Golfresor till Frankrike

Golfresor till Frankrike har i många år inneburit slott, vacker natur och gastronomi i världsklass. Frankrikes stränder, Normandies kust liksom golfbanorna i närheten av Paris är populära resmål bland svenska golfare. 2018 står Frankrike värd för världens största golftävling, Ryder Cup, som spelas på en av landets bästa golfanläggningar, Le Golf National.

I Frankrike hittar du hela 637 golfbanor, i Europa är det bara Tyskland och England som har fler. Kvaliteten på golfbanorna i Frankrike är generellt väldigt hög och Morfontaine, Fontainebleau, Les Bourdes och Terre Blanche är några av alla topprankade banor i Europa. Landet är ett optimalt golfresmål för den som vill kombinera golf med gastronomi, goda viner och vackra naturupplevelser. Dessutom är det inte ovanligt att golfen i Frankrike spelas vid ett slott med egen golfbana. En mycket speciell upplevelse, som inte finns på många ställen i Europa. Merparten av all golfturism från Sverige går främst till Rivieran och Provence som har ett 30-tal golfbanor. Här finns också trevliga Nice, både som central ort och ankommande flygplats. Det milda klimatet och den vackra kusten är utmärkt för golfsemester. Vem vill inte njuta av Rivierans flärd och konstnärernas mytomspunna Provence? Paris har ett 50-tal golfbanor och lämpar sig utmärkt för en weekendresa, där man kombinerar allt som storstadsmetropolen Paris erbjuder och spelar golfbanor av högsta kvalitet. Frankrike har, precis som Sverige, en tradition av golfbanor som är baserade på medlemskap.Här finns väldigt få rent kommersiella golfbanor som man ofta har i både Spanien och Portugal.

Golfvärd i Frankrike

När du ska spela golf i Frankrike med Golf Plaisir får du också uppleva vår service med golfvärd på destinationen. Kanske vill du ha tips på en trevlig restaurang för en speciell middag? Eller få tips om hur man på enklaste sätt tar sig till närmaste större stad? Prata med din golfvärd. Han eller hon kommer att göra sitt bästa för att hjälpa till på bästa sätt.

Frankrike

Provence

Provence andas verkligen Frankrike. Regionen har en internationell prägel i öster, på franska Rivieran, men domineras av lantlig idyll. Vinodlingar, charmiga medeltidsbyar och många bra golfbanor gör Provence till ett måste för den finsmakande golfaren.