Vila Sol

Algarve, Vila Sol

27 härliga golfhål i pinjeskog

Pestana Vila Sol Golf Resort är beläget i mycket populära Vilamoura på soldränkta Algarvekusten. Här erbjuds en perfekt golfresort med mycket bra boende direkt vid en härligt grönskande 27-hålsbana i lugn och avkopplande miljö.

Algarve är ett av Europas golf mecka och Vilamoura är dess hjärta med ett kluster av högklassiga golfbanor. Vila Sol är en av dessa högklassiga golfanläggningar. Här erbjuds en perfekt golfresort med mycket bra boende direkt vid en härligt grönskande 27-hålsbana i lugn och avkopplande miljö. För dig som önskar shopping, nöjen och svalkande havsbad är Vila Sol ett mycket bra alternativ. Bara några minuters taxiresa ifrån Vila Sol Golf Resort finner man centrala Vilamoura med den magnifika marinan. Bland alla lyxjakter och segelbåtar finner ni ett brett restauranger och barer. Vila Sol är ett otroligt prisvärt alternativ på Algarvekusten som passar alla soltörstande golfare!

Fakta

Golfvärd Ja
Avstånd golfbana 0 m
Avstånd flygplats Faro Airport 21 km
Banor i närmorådet 20 st
Närmaste stad Faro 20 km
Arrangemang Tävlingar, utflykter mm.

Vad ingår i resan?

Lägsta pris: 15.995:-

7 nätter i dubbelrum
7 frukostar och 5 middagar
5 greenfee max 27 hål
flyg
flygskatt
transport av golfbag
flygplatstransfer
service av vår golfvärd

Turistskatt

På många av våra resmål tar lokala myndigheter ut en särskild turistskatt vid hotellövernattningar. Denna turistskatt läggs till på er hotellnota och betalas vid utcheckning från hotellet. Läs mer om turistskatter här.

Väder just nu

weather-icon25.6℃

Vila Sol

Vila Sols golfbana stod värd för Portuguese Open både 1992 och 1993, i det närmaste direkt efter att banan öppnade för spel. Den lummiga banan ligger bara ett stenkast från hotellet. De tre 9-hålsslingorna designade av Donald Steel utgår alla ifrån det mysiga klubbhuset och erbjuder golf i mestadels pinjeskogsmiljö. Alla tre slingorna är bra men skiljer sig lite i svårhetsgrad och är döpta därefter – Prime, Challenge och Prestige. Prime har en ganska tuff start och hur man lyckas där kan vara direkt avgörande för slutresultatet. Nu kombineras de tre olika slingorna vilket är bra för variationen.

Banan är inte alltför tuff att spela, men kräver precision från framförallt tee då det ibland kan bli ganska smalt. Men misströsta inte, konditionen på banan är bra så man finner ofta bollen även om man hamnar utanför fairway. Layouten är bra och den vackra naturen gör även att en del hål går i ett härligt böljande landskap. Golfbanan är en härlig upplevelse att spela med flera signaturhål som ger hänförande vyer från tee.

Fakta

Antal hål 27 hål
Bankaraktär Park- och skogsbana.
Banfakta Prime, Par 36 3241 3032 2728
Challenge, Par 36 3152 2943 2678
Prestige, Par 36 3081 2905 2585
Drivingrange Utslag från matta och gräs.
Banor i närområdet 20
HCP-gräns 54
Bandesign Donald Steel

Pestana Vila Sol

Hotellet är av hög 4-stjärnig standard och är perfekt beläget direkt vid golfbanan och med närhet till Vilamoura. Våra standardrum heter Superior Garden Room och ligger i den gröna trädgården bakom hotellets huvudbyggnad. Rumstypen som heter Deluxe Golf ligger i huvudbyggnaden och är modernt inredda i naturfärger. Oavsett vilken rumstyp man väljer erbjuder hotellet de flesta faciliteter man önskar. Balkong eller terrass är standard för alla rum på hotellet. Den trevliga bufférestaurangen är perfekt belägen mot golfbanan och här äter vi frukost och de middagar som ingår i paketet. Det finns även en à la carte-restaurang och för den som vill ha ytterligare omväxling finns det ett brett utbud av restauranger och barer om man tar sig till marinan i Vilamoura. Självfallet finns även en stor utomhuspool i trädgården.

 

Fakta

Standard starstarstarstar
Läge Intill Vila Sol golfbana.
Rum 189. Alla rum med Ac, safe, minibar, hårtork mm.
Rumstyper Superior Garden Room
Deluxe Golf Room
Faciliteter Inomhuspool, utomhuspool, gym, restaurang, bar mm.
Wifi På hotellet, rummen och golfklubben finns det trådlös uppkoppling till Internet utan extra kostnad.

Avsnitt 35

– Golf i Vilamoura på Algarve

Golfresepodden är på Algarve och snöar in på Vilamoura som är ett riktigt golfmecka. Portugalexperten Mikael Erdtman från Golf Plaisir Protours är gästen som spelat 74 av Portugals 75 golfbanor. Johan filosoferar om sambandet mellan fideikommiss, nykterhetsrörelsen, religion och antalet golfspelare i olika länder. Det blir även Zlatan, yips, marinan, bacalhau, grönt vin som även kan vara rött, tsunamin, fascism, beachbunkrar och en hel del golf.

Vila Sol Golf Course

Förfrågan

Kontaktinformation

loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället Name, email, phone and mobile is required fields, please check your form.