Long Stay

Long Stay

Att lämna kyla, mörker, regn och rusk och tillbringa de mörka månaderna i varma och njutbara länder blir mer och mer populärt. Spela golf och upptäck kulturen i lugn och ro, det finns gott om tid till skillnad mot en vanlig veckoresa då schemat oftast är fullspäckat. Det är även ett mycket fördelaktigt pris på denna typ av resa varför Golf Plaisir rekommenderar en Long Stay-resa för alla livsnjutare!

Spanien, Malaga

Almerimar

Almerimar har funnits med på skandinaviska golfares semesterkarta i över 30 år. Spaniens bästa klimat och den avkopplande atmosfären har lockat tusentals golfare på jakt efter den optimala golfdestinationen.

Fr. 32.495 KR

Spanien, Malaga

Valle Romano Golf

Valle Romano ligger en mil från kuststaden Estepona med en mäktig utsikt över Medelhavet. Klubbhuset är trevligt och anläggningen andas kvalitet utan att det blir stelt och opersonligt. Den välrenommerade golfarkitekten Cabell B Robinson är hjärnan bakom denna fina skapelse som öppnade 2010.

Om Long Stay

Varför ska man åka på Long Stay?

Det finns många orsaker att åka på Long Stay. För många är det ett sätt att få lite värme under vintermånaderna. Vem vill inte bryta vardagen och flytta utomlands en månad och verkligen intensifiera golfspelandet samtidigt som man lär känna nya trevliga medresenärer. Trivs man på sin första Long Stay-resa så blir det garanterat fler Long Stay-resor. Vissa blir stammisar på ett och samma resmål och vi har flera gäng som återkommer samma period år efter år. Vi har även de som testar nya Long Stay-resmål varje år. Det är även förhållandevis billigt att åka på Long Stay jämfört med kortare golfresor.

Vad är en Long Stay-resa?

Det finns säkert lika många definitioner på Long Stay som det finns resor. Det som brukar vara gemensamt är att det är en resa på minst fyra veckor och att man spelar golf. Vi på Golf Plaisir vill göra det så enkelt som möjligt får våra gäster. Vi har därför inkludera så mycket som möjligt i priset. så när man bokat så ingår oftast flyg, transport, boende, förbokade starttider och golfvärd på plats. Det skiljer oss från en del andra arrangörer som bara säljer boende och någon typ av golfpaket där man själv kan boka ett antal tider på plats. Våra golfvärdar fyller också en viktig funktion och har ofta en central roll när det gäller att skapa en bra och trevlig gruppdynamik under vistelsen.
Läs även om våra attraktiva 3-veckors Long Stay-resor. Här bor ni bekvämt på hotell och har halvpension inkluderad i priset.

3-veckorsresor med Golf Plaisir

Fem anledningar att åka på Long Stay


  • Åka till värmen när det är som kallas hemma

  • Spela golf när det är säsongsstängt hemma

  • Träffa andra trevliga golfare

  • Uppleva ett annat land och kultur under en hel månad

  • Njuta av god mat och dryck i ett annat land

Bokning

Bokning av Long Stay sker enklast via online-bokning här på vår hemsida. Kontakta gärna våra säljare som har erfarenhet av våra Long Stay-destinationer och kan ge er detaljerad information om respektive resmål. När man ska vara borta i 28 dagar kan det vara extra viktigt att man har koll på alla detaljer.

Flyg och transport till resmålet

Vi försöker på de flesta av våra Long Stay-resmål ha en gemensam flyg-ankomstdag. Vi inkluderar flygresan, busstransfer eller hyrbil när ni bokar våra Long Stay-resmål.
Man kan även ordna själva resan på egen hand och bara köpa boende och greenfee. Det innebär att ni kan köpa era flygbiljetter på själva och ordna med transporten från flygplasten. Det är inte helt ovanligt att våra Long Stay-resenärer åker i egen bil till destinationen.
Om ni väljer att åka till ett Long Stay-resmål på "Egen hand", kan ni välja den ankomstdag som passar er bäst lite beroende på vad som gäller på respektive Long Stay-resmål.

Boende

Ni köper boende för minimum 28 dagar (4 veckor). Inkvartering sker i lägenheter med det mesta ni behöver för att stanna borta en längre tid. Lägenheterna innefattar som standard ett separat sovrum, badrum med toalett samt kombinerat kök och vardagsrum. Naturligtvis har alla lägenheter terrass eller balkong i varierande storlek. Som Long Stay-resenär ingår ingen mat utan inkvartering sker i självhushåll. På alla destinationer finns restauranger i boendets närområde så ni kan välja mellan att gå ut på restaurant eller att tillaga egen mat i köksdelen i lägenheten. Det ingår generellt el, vatten, lakan, handdukar och slutstädning av lägenheterna. Det kan innefatta erläggande av deposition för nyttjande av lägenheten vid incheckning, denna deposition fås tillbaka vid utcheckning om inga skador eller annat problem med lägenheten uppstått under vistelsen - för mer info kontakta Golf Plaisir.

Long Stay

Golf

Under vistelsen ingår från 12 och upp till obegränsad greenfee beroende på vilken destination ni väljer. På de flesta av våra resmål har vi förbokade starttider för hela vistelsen och inget medlemskap eller tider i mån av plats som många andra arrangörer använder sig av. Golfvärden sätter löpande upp en lista med det förbokade starttidsblocket där ni sedan själva kan boka era starttider och välja vilka ni vill spela med. Våra förbokade starttider är främst på eftermiddagen. Det finns en viss flexibilitet när det gäller starttider och det brukar gå att ändra i mån av plats men det skiljer sig från resmål till resmål. På de flesta resmål kan Golf Plaisir erbjuda extra greenfee till ett reducerat pris på er ”hemmabana” eller på någon av golfbanorna i närheten. Tala med vår golfvärd på plats vid eventuell extra greenfee.

Service av Golf Plaisirs personal

På alla Golf Plaisirs Long Stay-destinationer har vi vår egen golfvärd anställda av Golf Plaisir. De finns på plats under hela perioden då Golf Plaisir anordnar Long Stay-resor till respektive resmål. Det kan finnas enskilda undantag där vi säljer Long Stay-resor på egen hand utan Golf Plaisirs golfvärd utanför högsäsong. På de resmål där vi har både Long Stay och veckoresenärer så kan vi ha golfvärdar som tar hand om både Long Stay och veckoresenärer. Vår golfvärd kommer att anordna golftävlingar, utflykter m.m. och finns tillhands för att er vistelse ska vara så bra som möjligt. En av våra golfvärdas viktigaste funktioner är att på ett otvingat sätt skapa en atmosfär där det är lätt att träffas och lära känna andra golfare under er vistelse. Tveka aldrig att kontakta vår golfvärd vid behov. Alla våra golfvärdar är anställda och vi betalar löner, skatter och sociala avgifter.

Hyrbil

Att stanna borta en längre tid ger naturligtvis mängder av möjligheter att upptäcka sevärdheter och kulturen på er destination på egen hand. Golf Plaisir erbjuder servicen att boka hyrbil för att resa runt på egen hand. Kanske vill ni hyra en bil över dagen eller kanske under en vecka, valfriheten är upp till er själva. Bilar ordnas på plats och levereras oftast direkt till er inkvartering.

Trygghet och resegaranti

Det ska vara tryggt att resa på Long Stay oberoende vad som händer på plats eller i världen. Golf Plaisir är Nordens största arrangör av golfresor och har ställt resegarantier till Kommerskollegiet i enlighet med svensk lag och vi följer paketreselagen. Resegaranti och ekonomiska resurser är något som man ska vara observant på speciellt när det gäller Long Stay-resor. Det finns fler mindre aktörer som specialiserar sig på Long Stay och flera av dessa är lokaliserade utomlands. Det kan därför vara svårt i vissa fall att erhålla ersättning om något händer. Golf Plaisir bevisade under pandemin att vi ställer upp på våra resenärer och chartrade bland annat eget plan till Spanien för att kunna ta hem våra gäster så snabbt som möjligt. Nu hoppas vi att det är något som vi aldrig behöver göra igen men det kan vara tryggt att veta att vi följer de regelverk som gäller även om det kan kosta en del. Våra golfvärdar är också en trygghet på plats om något skulle hända under er vistelse. Det är allt tryggt att kunna vända sig till någon som kan hjälpa till på plats om olyckan är framme.