Al Hamra Village

Al Hamra Village

Vädret i Ras Al Khaimah är minst lika bra som i det mer välkända emiraten Dubai och Abu Dhabi. Al Hamra GC kan stoltsera som värd för DP World Tour vid flera tillfällen och är vida känd som en enastående golfbana. Den stora skillnaden är emellertid prisnivån för de som väljer att resa till Al Hamra Village i Ras al Khaimah.

Al Hamra Village är ett 4-stjärnigt hotell, beläget bara en kort promenad från den finkorniga vita stranden. Hotellet gränsar även till fantastiska Al Hamra Golf Club, designad av den välrenommerade golfarkitekten Peter Harradine. Ras Al Khaimah erbjuder inte bara vackra stränder utan också en rad äventyrliga upplevelser, såsom världens längsta zipline, sträcker sig 2,8 km och tar dig genom himlen i över 120 km/h.

För de som söker ytterligare äventyr är det bara en timma till Dubai, där ni bland annat kan besöka världens högsta byggnad – Burj Khalifa – det är garanterat ett minne för livet!

Ras al Khaimah är ett av sju emirat i Förenade Arabemiraten, varav det mest kända är Dubai. Emiratet har alltid varit en idealisk och populär tillflyktsort på grund av sitt läge, klimat och de vänliga människorna. Det ligger strategiskt längs den gamla handelsvägen från Europa till fjärran Östern. I RAK, som Ras al Khaimah populärt förkortas, finns fyra mil kust längs Persiska viken och berg i form av Hajar-bergen som reser sig upp till 1 900 meters höjd. Klimatet är riktigt varmt under sommarmånaderna och väldigt behagligt under vinterhalvåret. Temperaturen under vintern lämpar sig perfekt för både golf och en eftermiddag på stranden.

Fakta

Golfvärd Ja
Banor i närområdet 10 st inklusive Dubai
Avstånd flygplats Dubai International Airport, 70 km
Avstånd golfbana 950 m
Närmaste stad Ras al-Khaimah 26 km, Dubai 92 km
Arrangemang Tävlingar, utflykter mm.
Passregler Vid resor till Förenade Arabemiraten måste passet vara giltigt i minst 6 månader efter det att man lämnat landet. Provisoriskt pass accepteras inte för inresa till Förenade Arabemiraten.
Övrigt Läs om allt som finns att göra i Ras al-Khaimah på Visit UAEs hemsida.

Vad ingår i resan?

Lägsta pris: 0:-

7 nätter i dubbelrum
frukostpension
5 greenfee inkl. del i golfbil
flyg
flygskatt
transport av golfbag
flygplatstransfer
service av vår golfvärd

Väder just nu

weather-icon36℃

Al Hamra Golf Club

 Al Hamra Golf Club har en mycket trivsam och omväxlande resortbana. Banan är designad av Peter Harradine och ligger vackert placerad runt en stor lagun. Bulldozrarna har flyttat runt 5 miljoner kubikmeter sand för att kunna skapa denna golfbana. Precis som många golfbanor på de brittiska öarna har Al Hamra nio hål som sträcker sig bort från klubbhuset och nio hål som kommer tillbaka. Resultatet är en härlig golfbana med par 72 och fem olika tees per hål vilket innebär att alla, oavsett spelstandard, kan ha utbyte och nöje av banan. Det gäller bara att välja rätt tee!

Det mörknar snabbt på kvällarna och för att förlänga dagarna och möjligheten till golf är banan försedd med strålkastare som gör det möjligt att njuta av banan även kvällstid. Den upplysta banan består av hål 1-7 och hål 17-18, vilket ger en spännande och annorlunda kompositbana på 9 hål under stjärnorna. Signaturhålet är förmodligen det 18:e som är en tuff par 5:a med vatten på hela högersidan och greenen direkt utanför klubbhusets uteservering. På det 2:a och 3:e hålet har man det mäktiga Waldorf Astoria-hotellet i bakgrunden som blir om möjligt ännu mäktigare när det är upplyst på kvällen. Ett annat fint parti av banan är hålen 10 -13 som går runt en havslagun.

Proshopen har ett brett utbud av kläder, accessoarer och klubbor från de största tillverkarna. Drivingrangen är stor och har alldeles utmärkta träningsområden även för närspel. Här finns också en 9-håls par 3-bana som även den är upplyst kvällstid. En anläggning som denna har självklart en mycket bra restaurang, eller snarare, tre bra restauranger för att tillgodose alla smakriktningar. Alla restaurangerna har sin egen del av uteserveringen mot 18:e green. Det kommer finnas möjlighet till utflykt till andra banor i området som till exempel Tower Links och mästerskapsbanan Al Zorah.

Fakta

Antal hål 18 + 9 korthål
Bankaraktär Parkbana
Banfakta Par 72 6666 6360 6099 5291
HCP-gräns 54
Drivingrange Utslag från matta och gräs
Bandesign Peter Harradine
Greenfee Vår greenfee gäller på 18-hålsbanan. Om ni önskar spela på Al Hamras 9-hålsbana efter avslutad ordinarie runda erläggs greenfee i receptionen på Al Hamra.
Information När trycket på golfbanan i Al Hamra är högt arrangerar klubben kanonstart kl 08.00 varje speldag. Ytterligare en kanonstart sker på eftermiddagen.

Al Hamra Village Hotel

Al Hamra Village Hotel ligger i det trevliga området som är nära havet men gränsar även till Al Hamra GC. Med sina 219 rum är inget stort hotell jämfört med det storslagna Waldorf Astoria som är ett av grannhotellen längs stranden. Det är däremot mysigt och lågmält hotell som består av 54 separata byggnader. Samtliga byggnader har två våningsplan som tillsammans med en hel del grönska skapar en intim och rogivande atmosfär. Hjärtat av Al Hamra Village är området runt den stora utomhuspoolen. Här finner man också restaurangen Frisky Fox där man kan avnjuta frukosten på den trevliga terrassen. Restaurangen serverar även en mångfald av internationella rätter till lunch och middag.

Storleksmässigt är rummen relativt spatiösa och mäter 32 kvm. De har klinkergolv och neutrala väggfärger kompletteras av färggranna gardiner och sängöverkast. Möblemanget domineras av mörkt betsade trädetaljer. Hotellet, uppfördes 2005, och det är trevliga rum som officiellt har 4-stjärnig standard. Det är ett något enklare hotell än de som vi brukar ha i Golf Plaisirs sortiment. Kontinuerliga renoveringar har hållit anläggningen fräsch och inbjudande, även om det är tydligt att vissa inredningsdetaljer har blivit lite tidsdatera och åldrats något.

Al Hamra Village har ett gym och man kan njuta av ett dopp i poolen. Även om hotellet inte direkt ligger vid stranden, har gästerna förmånen att nyttja den privata sandstranden, tennis och andra faciliteter som till hör systerhotellet Al Hamra Residence. Residence ligger halvvägs på vägen till golfklubben. Det är ungefär 950 meter till klubbhuset från Al Hamra Village, där du kan förvara dina golfklubbor. så att du slipper släpa dem fram och tillbaka mellan hotellet och golfbanan.

Det finns flera restauranger välja mellan i hotellet närhet och det är gångavstånd till köpcentret Al Hamra Mall.

Fakta

Standard starstarstarstar
Läge Nära stranden i anslutning till delar av golfbanan. Avstånd Al Hamra GC 950 meter.
Rum 219 st, Kombinerat bad/dusch, AC, hårtork, minibar
Privat strand 450 meter på syster hotellet Al Hamra Residence
Faciliteter Utomhuspool, gym, restaurang, tillgång till tennis och strand.
Wifi På hotellet finns det trådlös uppkoppling till internet utan extra kostnad.
Övrigt Behövs adapter 220 V

Förfrågan

Kontaktinformation

loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället Name, email, phone and mobile is required fields, please check your form.