Valescure

Valescure

det bästa av Franska Rivieran!

Valescure Golf ligger i närheten av det azurblå Medelhavet i sydöstra Frankrike, vilket är ett av världens populäraste golfresmål, den mytomspunna Franska Rivieran. Förutom en uppsjö av högklassiga golfbanor är det otroligt vackert med hav i söder och ståtliga berg i norr.

Få platser är så intimt förknippade med flärd, lyx och elegans som den Franska Rivieran. Detta är verkligen ett utomordentligt bra resmål för en golfsemester med skönt väder, tätt mellan golfbanor, mysiga städer, fina stränder och intressanta sevärdheter. Valescure Golf har anor från 1800-talet och var redan då populärt, inte minst för den engelska societeten. I direkt anslutning till golfbanan hittar ni härliga Najeti Golf Hotel, hela golfanläggningen är perfekt beläget strax ovanför kuststaden St Raphael mitt emellan Cannes och St Tropez – det kan inte bli bättre, det är det bästa av Rivieran!

Fakta

Golfvärd Ja
Avstånd hotell-golf 0 m
Avstånd flygplats Nice Côte d'Azur Airport, 63 km.
Arrangemang Tävlingar, middagsarrangemang, utflykter mm.

Vad ingår i resan?

Lägsta pris: 0:-

7 nätter i dubbelrum
7 frukostar och 4 middagar
4 st heldagsgreenfee
flyg
flygskatt
flygplatstransfer
transport av golfbag
service av vår golfvärd

Turistskatt
På många av våra resmål tar lokala myndigheter ut en särskild turistskatt vid hotellövernattningar. Denna turistskatt läggs till på er hotellnota och betalas vid utcheckning från hotellet. Läs mer om turistskatter här.

Väder just nu

weather-icon34.1℃

Golf de Valescure

Golfbanan i Valescure grundades redan 1895 som en av förutsättningarna för att göra området till ett av den engelska societetens absoluta favoritresmål vid sekelskiftet. Anläggningen har genom åren moderniserats men grundlayouten är alltjämt en traditionell engelsk parkbana av gammaldags snitt, med små greener och doglegs eller nivåskillnader som utgör den största utmaningen på banan. Ytterligare en detalj som påminner om brittiska parkbanor är den varierande längden på hålen. En kort par 4 kan följas av ett långt par 3. Banan är förhållandevis kort och lätt att gå, så här behövs ingen golfbil. Här finns tusentals pinjeträd och hålen är snyggt inramade men har ändå breda och generösa fairways på de flesta hålen. Att spela en bana med anor från 1800-talet kan kännas både befriande och unikt jämfört med alla nybyggda supermoderna golfbanor som ofta är stöpta i samma form.

Redan från första hålet sprids ett lugn i kroppen, banan bjuder upp till dans i lugnt och skönt tempo. Det startar med ett kort par 4-hål med inbjudande bred grön fairway med marginal på vänstersidan, där hål 18 möter upp. Perfekt start och ett sätt att hitta in i spelet. Ett av våra favorithål är femtonde hålet, en lite trängre par 4 från tee som sedan breddas lite, men har ett strategiskt vattenhinder på vänstersidan. Här rekommenderas att stanna till och lyssna på tystnaden och bara njuta av stunden. Vi älskar banan, den passar framförallt medel- och höghandicapgolfaren som inte vill ha den tuffaste utmaningen utan föredrar en avkopplande runda i fantastisk natur. För den som vill utforska fler golfbanor så ligger Estérel Golf mer eller mindre granne.

Klubbhuset som sitter ihop med hotellet andas historia, nästan så man kan ta på det. Vi gillar det, det skapar en härlig atmosfär kring hela golfklubben. Man möts av en klassisk robust bardisk i ek, gamla svartvita fotografier av golfbanan och ett familjärt mottagande som gäst på denna anrika golfklubb.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Äldre park- och skogsbana
Banfakta Par 68, 5030 5030 4742 4503 4302
Drivingrange Ja, utslag från matta och gräs.
Design Harry Shapland Colt

Najeti Golf Hôtel de Valescure

Precis som allt annat i Valescure finns det en spännande historia till Najeti Golf Hotel de Valescure. Det ursprungliga hotellet uppfördes i samband med världsutställningen i Paris 1889 som en bas för den norska delegationen. Det nuvarande hotellet är verkligen ett golfhotell i ordets sanna bemärkelse, litet och charmigt med 63 rum i tre våningsplan. Najeti Golf Hotel de Valescure sitter ihop med klubbhuset och man kan gå inomhus via hotellreceptionen till direkt till golfklubben om så önskas – enkelt, smart och perfekt! Hotellet är lite mindre och passar perfekt in i övriga strukturen kring Valescure Golf Resort.

Rummen på Najeti Golf Hotel de Valscure är relativt nyligen renoverade och bra. Alla rum har terrass eller balkong och är medelstora. Ena sidan vetter mot poolområde och golfbanan och den andra mot den lugna trädgården. Anläggningen är kompakt och från den välkomnade och trevliga receptionen är det inte många steg till både restaurangen och golfklubben. Via receptionen når man även poolen, som endast är öppen under sommarmånaderna, och trädgården som mer eller mindre sitter ihop med golfklubbens övningsgreen för närspel, bara en häck skiljer de åt – mycket genomtänkt och charmigt. Restaurangens trevliga matsal ligger nere vid poolen och har en stor terrass, där vi avnjuter vår frukost. Något gott att dricka innan eller efter maten tar vi i klubbhusets bar som är sammanlänkad med receptionen via biljardrummet. Som en del av den nyligen genomförda renoveringen byggdes ett separat liten spa-anläggning med bastu, ångbastu och jacuzzi. Här kan man också beställa diverse skönhetsbehandlingar eller en massage och få behandling av den trötta golfryggen. På Valescure finns även en tennisklubb med ett 10-tal banor, något för den som har krafter kvar efter dagens golf.

Vill man utforska närområdet efter golfen så är det en kort buss- eller taxiresa ner till centrala St Raphael med sin långa strandpromenad kantad av restauranger barer och affärer. På samma avstånd västerut till den medeltida staden Frejus med charmiga gamla kvarter bland historiskt intressanta byggnader. För den som önskar en längre utflykt så tar tåget er snabbt till Nice, Cannes eller Monte Carlo. I bergen ovanför Valescure finner vi pittoreska provencalska småbyar, vingårdar och en storslagen natur med vandringsleder av varierande längd och svårighetgrad.

Ja ni förstår, Valescure Golf Resort är något av det bästa av Franska Rivieran, här finns allt för en lyckad golfvistelse!

Fakta

Standard starstarstarstar
Läge Vägg-i-vägg med Valescures klubbhus
Rum 63. Alla rum med balkong eller terrass, AC, safetybox, och minibar.
Faciliteter Restaurang, bar, utomhuspool, spa, tennis, bågskytte mm.
Wifi På hotellet finns det trådlös uppkoppling till internet utan extra kostnad.

Avsnitt 16

– Golf i Provence

Golfresepodden gästas i detta avsnitt av Niklas, som är Golf Plaisirs produktionschef tillika frankofil. Johan introducerar ett Marcel Prost-perspektiv. Anders har spelat sig genom Provence och runt hela Frankrike. Vi jämför banor som är från 1998 med en från 1898, häftiga par 3:or och Europas största green som är 69 meter lång. Anders och Johan har lite olika åsikter om det franska köket och Johan har gjort misstaget att beställa det dyraste vinet.

Golf Hôtel Valescure

Förfrågan

Kontaktinformation

loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället Name, email, phone and mobile is required fields, please check your form.