Yas Island

Yas Island

Toppgolf vid Persiska Viken!

Bara en halvtimme utanför Abu Dhabis stadskärna ligger den konstgjort uppbyggda ön Yas Island. Här bor våra gäster med utsikt över golfbanan Yas Links och bara minuter bort från öns breda nöjesutbud.

Abu Dhabis konstgjorda ö Yas Island lockar mängder av turister varje år. Och inte undra på det, här finns alla olika typer av upplevelser och attraktioner du kan tänka dig. Och inte minst den underbara golfbanan Yas Links, som utsetts till en av världens 25 bästa golfbanor. För den som vill spela golf i Abu Dhabi finns det dessutom ytterligare två högt ansedda golfbanor att spela under vistelsen.

Vill man göra andra saker förutom att spela golf så har man hamnat rätt. Här ligger det spektakulära Ferrari World, som inrymmer världens största inomhusnöjesfält, bara på några minuters avstånd från vårt hotell. Där finns såklart världens snabbaste berg-och-dalbana, Formula Rosso, som toppar 240 km/h. Bredvid Ferrari World ligger Yas Waterland, som inte saknar något vad gäller vattenlekar och förströelse. En lite lugnare sysselsättning är att strosa fram längs Abu Dhabis grönskande strandpromenad Cornichen eller besöka något av de talrika köpcentra som finns på flera ställen i staden.

På Yas Island kan du räkna med en solsäker och aktiv golfsemester med futuristiska skylines, internationell mat och vidsträckta sandstränder.

Fakta

Golfvärd Ja
Banor i närområdet 3
Avstånd golfbana 1 km till klubbuset, transport ingår
Avstånd flygplats Dubai International Airport, 131 km
Närmaste stad Centrala Abu Dhabi, 20 km
Arrangemang Tävlingar, utflykter mm.
Passregler Vid resor till Förenade Arabemiraten måste passet vara giltigt i minst 6 månader efter det att man lämnat landet. Provisoriskt pass accepteras inte för inresa till Förenade Arabemiraten.
Övrigt Läs om allt som finns att göra i Abu Dhabi på Visit UAEs hemsida.

Vad ingår i resan?

Lägsta pris: 0:-

7 nätter i dubbelrum
7 frukostar och 5 middagar
4 greenfee på Yas Links
del i golfbil
flyg
flygskatt
transport av golfbag
flygplatstransfer
service av vår golfvärd

Vill du spela mer golf?
I Abu Dhabi finns fantastiska golfbanor. Vi rekommenderar varmt att ni bokar in spel på Abu Dhabi Golf Club eller Saadiyat Beach Golf Club redan innan er avresa. Kontakta vår säljavdelning på 08-519 303 00 eller info@golfplaisir.se, för kompletterande starttidsbokning.

Turistskatt
På många av våra resmål tar lokala myndigheter ut en särskild turistskatt vid hotellövernattningar. Denna turistskatt läggs till på er hotellnota och betalas vid utcheckning från hotellet. Läs mer om turistskatter här.

Väder just nu

weather-icon39℃

Yas Links Golf Club

Yas Links är den högst rankade golfbanan i Förenade Arabemiraten och utmärker sig som en ”konstgjord linksbana i öknen”. Banan är en härlig utmaning och oförglömlig upplevelse med ett stort antal hål utmed en enorm lagun med azurblått vatten. Yas Links är designad av Kyle Phillips som även har skapat skotska storheter som Kingsbarns och Dundonald Links. Detta borgar för en utsökt kvalitet och finess – mer links än så här kan det inte bli. Man skulle kunna tro att Yas Links är en mästerskapsbana enbart för extremt skickliga golfare, men så är faktiskt inte fallet. Yas Links har tagits emot med öppna armar av alla som har spelat golfbanan – både storspelare som amatörer är lyriska. Upplevelsen blir inte sämre av att avsluta golfrundan med ett besök i klubbhuset där puben har en härlig uteservering mot 18:e hålets green och havet med mangroveträsken där bakom.
För de som gillar att träna golf kan vi berätta att det också finns riktigt bra träningsfaciliteter på Yas Links. Anläggningen kan stoltsera med en inspirerande drivingrange som ligger inbäddad mellan sanddynerna. Här finns massor av mål att sikta på och du slår naturligtvis från den allra bästa grästurfen. I anslutning till rangen finns också både närspelsområde och puttinggreen. Missa inte att spela ett varv på den trevliga korthålsbanan, här finns alla möjligheter att förbättra det korta spelet.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Linksbana
Banfakta Par 72, 6779 6434 6045 5702 4968
Drivingrange Ja, utslag från gräs.
Bandesign Kyle Phillips

Crowne Plaza Abu Dhabi - Yas Island

Crowne Plaza ståtar med ett idealiskt läge på Yas Island, en knapp halvtimme ifrån centrala Abu Dhabi och ca 45 minuter från Dubai.  Hotellet har 428 rum och sviter som åt ena hållet blickar ut över Persiska viken och Yas Links. Åt andra hållet ligger Yas Marina Circuit, hem för den årliga F1-tävlingen i Abu Dhabi. I Yas Marina ligger det allt som oftast gigantiska lyxiga båtar.

På det 4-stjärniga Crowne Plaza Hotel bor man riktigt bra i de fina rummen. Rummen är rymliga och eleganta med balkong och erbjuder även fritt Wifi. Här kan du även njuta av den härliga havsutsikten från balkongen.

Hotellet har en riktigt härlig utomhuspool med tillhörande poolbar och ett fantastiskt spa. Hotellet erbjuder gratis transport till den fina stranden på Yas Beach som ligger 5-10 minuter bort. På stranden väntar en beach club där det också finns en pool, gratis solstolar, parasoller och strandhanddukar för boende på hotellet.

Inom hotellet finns också 4 restauranger och barer. För den aktive finns även ett väl tilltaget gym och en squashbana,

Fakta

Standard starstarstarstar
Läge Vid golfbanan på Yas Island. Ca 1,7 km från klubbhuset.
Rum 428 rum. Alla rum med AC, safetybox, hårtork, minibar och balkong.
Faciliteter Utomhuspool, 5 restauranger, 4 barer, spa, gym, squash, mm.
Wifi Trådlös anslutning till internet utan extra kostnad.

Avsnitt 10

– Golf i Abu Dhabi

Golfresepodden konstaterar att gästen Mikael Erdtman i det närmaste har haft klippkort till Förenade Arabemiraten under de senaste åren. Anders tror att den mäktiga falken är en örn och han gillar oas-staden Al Ain. Alla är eniga om att Abu Dhabi har en mängd toppbanor. Vi uppmärksammar även att Yas Links är bättre rankad än någon av banorna i Dubai och är med på listan över världens 100 bästa golfbanor.

Yas Links Golf Club

Crowne Plaza Abu Dhabi, Yas Island

Förfrågan

Kontaktinformation

loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället Name, email, phone and mobile is required fields, please check your form.