Golf på Mauritius

Golf på Mauritius är för dig som vill uppleva en riktigt lyxig golfsemester. Denna lilla ö i Indiska Oceanen, strax öster om Madagaskar, är en grön oas med både lyxhotell och underbara golfbanor. Blunda och föreställ dig paradiset. Det du ser är förmodligen en bild av Mauritius.

Golfresor till Mauritius har på senare år blivit populärt bland svenska golfare och anses vara det ultimata resmålet fär livsnjutare. Här bidrar lyxhotellen och de vackra golfbanorna till att du får uppleva den perfekta golfsemestern.

Många av golfbanorna på Mauritius är byggda i gamla sockerrörsplantager och framstår som gröna oaser på den vackra ön. Ernie Els, Bernhard Langer och Peter Matkovitch är exempel på storheter inom golfen som har varit med och designat några av Mauritius alla golfbanor. Oavsett vilken bana du spelar så befinner du dig i en otroligt vacker natur, ofta med en läcker utsikt över det turkosblå havet.

Förutom golfbanorna så är även hotellen på Mauritius av absolut högsta standard. Golf Plaisir har valt att använda Heritage Awali på den södra delen av ön. Här har man golfbanan i nära anslutning till hotellet och blir bortskämd i en skön och avslappnad atmosfär.

När du inte spelar golf på Mauritius

När det är dags för golfklubborna att vila så finns det massor att njuta av och uppleva på Mauritius. De kritvita stränderna med de turkosblå lagunerna, cykelturer i de vackra landskapen kring hotellet eller bara ta det lugnt på hotellets faciliteter.

Förutom den vackra naturen är Mauritius känt för sitt behagliga klimat och höga servicenivå. Det här är verkligen den perfekta destinationen för dig som vill uppleva vad riktiga lyxresor kan erbjuda.


Golfresepodden

– Golf på Mauritius

I detta avsnitt av Golfresepodden har Johan och Anders besök av Marie Drottz från Out Of Bounds Golfresor, som blir glad varje gång någon bokar Mauritius. Vi inser att det finns fler mangosorter än vad man kanske tror och att egen butler kan var härligt eller skrämmande. Johan har olika lösningar på hur man använder All Inclusive och Anders har bidragit till andrahandsförsäljningen av golfbollar på ön.

Mauritius

Södra Mauritius

Södra Mauritius är lite mindre exploaterad än andra delar av ön. Här finns färre hotell och restauranger och naturen skiljer sig markant från övriga delar av ön och du kommer snabbt att märka detta på olika sätt. Det finns ett flertal golfbanor av mycket hög klass.