Meloneras, Villa del Conde

Meloneras, Villa del Conde

Lyxigaste golfvistelsen på Gran Canaria

Villa del Conde hör verkligen till lyxkategorin av 5-stjärniga hotell. Här får du det lilla extra under din golfsemester men även ett perfekt läge ur en mängd olika aspekter. Kanarieöarna har det idealiska klimatet för de som vill spela golf under vintern och Gran Canaria är definitivt en av de populäraste öarna för golfare. Det kanske inte är så förvånade att Villa del Conde, som bara ligger ett stenkast från sandstranden på Costa Meloneras, är ett av de mest omtyckta hotellen.

Det är värmen och de långa sandstränderna som lockar tusentals turister till Gran Canaria från hela världen. För oss golfare är det kombinationen men golfbanorna Meloneras, Anfi Tauro och Maspalomas som gör Gran Canaria till förstahandsvalet år efter år. För dig som vill sätta lite extra guldkant på din resa så är 5-stjärniga Villa del Conde det självklara valet. Det är hotellkedjan Lopesans kronjuvel och ligger perfekt placerad bara ett stenkast från stranden och lika nära till alla restauranger och affärer längs Meloneras strandpromenad. Det är inte gångavstånd till Meloneras Golf men från golfbanan kan man se Villa del Condes karaktäristiska torn längs kusten.

Fakta

Golfvärd Ja
Banor i närområdet 7
Avstånd golfbana 5 km, transport ingår enligt tidtabell.
Avstånd flygplats 40 km
Närmaste stad Playa del Inglés, 3 km
Arrangemang Tävlingar, utflykter mm.

Vad ingår i resan?

Lägsta pris: 24.495:-

7 nätter i dubbelrum
frukostpension
5 heldagsgreenfee på Meloneras alt. Play Around
flyg
flygskatt
transport av golfbag
flygplatstransfer
service av vår golfvärd

Halvpension
Det är möjligt att uppgradera din vistelse på Villa del Conde till halvpension. Du bokar ditt tilläggspaket under "Pension" när du gör din bokning online.

Greenfeepaket Play Around
När du reser till Meloneras finns möjligheten att spela andra banor också. Du har möjlighet att spela tre gånger på Meloneras, en gång på Maspalomas och en gång på Anfi Tauro. På Anfi Tauro ingår del i golfbil och givetvis ingår transport t/r till båda utflyktsbanorna.

Turistskatt
På många av våra resmål tar lokala myndigheter ut en särskild turistskatt vid hotellövernattningar. Denna turistskatt läggs till på er hotellnota och betalas vid utcheckning från hotellet. Läs mer om turistskatter här.

Väder just nu

weather-icon25.1℃

Meloneras Golf

Meloneras GC är förmodligen den dyraste golfbana som byggts på Gran Canaria och då beror det varken på att klubbhuset är enormt, för det är ganska litet och oansenligt, eller på att man behövt spränga bort stora berg, utan det är marken – läget.

Golfbanan går längs havet där man annars bara bygger hotell och lyxvillor på Gran Canaria. Banan är skönt komponerad och växer ju mer man spelar. Öppningen är lite försiktig och man lär successivt känna karaktären och hastigheten på greenerna. En av många utmaningar kommer på det femte hålet, ett kort par 3-hål. Det är lätt att bli lurad här och tro att detta är en enkel match, men det gäller att hålla tungan rätt i mun för annars finns risken att du slår i vattnet. Det känns skönt att kunna använda alla klubborna i bagen och på de första 9 hålen kan man sprida bollarna ganska friskt utan att bestraffas alltför hårt. Även om de första 9 hålen är väldigt bra så har man från klubbhuset sett vad som väntar – och det är de sista 9 hålen som ofta blir avgörande för scoren. Inte alla av de sista 9 hålen går vid havet, men havet är så dominerande att man ändå får den känslan. De sista nio hålens verkliga signaturhål är 12:an som är ett tufft par 3-hål. Här får man den magiska känslan av att nästan slå rakt ut mot havet. Greenen ligger verkligen på kanten mot Atlanten. Till Meloneras vill man komma tillbaka och det märks tydligt på alla våra gäster som väljer att komma hit år efter år.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Park-/seasidebana
Banfakta Par 71, 5902 5394 4926 4400
HCP-gräns 54
Drivingrange Utslag från matta och gräs.
Bandesign Ron Kirby
Transport Transport till och från golfbana går på fasta tider enligt schema som meddelas på plats. Önskar man åka andra tider för att tex utnyttja heldagsgreenfee sker denna transport på egen bekostnad.

Maspalomas Golf

Maspalomas Golf var platsen där golfscenerna i Lasse Åbergs Sällskapsresan spelades in. De flesta kommer nog slippa samma frustration, banan är platt och anses vara lättspelad av de flesta tack vare sina breda fairways. Banan öppnade 1968 och är ritad av den välrenommerade skotska golfbanearkitekten Mackenzie Ross som bland annat designat storheter som Turnberry.

Maspalomas är till stora delar en klassisk spansk parkbana i god kondition med sina palmer och ljumma vindar. Det går dock att hitta en hel del skotska inslag då hål 3 till hål 6 går i anslutning till sanddynorna i Maspalomas naturreservat. Här är det relativt lätt att hålla bollen i spel och banan är bara svagt ondulerad så det behövs ingen golfbil för att orka med 18 hål. Missar man fairway och slår över palmridåerna som ofta kantar varje hål så räddas man ofta av att man kan ha ett hyfsat läge från en närliggande fairway.

Det finns egentligen bara två vattenhinder som är i spel. Hål 16 är ett fint par 3-hål där det är rejält med vatten mellan tee och green. Banan mäter hela 5953 meter från gul tee men då ska man ha i åtanke att det är par 73 och endast tre stycken par 3-hål. Detta är den golfbana som är populärast bland alla de som har sitt semesterboende på Gran Canaria. Förutom att det är en mycket trevlig golfbana så är nog restaurangen en bidragande orsak till banans popularitet. Maten är utmärkt och från restaurangens uteservering har man en fin utsikt över både de som ska slå ut på hål 1 och de som slår sina avslutande puttar på hål 18.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Flack parkbana
Banfakta Par 73, 6389 5953 5265
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang, bar.
Bandesign Mackenzie Ross (1968)
Information Spel på Maspalomas Golf ingår när du bokar vårt greenfeepaket Play Around.

Anfi Tauro Golf

Har man aldrig tidigare spelat en så kallad ökenbana blir Anfi Tauro en både spännande och rolig upplevelse. Anfi Tauro Golf ligger på Gran Canarias soliga sydvästkust väster om välkända Playa del Inglés. Här möts man av vackert skulpterade fairways som kantas av wasteland som består av lavasand och mängder av kaktusar. Arkitekterna Robert von Hagge, Smelek & Baril står för designen och det märks att banan har ritats med välvässade pennor.

Det känns som att Anfi Tauro är en helt ny golfbana då den är så pass spektakulär. Den moderna designen lurar ofta spelaren lite och banan öppnade sina portar redan 2006. Golfbanan ligger inte alls långt från havet och man har även den blå Atlanten i bakgrunden på några av hålen. Känslan är dock att man spelar i en vacker dalgång i bergen. Nästan varje tee bjuder på upphetsande vyer då hålen slingrar sig fram mellan lodräta klippväggar och stup. Åttan är till exempel ett kort par 4-hål med en green som bokstavligt talat är mejslad ur berget som en amfiteater. Hålet sägs ha varit det dyraste att bygga någonsin i Spanien. Det mest fotograferade hålet är nog hål 6 som är ett fint par 3 hål där man kan se havet i bakgrunden. Ytterligare en favorit är hål 13 som är ganska kort med en green som nästan hänger på klippkanten och det är otroligt vackert och utmanade. Detta är bara tre av arton exempel på spektakulära hål på denna minst sagt unika golfbana.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Kuperad ökenbana (golfbil rekommenderas)
Banfakta Par 72,  6275 5843 5459 4640
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang.
Bandesign von Hagge, Smelek & Baril (2006)
Information Spel på Anfi Tauro Golf ingår när du bokar vårt greenfeepaket Play Around.

Lopesan Villa del Conde

Villa del Conde är hotellkedjan Lopesans kronjuvel och klassas som ett av de absolut bästa hotellen i Costa Meloneras och på hela Gran Canaria. Arkitekturen påminner om en liten kanarisk by och det är inte så konstigt då hotellet till stor del är en kopia av byn Agüimes. Den karakteristiska katedralen med sina torn utgör receptionen. Rummen finns i olika byggnader som varierar i storlek, färg och arkitektur. Hotellrummen är inredda i klassisk spansk stil med kaklade golv och mjuka färgsättningar. De flesta restaurangerna är placerade i anslutning till det stora torget som ligger centralt på anläggningen. Alla hotellets restauranger runt torget skapar en intim och mysig känsla. På en 5-stjärnig toppresort som denna är maten givetvis både varierad och av högsta klass. I den grönskande trädgården finns inte mindre än fem pooler där huvudpoolen har en artificiell sandstrand. För den som trots detta vill ta ett dopp i havet så ligger hotellet i direkt anslutning till strandpromenaden.

Fakta

Standard starstarstarstarstar
Läge I Costa Meloneras, vid havet och ca 500 m till centrum.
Rum 561. Alla rum har AC, safe, minibar, hårtork mm.
Rumskategorier I vår webshop kan du boka både standardrum och rum med bättre utsikt.
Faciliteter Flera restauranger och barer. Stort poolområde med uppvärmda pooler samt thalasso spa.
Wifi På hotellet finns trådlös anslutning till internet utan extra kostnad.

Välj rätt greenfeepaket

Vi har två olika greenfeepaket att välja mellan på Baobab och Villa del Conde. Vi vet att det finns olika kategorier av golfare och genom att erbjuda två olika greenfeepaket kan vi öka flexibiliteten. Välj det greenfeepaket som passar bäst för just din golfsemester.

Standardpaketet – 5 heldagsgreenfee på Meloneras

Meloneras Golf är den golfbana som ligger närmast hotellen och är lite av er hemmabana på Gran Canaria. Detta är en omväxlande golfbana som man inte ledsnar på i första taget och håller definitivt för att spela på under hela veckan. Det finns många som gillar att spela golfbana ett flertal gånger och lära känna den lite bättre. Många banor blir både bättre och intressantare när man har lärt sig var man ska ligga på fairway och greener och vilka hinder man ska undvika. Sen är det också lite bekvämt att åka till en och samma bana under veckan och om man mot förmodan vill ha lite omväxling kan man alltid spela en utflyktsbana på den spellediga dagen.

Play Around – 3 x Meloneras, 1 x Maspalomas, 1 x Anfi Tauro

Som namnet Play Around indikerar så är detta ett greenfeepaket för dig som gillar att spela olika golfbanor under din golfsemester. Det är både kul och omväxlande att spelar tre så totalt olika typer av golfbanor under en och samma vecka. Meloneras Golf med den fantastiska utsikten över Atlanten spelas tre gånger. Det spelas en golfrunda på Maspalomas Golf som är en klassisk spansk parkbana och har över 50 år på nacken, samt en runda på Anfi Tauro, som är vad man brukar kategorisera som ökenbana och är verkligen en unik upplevelse vackert utlagd i den karga naturen. När vi besöker Anfi Tauro så ingår det del i golfbil. Detta är ett fantastiskt golfpaket för den som gillar att spela flera golfbanor.

Transporter

Baobab/Villa del Conde till Meloneras Golf och Maspalomas

Baobab och Villa del Conde ligger inne i Costa Meloneras och det är ca 3-4 km eller 5-10 minuter med hotellets shuttlebuss till de två golfbanorna. Bussen går en slinga mellan hotellen och sedan vidare till Meloneras Golf och sedan till Maspalomas. Transporten är gratis i mån av plats och avgår enligt en fast tidtabell och generellt kan man säga att bussen går en gång i timmen. Om bussen är full eller om man spelar så länge att man missar sista bussen tillbaka till hotellen så får man själv åka taxi.

Baobab/Villa del Conde till Anfi Tauro

Baobab och Villa del Conde ligger inne i Costa Meloneras och det är ca 17 km eller 20 minuter med hotellets shuttlebuss till Anfi Tauro. Bussen går en slinga mellan hotellen och sedan vidare till Anfi Tauro. Transporten är kostnadsfri i mån av plats och går var 75 minut.

Meloneras Golf

Lopesan Villa del Conde

Förfrågan

Kontaktinformation

loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället Name, email, phone and mobile is required fields, please check your form.