närspel. Som de flesta vet så är det helt avgörande för resultatet hur man spelar från under 100 meter in till green. Det är dock lite sadistiskt att hål 9 på korthålsbanan har ett vattenhinder runt hela greenen vilket för de flesta nybörjare betyder dropp och inköp av ny boll i shoppen. Amarilla GC ligger nästan granne med Golf del Sur GC där man har den för kanarieöarna klassiska svarta bunkersanden vilken man inte har på Amarilla.
Klubbhuset tillhör kategorin mindre och mysigt snarare än stort och pampigt. Här finns allt du behöver inför och efter en runda, inte minst en härlig soldränkt terrass där dagens golfrundor diskuteras till kall öl och goda tapas.

Fakta

Antal hål 18 + 9 korthål
Bankaraktär Parkbana
Banfakta Par 71,  5994 5549 4892
Drivingrange Ja, utslag från matta och gräs.
Bandesign Donald Steele

Golf del Sur

Golf del Sur är en av de bästa golfbanorna på Teneriffa och banan har stått värd för Europatourtävlingar, vilket borgar för god kvalitet. Det är vackert på Golf del Sur, från klubbhuset har man utsikt över första tee och även över övningsområdet. Banan har 18 hål av varierande karaktär, en del hål är lätt böljande, andra är mer flacka. En del erbjuder spännande raviner men så gott som alla hål kantas av vajande palmer och spektakulära kaktusar. Kännetecknande är också att hålen bjuder på breda fairways och stora greener. Här finns även någonting så speciellt som finkornig svart lavasand i bunkrarna, vilket ser lite annorlunda ut men är inte helt ovanligt på Kanarieöarna.

Golf del Sur slog upp portarna 1987 och bestod då av tre 9-hålsslingor som hette Links, North och South. Dessvärre stängdes South 2021 för att omvandlas till bostäder och ett större parkområde. Det är alltid tråkigt när golfen får ge vika för mer lukrativa ekonomiska intressen men Golf del Sur är fortfarande en väldigt bra golfanläggning.

Den nuvarande 18-hålsslingan bestående av North och Links har flera riktigt bra golfhål. Ett bra exempel är hål 3 på North som är ett riktigt svårt par 5-hål med en djup ravin längs hela högersidan och en green som vaktas av välplacerade bunkrar. Det är främst på Linksslingan som man får den magiska utsikten över havet och när det är riktigt klart väder så kan man skymta Gran Canaria i horisonten. På Linksslingan finns också ett par vattenhinder som kan ställa till det lite, främst på hål 3 till 5. Golf del Sur är en välskött och kompakt anläggning där det är korta avstånd mellan klubbhus, restaurang, drivingrange och första tee.

 

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Böljande parkbana
Banfakta Links, Par 36 2875 2769 2521
Norte, Par 36 2911 2799 2507
HCP-gräns 54
Drivingrange Utslag från matta och gräs.
Bandesign Manuel Pinero

Barcelo Tenerife

Barcelo Tenerife, beläget på Teneriffas sydkust, är ett fantastiskt nyrenoverat lyxhotell som erbjuder sina gäster en upplevelse som sträcker sig bortom bara boendet. Tidigare känt som Sandos San Blas, är Barcelo Tenerife en semesterby som har i stort sett allt, från biluthyrningsföretag till hårsalonger. Hotellet är perfekt placerat intill det imponerande naturreservatet San Blas, vilket ger gästerna möjlighet att utforska den unika floran och faunan. Dessutom har Barcelo Tenerife en egen sjö där du kan njuta av segling, paddling eller bara flyta omkring i en avkopplande atmosfär. Det finns även sju pooler att välja mellan, inklusive en uppvärmd pool, samt ett stort utbud av sportaktiviteter för dem som vill prova på olika aktiviteter. På wellnesscentret kan gästerna även njuta av bastubad och stimulerande duschar. Hotellet smälter smakfullt in i det omgivande landskapet, och de 272 rummen är modernt utformade och håller samma färgskala och stil som resten av anläggningen. I den rymliga bufférestaurangen erbjuds mat från hela världen. För vuxna gäster finns också ett omfattande underhållningsprogram både dagtid och kvällstid på Barcelo Tenerife.

Fakta

Standard starstarstarstarstar
Läge Vid havet.
Rum 272 st. Alla rum med AC, safe, minibar, hårtork mm.
Faciliteter Utomhuspooler, vattensporter, skönhetssalonger, frisör, restauranger, barer mm.
Wifi På hotellet finns det trådlös uppkoppling till internet utan extra kostnad.

Avsnitt 4

– Golf på Teneriffa

I det här avsnittet av Golfresepodden avslöjar vår gäst Mathias Seppänen vilken bar alla reseledare går till på Teneriffa. Vi får också veta vad en Seppänen59 är för något. Johan har riskerat livet för ett foto på ett lantligt boende och Anders hittar likheter mellan Teneriffa och Mallorca, förutom det faktum att det är två öar med bra golfbanor…

Golf del Sur

Förfrågan

Kontaktinformation

loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället Name, email, phone and mobile is required fields, please check your form.