Al Hamra Waldorf Astoria

Al Hamra Waldorf Astoria

En golfresa till Al Hamra är en upplevelse – här bor man direkt på den finkorniga, vita stranden och spelar på en fantastisk golfbana designad av Peter Harradine. Missa inte heller att uppleva Dubai där ni bland annat kan besöka världens högsta byggnad – Burj Khalifa – det är garanterat ett minne för livet!

Ras al Khaimah är ett av sju emirat i Förenade Arabemiraten, varav det mest kända är Dubai. Emiratet har alltid varit en idealisk och populär tillflyktsort på grund av sitt läge, klimat och de vänliga människorna. Det ligger strategiskt längs den gamla handelsvägen från Europa till fjärran Östern. I RAK, som Ras al Khaimah populärt förkortas, finns fyra mil kust längs Persiska viken och berg i form av Hajar-bergen som reser sig upp till 1 900 meters höjd. Klimatet är riktigt varmt under sommarmånaderna och väldigt behagligt under vinterhalvåret. Temperaturen under vintern lämpar sig perfekt för både golf och en eftermiddag på stranden.

Fakta

Golfvärd Ja
Banor i närområdet 10 st inklusive Dubai
Avstånd flygplats Dubai International Airport, 70 km
Avstånd golfbana 650 m
Närmaste stad Ras al-Khaimah 26 km, Dubai 92 km
Arrangemang Tävlingar, utflykter mm.
Passregler Vid resor till Förenade Arabemiraten måste passet vara giltigt i minst 6 månader efter det att man lämnat landet. Provisoriskt pass accepteras inte för inresa till Förenade Arabemiraten.
Övrigt Läs om allt som finns att göra i Ras al-Khaimah på Visit UAEs hemsida.

Vad ingår i resan?

Lägsta pris: 0:-

7 nätter i dubbelrum
7 frukost och 6 middagar
5 greenfee inkl. del i golfbil
flyg
flygskatt
transport av golfbag
flygplatstransfer
service av vår golfvärd

Väder just nu

weather-icon41.1℃

Al Hamra Golf Club

 Al Hamra Golf Club har en mycket trivsam och omväxlande resortbana. Banan är designad av Peter Harradine och ligger vackert placerad runt en stor lagun. Bulldozrarna har flyttat runt 5 miljoner kubikmeter sand för att kunna skapa denna golfbana. Precis som många golfbanor på de brittiska öarna har Al Hamra nio hål som sträcker sig bort från klubbhuset och nio hål som kommer tillbaka. Resultatet är en härlig golfbana med par 72 och fem olika tees per hål vilket innebär att alla, oavsett spelstandard, kan ha utbyte och nöje av banan. Det gäller bara att välja rätt tee!

Det mörknar snabbt på kvällarna och för att förlänga dagarna och möjligheten till golf är banan försedd med strålkastare som gör det möjligt att njuta av banan även kvällstid. Den upplysta banan består av hål 1-7 och hål 17-18, vilket ger en spännande och annorlunda kompositbana på 9 hål under stjärnorna. Signaturhålet är förmodligen det 18:e som är en tuff par 5:a med vatten på hela högersidan och greenen direkt utanför klubbhusets uteservering. På det 2:a och 3:e hålet har man det mäktiga Waldorf Astoria-hotellet i bakgrunden som blir om möjligt ännu mäktigare när det är upplyst på kvällen. Ett annat fint parti av banan är hålen 10 -13 som går runt en havslagun.

Proshopen har ett brett utbud av kläder, accessoarer och klubbor från de största tillverkarna. Drivingrangen är stor och har alldeles utmärkta träningsområden även för närspel. Här finns också en 9-håls par 3-bana som även den är upplyst kvällstid. En anläggning som denna har självklart en mycket bra restaurang, eller snarare, tre bra restauranger för att tillgodose alla smakriktningar. Alla restaurangerna har sin egen del av uteserveringen mot 18:e green. Det kommer finnas möjlighet till utflykt till andra banor i området som till exempel Tower Links och mästerskapsbanan Al Zorah.

Fakta

Antal hål 18 + 9 korthål
Bankaraktär Parkbana
Banfakta Par 72 6666 6360 6099 5291
HCP-gräns 54
Drivingrange Utslag från matta och gräs
Bandesign Peter Harradine
Greenfee Vår greenfee gäller på 18-hålsbanan. Om ni önskar spela på Al Hamras 9-hålsbana efter avslutad ordinarie runda erläggs greenfee i receptionen på Al Hamra.
Information När trycket på golfbanan i Al Hamra är högt arrangerar klubben kanonstart kl 08.00 varje speldag. Ytterligare en kanonstart sker på eftermiddagen.

Waldorf Astoria Ras al-Khaimah

Waldorf Astoria har ett perfekt läge 600 meter från golfbanan och direkt vid stranden och det varma vattnet i Persiska Viken. Här kan man uppleva mängder av vattensporter eller bara njuta av den privata, finkorniga och vita sandstranden bara några meter från hotellet. Waldorf Astoria hör till Hiltonkedjans premiumhotell och får anses vara i den högre kategorin av 5-stjärniga hotell. Detta märker man inte minst av den pampiga entrén och storleken på rummen. De minsta rummen heter King de Luxe-room och är på 56 kvm. Inredningen har en hel del österländska influenser och resultatet är en ombonad och varm atmosfär. Badrummen är som sig bör i marmor och har både badkar och en separat så kallad regndusch från taket.

Förutom den stora bufférestaurangen så finns det ett antal à la carte alternativ med smaker från Medelhavet, amerikanska grillen och det japanska köket. Waldorf Astoria har även ett stort utbud av olika barer. Hotellet har två huvudfaciliteter och det är sandstranden och närheten till golfbanan men har även en uppsjö av andra faciliteter som man kan förvänta sig på ett klassiskt 5-stjärnigt hotell. Det finns en väl tilltagen spaanläggning och förutom vattensporter så kan du yoga, spela tennis och gå på gymmet. Waldorf Astoria erbjuder servicemässigt lite mer än många andra hotell och det är verkligen lätt att trivas på en superanläggning som denna.

Fakta

Standard starstarstarstarstar
Läge Direkt vid stranden. 600 meter till klubbhuset.
Rum 246 st. Alla rum med bad och dusch, AC, safe, minibar, hårtork mm.
Faciliteter Vattensport, utomhuspool, restauranger, barer, spa, gym, bastu mm.
Wifi WiFi på hela hotellet ingår
Viktig information I Ras-Al Khamiah tas det ut en avgift från turister på ca 20 AED per rum och natt på alla hotell. Denna avgift betalas vid utcheckning.

Waldorf Astoria

Förfrågan

Kontaktinformation

loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället Name, email, phone and mobile is required fields, please check your form.