Golfresor till Portugal

Golfresor till Portugal står högt i kurs hos soltörstande svenska golfare. Det är först och främst golf i Lissabon och golf i Algarve som lockar. Här finns det mängder med bra golfbanor och massor av hotell för alla smaker.

Generellt sett får man väldigt mycket för pengarna när det handlar om golfresor till Portugal. Landet har länge varit en av svenskarna favoritdestinationer när det gäller golfresor inom Europa. Det finns goda flygförbindelser från Sverige till både Lissabon och Faro, och både golfbanorna och hotellen i landet verkar passa de svenska golfarna bra.

Området kring Lissabon har varit populärt i många år och möjliggör den perfekta kombinationen av golf- och storstadsupplevelser. Boende i Cascais och Estoril väster om Lissabon är en bra utgångspunkt för en fin golfupplevelse. Området kryllar med golfbanor och golfresorter av mycket hög kvalitet. Dessutom finns möjligheter för ett besök till Lissabon med lokaltåg, vilket bara tar ungefär en halvtimme.

Längs kusten i södra Portugal ligger Algarvekusten. Golf på Algarve betyder golfbanor för alla spelnivåer. Här hittar man renodlade mästerskapsbanor, som Europatouren besöker med jämna mellanrum, till golfbanor där istället trivseln ligger i fokus. Dessutom är Algarvekusten fylld med små mysiga pittoreska fiskebyar och stora turistorter, så det finns också gott om möjligheter att njuta av vackra omgivningar när golfspelandet är klart för dagen.

I Portugal finns ungefär 70 golfklubbar, som är koncentrerade på några få områden. I dessa trakter upplevs Portugal som ett land med många golfbanor. Porto, i norra Portugal, är den näst största staden och ligger lite utanför de traditionella turiststråken har bara en handfull golfbanor. Förutom banorna på fastlandet finns det tre stycken på Madeira/Porto Santo. På Azorerna finns också tre golfbanor.

Golfvärd i Portugal

När du ska spela golf i Portugal får du också uppleva Golf Plaisirs service med golfvärd på destinationen. Kanske vill du ha tips på en trevlig restaurang för en speciell middag? Eller få tips om hur man på enklaste sätt tar sig till Lissabon? Prata med din golfvärd. Han eller hon kommer att göra sitt bästa för att hjälpa till på bästa sätt.

Portugal

Algarve

Algarve är ett solsäkert golfparadis dit nordbor har vallfärdat i årtionden. Här finns som fantastiska golfbanor, vacker natur med milslånga stränder och mat och dryck som kan runda av en härlig dag på golfbanan på bästa sätt.

Portugal

Lissabon

På Portugals "riviera", väster om Lissabon, ligger de populära badorterna Estoril och Cascais. Här, och vidare norrut, ligger även en rad mycket bra och vackert belägna golfbanor. Den mäktiga Atlanten gör sig konstant påmind på flertalet av dom och ger en en mäktig golfupplevelse.

Portugal

Madeira

Välkommen till Madeira – kontrasternas ö, som tidigare mest varit känd för sin sagolika natur, hisnande vyer och höga berg. Idag har Madeira mer att erbjuda än så. Här kan du kombinera din golf med naturupplevelser, stadsliv, lyxiga hotell, bra shopping och vackra restaurangträdgårdar.