Soma Bay Golf

Soma Bay Golf

Underbar golf utmed Röda havet

För de som värmesäkra vinterns golfresa så är Soma Bay Golf söder om Hurghada ett perfekt alternativ. Här får man även lyxigt boende med golf samtidigt som man har närheten till Röda havets kristallklara vatten.

Hurghada är en av Egyptens populäraste badorter och Soma Bay ligger 45 km söderut längs samma kustremsa. Det är fantastiskt hur vatten kan få öknen att blomstra. När man anländer till Soma Bay så är det som att komma till en oas där det är knivskarpa gränser mellan grönska och öken. Soma Bay är en relativt liten turistort för sol älskare, dykare, Kitesurfare och golfare. Orten är uppbyggd vid en halvö med en delvis skyddad bukt och några mindre öar. Det är ingen stor semesterort utan ett dussintal eleganta designhotell som lockar med kristallklart vatten och fina sandstränder. Här njuter man av all den lyx som hotellen kan erbjuda och rör man sig utanför hotellområdet så finns det en underbar strandpromenad med en mindre marina i bortre änden. Här finns ett antal butiker och restauranger men annars är Soma Bay ganska stillsamt och avslappnat.

Fakta

Golfvärd Ja
Avstånd golfbana 0 m
Avstånd flygplats 45 km
Närmaste stad Makadi Bay 27 km, hamnstaden Safaga 28 km
Banor i närområdet 3
Arrangemang Tävlingar, utflykter mm.

Vad ingår i resan?

Lägsta pris: 16.495:-

7 nätter i dubbelrum
7 frukostar och 6 middagar
5 greenfee på Soma Bay Golf
flyg
flygskatt
transport av golfbag
flygplatstransfer
turistvisum
service av vår golfvärd

Golf Plaisir Tipsar
Många av våra kunder väljer att uppgradera sin vistelse på The Cascades Golf Resort till det prisvärda alternativet All-inclusive. Läs mer om vad som ingår.

Turistskatt
På många av våra resmål tar lokala myndigheter ut en särskild turistskatt vid hotellövernattningar. Denna turistskatt läggs till på er hotellnota och betalas vid utcheckning från hotellet. Läs mer om turistskatter här.

Väder just nu

weather-icon30.5℃

Soma Bay Golf

Soma Bay byggdes redan 1998 och var en av de första golfanläggningarna i mellanöstern där man anlitade internationellt kända golfarkitekter som i detta fall golfikonen Gary Player. Gary Player och hans designteam har verkligen lyckats och Soma Bay anses fortfarande vara en av Egyptens bästa golfbanor och rankas generellt högt i denna del av världen. Man måste kategorisera den som en ökenbana där fairways är i det närmaste overkligt smaragdgröna i motsats till all sand som kantar varje hål. Det gör att det i det närmaste är svårt att slå bort bollen om man inte lyckas hamna i något av vattenhindren eller slå ut i havet på de fyra hål som går längs kusten. Vad som skiljer en riktigt bra golfbana från en som bara är bra, är genomtänkt design och en känsla för detaljer. Soma Bays signaturhål är inte bara ett enda utan man kan välja vilket som helst av hål 4, 5, 15 eller 16 som alla spelas utmed Röda Havet. Dessa hål är inte bara vackra och havsnära utan även riktigt bra golfhål. Det är också smart design att låta två hål på respektive niohålsrunda gå ner mot havet.

En intressant detalj på Soma Bay är hur de verkligen ansträngt sig för att göra exklusiva och påkostade utslagsplatser. De är samtliga inramade på ett helt unikt sätt och tillför en hel del till kvalitetskänslan. På hål 10 är utslagsplatserna nästan pyramidliknande och det skapar en mäktig känsla. Banan har över lag en bra mix av både lätta och svåra hål men även några oväntade och intressanta lösningar. På hål 12 har man till exempel två olika fairways att välja mellan. Soma Bay är inte en dussinbana utan en golfbana där flera av hålen etsar sig fast på näthinnan och redan efter första gången man har spelat Soma Bay minns man varje hål i detalj. För den som vill utveckla sin golf finns det ett stort närspelsområde och rangen är elbelyst så att träningen kan fortsätta även efter den magiska solnedgången.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Ökenbana
Banfakta Par 72, 6392 5886 5491 4891
HCP-gräns 54
Drivingrange Ja, utslag från matta och gräs. Drivingrangen är elupplyst kvällstid.
Bandesign Gary Player

The Cascades Golf Resort

The Cascades är det naturliga golfhotellet i Soma Bay och ligger i direkt anslutning till golfbanan och känns som en del av klubbhuset. Det är på hotellets uteservering som man äter lunch och njuter av värmen efter dagens runda. Hotellet ser ut att vara riktigt stort men har bara 166 rum. Hotellet har gott om gemensamma utrymmen och dessutom två restauranger förutom den stora uteserveringen. Längst upp i hotellet så har man en stor trevlig bar med det passande namnet Eagle’s Nest. Det är ofta här man samlas innan middagen för att ta någonting att dricka och blicka ut över solnedgången.

Standardrummen är hela 44 kvm stora och är utrustade med både badkar och separat dusch. I övrigt finns allt annat som man kan förvänta sig på ett 5-stjärnigt hotell. Hotellet heter egentligen The Cascades Golf Resort, Spa & Thalasso så det är långt ifrån bara golf som står på programmet. Spa & Thalasso-avdelningen är på hela 7500 kvm och har 65 behandlingsrum och en fantastisk thalassopool på 750 kvm med där du kan njuta av olika typer av vattenmassage.

Ledsnar man på golfen av någon outgrundlig anledning så finns det både squash, tennis och motionssimning för den som är intresserad. Många väljer att ligga på stranden eller att kitesurfa när de besöker Soma Bay. Den största attraktionen finns däremot under havsytan där man får uppleva en färggrann undervattensvärld längs de många korallreven utanför kusten. Hotellet ligger på golfbanan och inte långt från havet. Det är bara 2 minuters transfer med hotellets kostnadsfria buss till hotellets privata strand.

Fakta

Standard starstarstarstarstar
Läge Direkt vid golfbanan.
Rum 166. Alla rum med AC, safe, minibar, hårtork, bad & dusch, mm.
Faciliteter Utomhuspool, spa, restauranger, tennis, squash mm.
Wifi På hotellet finns det trådlös uppkoppling till internet utan extra kostnad.
Strand 2 minuters transport med hotellet egen shuttleservice.
All-inclusive Det är möjligt att uppgradera din vistelse på The Cascades Golf Resort till All-inclusive. Läs mer om vad som ingår.

The Cascades

Förfrågan

Kontaktinformation

loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället Name, email, phone and mobile is required fields, please check your form.