Hersonissos

Hersonissos

Golf med fantastiska vyer!

Greklands största ö är den sydligast belägna och den mest populära bland de hundratusentals turister som årligen besöker den grekiska övärlden. Här ligger även en komplett och utsökt golfanläggning, Crete Golf Resort, med en härlig golfbana med fantastiska vyer och ett mycket läckert golfhotell direkt vid banan!

Kreta har verkligen allt – perfekt klimat, underbara stränder, fantastisk mat, hänförande vacker natur, intressant historia och vänliga människor. På den västra delen av ön, i bergen ovanför Hersonissos, ligger öns enda golfresort med egen18-håls golfbana – Crete Golf Resort. En golfanläggning av yppersta klass med 18-hål i dramatisk och vacker natur och ett toppfräscht boutiquehotell med boende endast i sviter. På Crete Golf Resort njuter man lugnet och kopplar av. Utanför golfen rekommenderas även ett besök på Knossos. En av världens mest omfattande arkeologiska utgrävningar ger en spännande inblick i hur livet tedde sig i den minoiska kulturen för flera tusen år sedan. Även det arkeologiska museet inne i Heraklion är värt ett besök för den historieintresserade.

Fakta

GolfvärdJa
Golf AcademyNej
Banor i närområdet1
Avstånd flygplatsHeraklion Airport, 20 km
Närmaste stadHersonissos 3,8 km
ArrangemangTävlingar, utflykter mm.

Vad ingår i resan?

Lägsta pris: 19.995:-

7 nätter i dubbelrum
7 frukostar och 5 middagar
5 greenfees på Crete Golf Club
flyg
transport av golfbag
flygplatstransfer
service av vår golfvärd

Turistskatt
På många av våra resmål tar lokala myndigheter ut en särskild turistskatt vid hotellövernattningar. Denna turistskatt läggs till på er hotellnota och betalas vid utcheckning från hotellet. Läs mer om turistskatter här.

Väder just nu

weather-icon17.1℃

Crete Golf Club

Kretas enda 18-hålsbana, Crete Golf Club, öppnade 2003 och var redan vid öppnandet ett litet mästerverk. Den engelska designern Bob Hunt skapade en golfbana som verkligen är anpassad till naturen. Hålen slingrar sig fram i den kuperade terrängen, emellanåt i lummig parkmiljö och på andra håll längs karga raviner eller bergväggar. Resultatet blev en tämligen tuff och smal golfbana som blev i svåraste laget för de semestergolfare för vilka den byggdes. Banan stängdes efter några år helt för att genomgå en uppgradering. Några hål genomgick mer omfattande förändringar men generellt breddades fairways och semiruffar, vissa tees flyttades och byggdes om.

Dagens Crete Golf Club är magiskt vacker men mer anpassad till en medelhandicappares spelnivå. Layouten och karaktären är en variation av lummig parkgolf och karga raviner. Finishen är av högsta klass och vyerna är bedårande. Här premieras god spelstrategi och raka slag över slaglängd. Crete Golf är en bana du vill spela om och om igen för att ta revansch på de där hålen som ser så lätta ut, men stjäl så många av dina slag. Det finns flera potentiella signaturhål då banan har extremt vackra vyer. Det som etsar sig fast är främst att alla fyra par 3-hål på banan både är bra och vackra. Vår favorit är hål nr 6 – en tuff par 3:a över en ravin mot en väl inbunkrad green. I samband med ombyggnationen av banan anlades ett nytt klubbhusområde och Crete Golf ståtar nu med ett magnifikt klubbhus, en förstklassig restaurang, en välsorterad shop och en utomordentlig träningsanläggning.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Delvis kuperad parkbana
Banfakta Par 71/70, 5831 5484 5012 4407
HCP-gräns 54
Drivingrange Utslag från gräs.
Bandesign Bob Hunt

Crete Golf Hotel

Det nybyggda boutiquehotellet ligger direkt vid golfbanan, och är håller mycket hög klass. Här är gästen alltid i fokus och servicenivån är mycket bra. Det är inte så stort, endast 25 rum, men å andra sidan är alla rum sviter, så här bor man verkligen ståndaktigt med utsikt över golfbanan och det vackra landskapet. Det finns utomhuspool (ej uppvärmd) med utsikt över golfbana och bergen – mycket trevligt. Rummen är sviter och av mycket hög standard, alla rum med balkong eller terrass med hänförande utsikt. Restaurangen är i klubbhuset alldeles intill hotellet, där även den trevliga baren finns. Crete Golf Hotel erbjuder även Fitness Center av god kvalitet.

Det finns en utomhuspool, som också har utsikt över golfbanan och bergen. Hotellet ligger i anslutning till klubbhuset till Crete Golf Club och det är i klubbhuset som hotellets restaurang och mysiga bar finns. Dessutom erbjuder hotellet ett fitness center av hög kvalitet.

Hotellet ligger en bit från det myllrande kustlivet på Kreta och här finns ett lugn som man inte upplever på många andra ställen. Men om du vill ha en eftermiddag vid havet, ligger stranden inte mer än 10 minuters bilresa från hotellet.

Fakta

Standardstarstarstarstarstar
LägeDirekt vid golfbanan
Rum25 sviter. Alla rum med AC, safe, minibar m.m.
FaciliteterUtomhuspool (ej uppvärmd), fitness center, restaurang och bar.
WifiPå hotellet och i klubbhuset finns det trådlös uppkoppling till internet utan extra kostnad.

Presentation av Crete Golf Club

Förfrågan

Kontaktinformation

loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället Name, email, phone and mobile is required fields, please check your form.