Golf på Madeira

Golf på Madeira är kanske inte det första man förknippar Madeira med, då ön främst är känd för sin vackra fauna och fina levadavandringar. För oss golfare erbjuds här två populära golfbanor, Santo da Serra och Palheiro.

Det finns två golfbanor på huvudön, Santo da Serra Golf och Palheiro Golf. Båda två ligger i närheten av huvudstaden Funchal. Dessa två golfbanor skiljer sig åt markant. Santo da Serra ligger högt ovanför Funchal och har varit värd till Europatouren ett flertal gånger. Banan har tre 9-hålsslingor och är designad av Robert Trent Jones Sr. Palheiro Golf ligger närmare Funchal stad och har ett så rikt och varierat växtliv att det stundtals känns som man spelar i en botanisk trädgård.

Den tredje golfbanan ligger på Porto Santo som är heter kanske inte helt oväntat Porto Santo Golf och är designad av legenden Seve Ballesteros. Det går att komma till Porto Santo Golf både med båt och flyg. Utsikten från klubbhuset på Santo da Serra Golf är magnifik men en vykortsvacker utsikt är inget unikt på denna otroligt vackra ö.

Funchal är kanske för många främst känd som fotbollspelaren Ronaldos födelsestad. Men här finns också ett rikt restaurangliv och många trevliga områden att promenera på efter lite trevlig semestergolf. Njut av en trevlig middag och missa inte att testa ett bra Madeiravin efter maten.

Golfvärd på Madeira

När du ska spela golf på Madeira med Golf Plaisir får du också uppleva vår service med golfvärd på destinationen. Kanske vill du ha tips på en trevlig restaurang för en speciell middag? Eller få tips om hur man på enklaste sätt tar sig till närmaste större stad? Prata med din golfvärd. Han eller hon kommer att göra sitt bästa för att hjälpa till på bästa sätt.

Våra golfresmål på Madeira

Portugal, Madeira

Santo da Serra

Madeira har länge varit ett favoritresmål för många skandinaver, denna gröna och otroligt vackra ö en bra bit ut i Atlanten lockar många turister till att utforska den dramatiska naturen, eller bara njuta av det behagliga klimatet året runt.