Oliva Nova

Oliva Nova

Underbar golf vid Medelhavet

Oliva Nova Beach & Golf Hotel ligger en dryg timme norr om Alicante mellan de pittoreska kuststäderna Denia och Gandia. Det är ett resmål där man verkligen kan kombinera en golfbana designad av Ballesteros och bad i det fantastiska Medelhavet.

Den spanska kusten är generellt hårt exploaterad och nya semesterorter poppar upp som svampar under senhösten. Här skiljer sig området runt Oliva Nova något då det längs denna kustremsa finns flera genuina kuststäder och det är mer fokus på inhemsk turism. Oliva Nova Golf ligger visserligen i ett turistområde och även om hotellet är nyligen renoverat så är det ingen ny golfresort då banan slog upp portarna redan 1995. Staden Oliva som givit namn till golfbanan ligger bara 7 km upp längs kusten.

För den matintresserade är regionen känd för sina Guide Michelin-restauranger och klimatet är för oss golfare perfekt mer eller mindre året runt. Summerar man Oliva Nova Golf som golfresmål, är det mycket på plussidan och svårt att hitta något på minussidan.

Fakta

Golfvärd Ja
Avstånd golfbana 6-8 minuters promenad eller transport med hotellets shuttle (gratis förvaring av klubbor).
Avstånd flygplats Alicante Airport 108 km
Närmaste stad Oliva, 6,8 km, Denia 19,3 km
Banor i närområdet 10
Arrangemang Tävlingar, utflykter mm.

Vad ingår i resan?

Lägsta pris: 14.995:-

7 nätter i dubbelrum
7 frukostar och 5 middagar inkl. husets drycker
5 greenfees på Oliva Nova
flyg
flygskatt
transport av golfbag
flygplatstransfer
service av vår golfvärd
en fri entré till hotellets spa

Extra golf på Oliva Nova
Du vet väl att våra gäster erbjuds spela mer än 18 hål per dag? Efter 18 håls spel finns möjligheten att boka ytterligare spel efter kl 16.00 i mån av plats.

Turistskatt
På många av våra resmål tar lokala myndigheter ut en särskild turistskatt vid hotellövernattningar. Denna turistskatt läggs till på er hotellnota och betalas vid utcheckning från hotellet. Läs mer om turistskatter här.

Väder just nu

weather-icon14.5℃

Oliva Nova Golf

Oliva Nova Golf är designad av den spanska golflegenden Seve Ballesteros. Golfbanan ligger vackert utlagd längs havet och fairways kantas av ståtliga palmer. Banan känns lummig och det kanske inte är så konstigt då träd och buskar har kunnat växa till sin fulla storlek då banan öppnades redan 1995. Det är en golfbana som man utan problem kan gå då det är få nivåskillnader. Den relativt platta terrängen gör att man hör havet men kan inte alltid se havet då det skyms av både hus och en del sanddynor. Jag tror att de flesta kommer att säga att det som karakteriserar Oliva Nova är vattenhindren. Ett antal dammar är både vackert placerade men ligger även strategiskt vilket är banans svårighet. Det är inte mindre än 15 av 18 hål som påverkas av vatten. Många Ballesterosbanor är designade så att de har sex par 3, sex par 4 och sex par 5 hål men Oliva Nova är en traditionell golfbana med par 72 med fyra par 3 och par 5 och resterande hål är par 4. Det är en golfbana som erbjuder både möjligheter och utmaning för de flesta kategorier av golfspelare. Det är en bra mix av korta och långa hål och en hel del intressanta doglegs, vilket gör att man får den variation som krävs så det är ingen bana som man tröttnar på efter någon runda. Det finns säkert flera hål som konkurrerar om att vara signaturhålet men är hål nr 9 är en stark kandidat. Det är ett tufft par 4 hål som mäter 390 meter från gul och 345 hål från röd tee. Vänstersidan kantas av out of bounds och längs högersidan slingrar sig en bäck hela vägen fram till greenen. Inte långt före greenen så förgrenar sig bäcken och korsar fairway. Det är inte helt förvånande att hål 9 är indexerat till hcp 1.

Det finns, som på de flesta golfbanor, range och puttinggreen men på Oliva Nova har man även en pich & putt-bana med 5 par 3 hål som mäter 50-90 meter. Det är både kul och nyttigt träning att spela en runda även på pich & putt-banan.

Klubbhuset är byggt i traditionell Spansk stil men stora valv och terrakottafärgade takpannor. Totalt är klubbhuset på 3000 kvm och har en tämligen välutrustad golfshop när det gäller kläder och förbrukningsvaror som bollar, pegs och kepsar. På övervåningen så hittar man ett café och en restaurang. Det är här på terrassen som man sitter efter att man avslutat sin golfrunda och njuter av utsikten. Det är en central plats och man kan se utslagen från hål 1, 8 och 10 men även greenerna på hål 7, 9 och givetvis hål 18. Det går givetvis att bara njuta av solen och doften från havet.

Fakta

Antal hål 18
Banfakta Par 72, 6310 60375411 5157
Drivingrange Ja
Bandesign Severiano Ballesteros 1995
Övrigt 5 hål par 3-bana

Oliva Nova Beach & Golf Hotel

Oliva Nova Beach & Golf Hotel har verkligen ett perfekt läge direkt vid havet med en kort promenad till den egna golfbanan. De flesta hotell renoveras löpande och Oliva Nova genomgick en omfattande totalrenovering 2017. Det är fortfarande ett 4-stjärnigt hotell, men med guldkant då det nu är väldigt fräscht. Hotellet har 207 rum och jämfört med många andra spanska beachhotell så är det förhållandevis litet och intimt. Hotellet har en lagunliknade poolområde och en delvis stor täckt terrass. Här kan du slå dig ner i en solstol och koppla av i skuggan samt ta uppfriskande dopp när andan faller på. Föredrar du att bada i havet så det någon minuts promenad över sanddynorna till den underbara sandstranden. På hotellets huvudrestaurang Columbus serveras en varierad buffé till frukost och middag. Hotellet har också flera olika à la carte-restauranger men utanför sommarsäsongen är det El Olivo som håller öppet och serverar Medelhavsmat med specialiteter från Valencia med omnejd. I lobbyn hittar du huvudbaren och det är ofta här som gästerna träffas innan middagen och socialiserar.

Rummen är smakfullt inredda och rymliga. Rummen ligger på runt 40 kvm och gör att det finns plats för en fåtölj och ett skrivbord. Det finns det man kan förvänta sig av ett bättre 4-stjärnigt hotell så som AC, TV, hårtork, Safe och minibar. De flesta rum har balkong/terrass och utsikten kan variera från att vara mot poolen och de närliggande sanddynorna till det mäktiga naturreservatet Montgó-berget.

Det finns en Spa-anläggning där man kan få diverse olika typer av massage eller njuta i den uppvärmda inomhuspoolen. För de som inte tycker att golf är tillräckligt med motion så finns det även ett bra gym och inte mindre än 7 padelbanor.

Det är 6-8 minuters promenad till golfbanan där man har möjlighet att förvara golfklubborna under sin vistelse. Vilket vi rekommenderar så att man slipper släpa klubborna fram och tillbaka mellan hotellet och golfbanan. Det finns en del restauranger i området och bland annat i det närbelägna affärscentrum La Plaza, där man även hittar en livsmedelsbutik och apotek.

Fakta

Standard starstarstarstar
Läge Vid havet och nära golfen i Oliva Nova
Rum 207
Faciliteter Utomhuspool (ej uppvärmd), Spa, gym, padel, restauranger och barer.
Wifi På hotellet finns det trådlös uppkoppling till internet utan extra kostnad.
Rumskategorier Uppgradering till havsutsikt mot tillägg. På förfrågan.

Oliva Nova Beach & Golf Hotel

Förfrågan

Kontaktinformation

loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället Name, email, phone and mobile is required fields, please check your form.