Golf i Marocko

På golfresor till Marocko möts du av en spännande kultur, bra shopping, en häftig blandning av det gamla och nya och framför allt massor av bra golfbanor. Marocko var en gång i tiden en fransk koloni och här väntar både orientaliska och västerländska inslag, och den speciella atmosfären av mystik med en fransk touch.

Golf i Marocko betyder att du kommer att uppleva en vacker natur, en gästfri befolkning och en rimlig prisnivå, vilket ger dig mycket semester för pengarna. På senare år har golfen fullkomligen exploderat i Marocko med nya golfanläggningar som exempelvis populära Mazagan.

Det har investerats enormt inom golfen och kvaliteten på både golfbanor och hotell håller mycket hög klass. Jämfört med Sverige så är Marockos närmare 40 golfbanor kanske inte så mycket att skryta med men här finns flera banor som är ritade av riktiga toppdesigners. De flesta av golfbanorna ligger längs Atlantkusten med en koncentration runt Casablanca/Rabat och Agadir. Undantaget är Marrakech som ligger en bra bit från kusten och har strax över tio golfbanor.

Golfvärd i Marocko

När du ska spela golf i Marocko får du också uppleva Golf Plaisirs service med golfvärd på destinationen. Kanske vill du ha tips på en trevlig restaurang för en speciell middag? Eller få tips om speciella utflykter? Eller få tips var du ska åka om du vill shoppa på en mysig marknad? Prata med din golfvärd. Han eller hon kommer att göra sitt bästa för att hjälpa till på bästa sätt.

Marocko

Casablanca

Casablanca är Marockos största stad och här, som i övriga landet, finns en mängd bra golfbanor. Casablancaområdet har ett stabilt klimat som möjliggör golfspel året runt, men det rekommenderas att besöka under den europeiska vintern.