Golf på Cypern

Cypern är Medelhavets tredje största ö och mest känd för stränderna och det milda klimatet. Cypern är dock långt ifrån bara vackra stränder och har en historia som sträcker sig 1000-tals år bakåt i tiden.

Det var på Cypern som Afrodite klev upp ur det skummande havet och sedan dess är Cypern även kärlekens ö. En av öns mest kända golfbanor heter också Aphrodite Hills och ligger inte långt från den klippa där det sägs att Afrodite steg upp ur havet. Det finns totalt fem golfbanor på ön och alla håller hög internationell standard och är bland andra designade av storheter som Nick Faldo, Cabell B Robinson och Donald Steel. Den äldsta golfbanan är Minthis Golf Club som öppnade 1994. Korineum Golf är den enda golfbanan som ligger på den norra delen av Cypern. Ön Cypern är sedan 1974 uppdelad i en sydlig och en nordlig del.

Våra golfresmål på Cypern

Cypern

Norra Cypern

Ett av de minsta distrikten på norra Cypern heter Giren. Här bor inte mer än 62 000 invånare och huvudorten är den charmiga kuststaden Kyrenia. Här finns en ståtlig bysantinsk borg som uppfördes ursprungligen redan år 330 e kr. Dessutom bjuds besökare på den underbara golfbanan Korineum Golf.