Golf i Hammamet

Hammamet är en vacker stad belägen vid Medelhavskusten ca 60 km söder om Tunis. Staden är känd för sina fantastiska stränder, kristallklart vatten och soligt klimat. Hammamet är också en populär turistdestination, särskilt bland européer, tack vare sin avslappnade atmosfär och rika kulturarv. Hammamet är generellt välmående och anses vara en av de rikaste regionerna i Tunisien. En uråldrig lag rörande bebyggelse gjorde att man inte fick bygga högre än träden vilket gör att den äldre delen av staden har kvar sin småskalighet. Ett av de mest populära turistattraktionerna i Hammamet är medinan, som är en gammal stadskärna med smala gränder, butiker och kaféer. Här kan besökare uppleva den traditionella tunisiska livsstilen och hitta lokalt hantverk som keramik och vävda mattor.

Det finns två golfklubbar utanför Hammamet, Citrus Golf och Yasmine Golf (tillfälligt stängd). Citrus har hela 45 hål och Yasmine 27 hål. Alla golfbanorna är byggda av Ronald Fream och en del i den våg av golfbanor som byggde på tidigt 1990-tal. Det finns framtida planer för ytterligare flera golfbanor i Hammamet, men alla planer har förskjutits på grund av jasminrevolutionen och pandemin.

På lite sydligare breddgrader är vatten ofta helt avgörande och Citrus Golf och Yasmine Golf har nyligen invigt ett nytt vattensystem som kan leverera mer än tillräckligt med vatten för att bevattna Citrus 45 hål och Yasmines 27 hål. När det finns vatten så finns det också en framtid och känslan är att det kan hända en del positivt rörande golfen i Hammamet de närmaste åren.

Våra golfresmål i Hammamet

Fr. 13.995 KR

Tunisien, Hammamet

Citrus Golf

Citrus Golf utanför Hammamet är inte bara en golfbana, utan en komplett golfanläggning med 45 hål och generösa träningsområden. Hjärtat i anläggningen är klubbhuset, härifrån har man inte många meter till första tee, rangen eller restaurangens uteservering.