Golf i Casablanca

Golf i Casablanca och golf i Marocko har blivit synonymt med golf på Mazagan Golf Resort för många skandinaver. Den Gary Player-designade golfbanan Mazagan Golf, som ligger en dryg timme söder om Casablanca är långt ifrån det enda alternativet för de som vill spela golf i Casablanca-området.

Det finns totalt 12 golfbanor runt Casablanca om man även räknar med de banor som finns runt den närliggande huvudstaden Rabat. Den mest kända golfbanan är Royal Golf Dar Es Salam som är designad av Robert Trent Jones Sr och har 45 hål. Denna anläggning kan stoltsera med att varit värd för Marocko Open ett antal gånger. Faktum att det finns en mängd väldigt bra golfbanor i området som är ritade av riktiga toppdesigners. Det är tyvärr väldigt få som har ett hotell i nära anslutning till själva golfbanan.

Om Casablanca

Staden Casablanca är för många nordbor förknippad med den klassiska filmen med samma namn, där Ingrid Bergman och Humphrey Bogart spelade huvudrollerna. Ricks Café från filmen Casablanca finns som en kopia av originalet där flera kända scener spelats in. Även om inte Casablanca är den officiella huvudstaden så är det en stor hamnstad och även det finansiella hjärtat av Marocko. Här finns en hel del turistattraktioner och även en gammal medina som kanske inte är lika berömd som medinan i ökenstaden Marrakesh. Hassan II:s moské är en av världens största moskéer och här i Casablanca finns även Nordafrikas största shoppingcenter.

Golfvärd 

På Mazagan kan du alltid njuta av vår service med golfvärdar. Vi gör allt vi kan för att du ska få en oförglömlig golfresa till Marocko.

Våra golfresmål runt Casablanca

Marocko, Casablanca

Mazagan

Vår, vinter eller höst? Upplev en lyxig golfresort direkt vid Nordafrikas atlantkust i skön kombination med Marockos mystik, magi och atmosfär.