Golf i Grekland

Golf i Grekland är fortfarande på väg uppåt. I många år har landet varit synonymt med sol och bad på öarna i den grekiska arkipelagen. Men när Costa Navarino öppnade sina två utmärkta golfbanor precis utanför Kalamata, har landet på allvar slagit sig in på världskartan med exklusiva golfdestinationer.

Golf i Grekland är fortfarande en liten sport och det finns totalt sju golfbanor i Grekland. De ligger utspridda på olika öar som Korfu, Rhodos, Kreta och på fastlandet i Aten, Kalamata och Thessaloniki. Kvaliteten på golfbanorna är väldigt skiftande. Crete Golf Club på Kreta är den enda som kan konkurrera med Costa Navarino när det gäller kvalitet, övriga golfbanor håller inte internationell standard.

Därför har Golf Plaisir valt att enbart arbeta med de bästa golfbanorna i Grekland, vilket betyder att vi erbjuder två banor på Costa Navarino vid Kalamata, liksom Crete Golf Club på Kreta.

Crete Golf Club öppnade 2003 och ritades om 2015. Efter ombyggnaden har banan lyft sig ordentligt och är numera en riktigt bra golfbana. Golfbanan är verkligen naturskön och är en parkbana med kuperade inslag. De förbättrade utslagsplatserna och numera bredare fairways gör att banan passar för de flesta golfare. Detta är en golfbana där planering av spelet premieras.

Greklands absolut bästa golfbanor finns på Costa Navarino med Bay Course och Dunes Course. De två banorna håller internationellt snitt och är designade av Robert Trent Jones Jr. respektive Bernard Langer. Detta är två vackra och varierande golfbanorsom kompletteras med en lika hög kvalitet på det femstjärniga på The Westin Resort.

Så medan vi har åkt till Grekland under många år för att njuta av solen, maten, stränderna och vattnet, finns det ytterligare en anledning att åka dit. Golf i Grekland!

Golfvärd i Grekland

När du ska spela golf i Grekland får du också uppleva Golf Plaisirs service med golfvärd på destinationen. Vår ortspersonal kommer att göra sitt bästa för att hjälpa till på bästa sätt.

Grekland

Kalamata

Kalamata området är inte bara känt för sina oliver, här ligger också en av de absolut bästa golfresorts som finns i Europa, Costa Navarino. Här finns även glittrande badvikar, gröna olivlundar antika städer och så klart den goda maten.

Grekland

Kreta

Denna underbara ö är bedövande vacker med sina över 2 000 meter höga snöklädda bergskammar, bördiga slätter, raviner och grottor, små havsvikar och vidsträckta sandstränder. Vyerna från öns enda golfbana, Crete Golf Club, är fantastisk och banan smälter väl in i det spännande naturlandskapet.