Golf i Förenade Arabemiraten

Golf i Förenade Arabemiraten är för många synonymt med golf i Dubai och Abu Dhabi. Förenade Arabemiraten hittar du vid inloppet till Persiska viken. Emiraten är en förbundsstat, bestående av 7 emirater. Dubai och Abu Dhabi är de mest kända, samtidigt som det är relativt få som känner till Fujairah, Sharjah, Umm Al-Qaywayn, Ajman och Ras Al-Khaimah.

Totalt bor det 9.2 miljoner människor i Förenade Arabemiraten och av dessa är 7,8 miljoner utlänningar inflyttade eller gästarbetare. Det är därför som Förenade Arabemiraten upplevs som mycket västerländskt. De olika emiraten är som furstendömen som har ärftliga härskare, av dessa väljs en som president för hela Förenade Arabemiraten. Det är inte Dubai som är huvudstaden, som många tror, utan det är Abu Dhabi. Abu Dhabi är också det emirat som har mest olja och därigenom är rikast. Förenade Arabemiraten har gjort sig känt för storslagna projekt och här hittar man världens högsta byggnad, största shoppingcenter, längsta skidbacke inomhus, snabbaste berg- och dalbana och mycket, mycket mer…

När det gäller golfen så finns det drygt 20 golfklubbar varav ungefär hälften av dessa återfinns i Dubai. Spontant så skulle man kunna tro att det var betydligt fler då främst Dubai och Abu Dhabi har etablerat sig som golfmetropoler. Nu är kvaliteten på de flesta toppklubbarna extremt bra och även servicen ligger på en nivå som vi inte är vana vid i Europa. Race to Dubai har verkligen satt golf i  Förenade Arabemiraten på den internationella golfkartan. Finalen spelas numera på Jumeirah GC efter ett antal år på Emirates GC. En av de mest populära deltävlingarna på Europatouren går på Abu Dhabi GC. Alla dessa banor hör givetvis till de topprankade men bäst anses Yas Links.

Golfvärd i Förenade Arabemiraten

När du reser med Golf Plaisir till Förenade Arabemiraten kan du njuta av servicen av våra populära golfvärdar. Allt för att du ska kunna njuta och helt koncentrera dig på golfen och din semester.


Golfresepodden – Golf i Abu Dhabi

Golfresepodden konstaterar att gästen Mikael Erdtman i det närmaste har haft klippkort till Förenade Arabemiraten under de senaste åren. Anders tror att den mäktiga falken är en örn och han gillar oas-staden Al Ain. Alla är eniga om att Abu Dhabi har en mängd toppbanor. Vi uppmärksammar även att Yas Links är bättre rankad än någon av banorna i Dubai och är med på listan över världens 100 bästa golfbanor.

Förenade Arabemiraten

Abu Dhabi

Många har under senare år fått upp ögonen för golf i Abu Dhabi. Detta beror på en härlig kombination av solsäkert klimat, lyxhotell och inte minst golfbanor i världsklass.