Golf i Italien

Golf i Italien innebär läckra golfbanor, bra hotell och kulinariska upplevelser. Det italienska köket är välkänt och ska naturligvis upplevas på plats, det erbjuder så oändligt mycket mer än pizza och pasta.

Golfresor till Italien har funnits i Golf Plaisirs program ända sedan vi starten. I många år har landet lockat svenska turister när det gäller weekendresor till Rom, sommarsemester vid Gardasjön eller vinresor till vackra Toscana.

Som golfnation är Italien ett ganska ungt land. Få golfare har hittat hit och det finns vissa fördelar med det. I regel finns det gott om plats på golfbanorna och dessutom får du ofta bra starttider. Således kan resten av dagen användas för att uppleva kulturen och gastronomin som Italien har att erbjuda.

Varje regions kulturella och gastronomiska traditioner gör Italien till en av de mest intressanta destinationerna i Europa och möjligheten att smaka på det äkta italienska köket. Så du kommer att resa tillbaka till Sverige med så mycket mer än dina golfupplevelser.

Golf i Italien

Golf i Italien skiljer sig avsevärt från, till exempel, Spanien och Portugal. I Italien är majoriteten av golfklubbar medlemsklubbar och inte kommersiella golfresorter för turister. Med närmare 250 golfbanor så blir detta tydligt då merparten av alla golfbanor ligger i ett bälte från Rom och norrut. Det är också i Rom och i norra delen av Italien där all industri och pengar finns. Det är bara ett 10-tal golfbanor söder om Rom om man bortser från Sicilien och Sardinien. Välkommen till La Dolce Vita!

Fler golfresor till Italien

Golf Plaisirs systerföretag Out Of Bounds har ett brett utbud av golfresor till Italien. Ta gärna en titt på Out Of Bounds hemsida för att läsa mer om golfresor till Italien.

Italien

Apulien

Golf i Apulien, den solkyssta regionen i södra Italien, erbjuder en unik och minnesvärd upplevelse för alla golfare. Med sitt milda klimat, pittoreska landskap och historiska charm har Apulien blivit en alltmer populär destination för golfentusiaster.

Italien

Rom

Den eviga staden Rom har det mesta – historiska monument och byggnader, trattorior, piazzor, ett myllrande folkliv och utmärkta restauranger – och så ett antal riktigt bra golfbanor nära centrum. Hit ska du åka om du vill spela bra golf och få det bästa av både mat och kultur.