Long Stay på Oliva Nova

Oliva Nova

Underbar golf vid Medelhavet

Residencial Las Dunas ligger en dryg timme norr om Alicante mellan de pittoreska kuststäderna Denia och Gandia. Det är ett resmål där man verkligen kan kombinera en golfbana designad av Ballesteros och bad i det fantastiska Medelhavet.

Den spanska kusten är generellt hårt exploaterad och nya semesterorter poppar upp som svampar under senhösten. Här skiljer sig området runt Oliva Nova något då det längs denna kustremsa finns flera genuina kuststäder och det är mer fokus på inhemsk turism. Oliva Nova Golf ligger visserligen i ett turistområde och även om hotellet är nyligen renoverat så är det ingen ny golfresort då banan slog upp portarna redan 1995. Staden Oliva som givit namn till golfbanan ligger bara 7 km upp längs kusten.

För den matintresserade är regionen känd för sina Guide Michelin-restauranger och klimatet är för oss golfare perfekt mer eller mindre hela året runt. Summerar man så Oliva Nova Golf som golfresmål så är det mycket på plussidan och svårt att hitta något minussidan.

Fakta

Golfvärd Ja
Avstånd golfbana 2,6 km (gratis förvaring av klubbor)
Avstånd flygplats Alicante Airport 108 km
Närmaste stad Oliva, 9 km, Denia 16 km
Banor i närområdet 10
Arrangemang Tävlingar, utflykter mm.

Vad ingår i resan?

Lägsta pris: 24.995:-

21 nätter i lägenhet
självhushåll
12 greenfees på Oliva Nova
flyg
flygskatt
transport av golfbag
Del i hyrbil, Kategori B
service av vår golfvärd

Turistskatt
På många av våra resmål tar lokala myndigheter ut en särskild turistskatt vid hotellövernattningar. Denna turistskatt läggs till på er hotellnota och betalas vid utcheckning från hotellet. Läs mer om turistskatter här.

Väder just nu

weather-icon21℃

Oliva Nova Golf

Oliva Nova Golf är designad av den spanska golflegenden Seve Ballesteros. Golfbanan ligger vackert utlagd längs havet och fairways kantas av ståtliga palmer. Banan känns lummig och det kanske inte är så konstigt då träd och buskar har kunnat växa till sin fulla storlek då banan öppnades redan 1995. Det är en golfbana som man utan problem kan gå då det är få nivåskillnader. Den relativt platta terrängen gör att man hör havet men kan inte alltid se havet då det skyms av både hus och en del sanddynor. Jag tror att de flesta kommer att säga att det som karakteriserar Oliva Nova är vattenhindren. Ett antal dammar är både vackert placerade men ligger även strategiskt vilket är banans svårighet. Det är inte mindre än 15 av 18 hål som påverkas av vatten. Många Ballesterosbanor är designade så att de har sex par 3, sex par 4 och sex par 5 hål men Oliva Nova är en traditionell golfbana med par 72 med fyra par 3 och par 5 och resterande hål är par 4. Det är en golfbana som erbjuder både möjligheter och utmaning för de flesta kategorier av golfspelare. Det är en bra mix av korta och långa hål och en hel del intressanta doglegs, vilket gör att man får den variation som krävs så det är ingen bana som man tröttnar på efter någon runda. Det finns säkert flera hål som konkurrerar om att vara signaturhålet men är hål nr 9 är en stark kandidat. Det är ett tufft par 4 hål som mäter 390 meter från gul och 345 hål från röd tee. Vänstersidan kantas av out of bounds och längs högersidan slingrar sig en bäck hela vägen fram till greenen. Inte långt före greenen så förgrenar sig bäcken och korsar fairway. Det är inte helt förvånande att hål 9 är indexerat till hcp 1.

Det finns, som på de flesta golfbanor, range och puttinggreen men på Oliva Nova har man även en pich & putt-bana med 5 par 3 hål som mäter 50-90 meter. Det är både kul och nyttigt träning att spela en runda även på pich & putt-banan.

Klubbhuset är byggt i traditionell Spansk stil men stora valv och terrakottafärgade takpannor. Totalt är klubbhuset på 3000 kvm och har en tämligen välutrustad golfshop när det gäller kläder och förbrukningsvaror som bollar, pegs och kepsar. På övervåningen så hittar man ett café och en restaurang. Det är här på terrassen som man sitter efter att man avslutat sin golfrunda och njuter av utsikten. Det är en central plats och man kan se utslagen från hål 1, 8 och 10 men även greenerna på hål 7, 9 och givetvis hål 18. Det går givetvis att bara njuta av solen och doften från havet.

Fakta

Antal hål 18
Banfakta Par 72, 6310 60375411 5157
Drivingrange Ja
Bandesign Severiano Ballesteros 1995
Övrigt 5 hål par 3-bana

Residencial Las Dunas

Las Dunas är ett klassiskt lägenhetsboende som ligger 150 meter från stranden och gränsar i det närmaste mot de södra delarna av golfbanan. Vi har vårt Long Stay boende främst i någon av de 176 lägenheterna men det finns även 39 bungalows. Det är inte mindre än 8 olika trevåningsbyggnader som ligger i anslutning till någon av de tre utomhuspoolerna. Det är självhushåll men Las Dunas har en reception som är öppen dagtid och med personal som talar skolengelska.

Det finns ingen restaurang på boendet men i närheten av hotellet finns det olika restaurangalternativ. Bara 150 meter från ligger Equestrian Centre (MET) som är ett stort hästhoppningsstadium där det finns flera restauranger som är öppna i samband med tävlingar. Olivia Nova Beach & Golf Hotel är också ett bra restaurangalternativ och inte långt från hotellet ligger affärscentrum La Plaza, där man även hittar en livsmedelsbutik och apotek.

Lägenhetsboendet ligger lite för långt från havet och golfbanan för att man kan kalla det havs- eller golfutsikt från boendet. Det finns gym och även inomhuspool på boendet och ett padelcenter i närheten med 7 banor. Det finns även en padelbana på området och möjlighet till att hyra racketar i receptionen. Utöver detta så finnns även tvättmaskiner och torktummlare på området.
Det finns en mängd olika lägenhetstyper och det som främst skiljer dem åt är antal sovrum och huruvida de har terrass/balkong eller inte.

Ett sovrum med terrass
Detta är den minsta boendetypen och ligger storleksmässigt på 41,2 kvm. Det är ett kombinerat kök och vardagsrum som mynnar ut i en terrass. Lägenheten är inredd i ljusa färgkombinationer med enstaka färgklickar. Det finns ett köksbord anpassat till fyra personer och en bäddsoffa i anslutning till en TV. Köket är inte jätte stort men förvånansvärt välutrustat även om det är anpassat till enklare matlagning. Det finns spis med ugn, micro, brödrost, kyl och frys, diskmaskin och kaffekokare. Sovrummet har en garderob och en dubbelsäng som kan separeras till två enkelsängar. Badrummet har dusch. Det finns givetvis även AC, TV och gratis WiFi.


Två sovrum med terrass eller balkong

Inredningsmässigt så skiljer sig lägenheterna med två sovrum väldigt lite i förhållande till de med ett sovrum. I och med att det är två sovrum så är de över lag något större och ligger på 54,6 till 68,5 kvm. I de lägenheter som har terrass så räknas bland annat terrassyta in i ytan på lägenheten.
Vardagsrummet är uppdelat i en köksavdelning med ett bord för fyra personer och en vardagsrumsdel med en bäddsoffa. Färgerna är generellt diskreta med enskilda färgklickar så som en klart blå soffa men det kan variera något i de olika lägenheterna.
Köket är inte speciellt stort men förhållandevis välutrustat och anpassat till enklare matlagning. Det finns spis med ugn, micro, brödrost, kyl och frys, diskmaskin och kaffekokare. Sovrum 1 har en garderob och en dubbelsäng som kan separerat till två enkelsängar. Sovrum två har två enkelsängar och garderob. Badrummet har dusch och det är bara ett badrum/toalett. Det finns givetvis även AC, TV och gratis WiFi.

Fakta

Läge Golfbana 1km
Sviter 176 lägenheter och 39 bungalows 3 våningsplan med hiss. Alla lägenheter med sovrum, vardagsrum och köksdel. Städning och byte av handdukar och lakan en gång i veckan.
Faciliteter 3 utomhus- (ej uppvärmda) och en inomhuspool, reception dagtid, gym och padel Trådlös anslutning till internet utan extra kostnad.
Wifi Trådlös anslutning till internet utan extra kostnad.

Att göra på Oliva Nova som Long Stay-resenär

Vi har vårt greenfeepaket på Oliva Nova men det finns flera andra golfbanor i närheten. Några av de golfbanor som vi kan rekommendera är La Sella, Villaitana, La Galiana och El Saler. En bra heldagsutflykt är att besöka Valencia som är en stad som har enormt mycket att erbjuda och även spela El Saler GC. Parador de El Saler Golf Club är rankad som en av de absolut bästa golfbanorna i Spanien.

Den matintresserade har verkligen hamnat i ett kurdinariskt område med en uppsjö av Guide Michele-restauranger. Området kring Denia, mindre än 30 minuter från Oliva Nova, har fler stjärnrestauranger än storstaden Valencia. Det är inte helt gratis om man satsar på 2 eller 3-stjärniga restauranger men går man till en med 1-stjärna så får man en fantastisk matupplevelse till ett rimligt pris. Vill man äta på någon av de lite mer exklusiva restaurangerna så kanske man ska boka bord långt innan man åker ned till Oliva Nova men annars brukar det räcka med några dagar innan.

Montgó-berget är 650 meter högt och är ett naturreservat med en mycket speciella flora och fauna. Här finns dessutom de spännande grottorna La Cova de láigua.

Flera av de kustnära städerna har intressanta kyrkor och befästningar. Denia Castle är ett bra exempel med slottet från 1100-talet.
Altea är känt för alla kulturpersonligheter och konstnärer som bosatt sig bland de vackra gränderna och vitkalkade husen.

Residencial Las Dunas

Förfrågan

Kontaktinformation

loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället Name, email, phone and mobile is required fields, please check your form.