Mattias Damberg om höstens golfresor

Golf Plaisirs säljchef Mattias Damberg reflekterar över höstens och vinterns golfresor. Resandet generellt har kommit igång igen men för många har det inte blivit någon golfresa på ett tag i och med pandemin. Vi märker att det är många som har frågor om vad som kommer att hända med priser, platstillgång, resmål och tryggheten om något händer.

Läs mer

Golf på Gran Canaria

Planet har precis lyft, jag har hittat en bekväm sittställning och Ipaden är full av nedladdade filmer och serier som skulle räcka till en resa jorden runt. Det är knappt sex timmars flygresa till Gran Canaria och jag har verkligen tid att fördjupa mig i någon av alla serier på HBO och Netflix. Jag sträcker mig mot playknappen och i samma sekund frågar min stolsgranne om jag spelar golf.

Läs mer

Wisconsin

Det finns inte mindre än 547 golfbanor i Wisconsin och 10 av dessa är på listan över de 100 bästa amerikanska ”public courses”. De tre toppbanorna är Whistling Straits, Erin Hills och Sand Valley. Whistling Straits har arrangerat PGA Championship inte mindre än tre gånger och det är även här som Ryder Cup avgörs i september 2020. Erin Hills är inte mycket sämre och kan stoltsera med att ha varit värd till US Open 2017.

Läs mer

Studieresa till Gran Canaria

Meloneras på Gran Canaria är en av Golf Plaisirs storsäljare under vinterhalvåret. Det är därför naturligt att vi med jämna mellanrum skickar ner delar av vår personal på intensiva studieresor. Här får ni en reseberättelse som innehåller ett collage av alla upplevelser från stora delar av Gran Canaria med fokus på golfen.

Läs mer

Årskrönika 2021

Ska man skriva en årskrönika så måste man naturligtvis börja med att nämna coronapandemin. De senaste två åren har till stor del präglats av coronapandemin och resebranschen har varit en av de branscher som har drabbats hårdast. Det finns ljuspunkter i mörkret och allt är långt ifrån nattsvart. Vi kan se en hel del positiva signaler som gör att vi och golfresebranschen som helhet kan skymta ljuset i tunneln och se fram emot 2022 med tillförsikt.

Läs mer

Golfresa i coronatider

Vi på Golf Plaisir har fortfarande en mängd entusiastiska golfare som reser med oss till våra golfresmål i Europa. Våra säljare märker att det är många som har planer på att resa men vill veta hur det verkligen fungerar på plats på ett golfresmål i dessa dagar. Vår marknadschef Johan Kullenberg har därför skrivit ihop en liten rapport från hans besök på Costa Navarino i Grekland perioden 17-24 oktober.

Läs mer

Mallorca vs. Lissabon

Tittar man däremot på Mallorca och Lissabon så är det åtminstone golfmässigt stora skillnader. En tydlig skillnad är givetvis att Mallorca är en ö och allt vad det innebär och att Lissabon är en storstad.

Läs mer

Lyx och kvalitet på Costa Navarino

Den underbara golfresorten Costa Navarino ligger bara en halvtimme från den lilla flygplatsen i Kalamata på det grekiska fastlandet. Kalamata är mest känt för sina fantastiska oliver somanses vara godare än några andra oliver i hela världen. Här finns även fantastiska stränder och charmiga grekiska byar som inte är så hårt exploaterade av turism.

Läs mer

Golf i sherryns förlovade land

För att få kalla sig sherry så måste produktionen ske på ett begränsat område kring Jerez. Den vita kalkrika jorden och den intensiva solen på Costa de la luz är grundförutsättningarna för att skapa sherryns unika smak. Förutsättningarna är också väl anpassade för golf då det finns ett antal högklassiga anläggningar i detta lilla område längs den vackra kusten.

Läs mer

Rom – en välsmakande golfresa

Golf i Italien är något helt annorlunda, där kvaliteten på lunchen många gånger anses vara viktigare än själva banans finish. Här får man uppleva en särskild atmosfär som skiljer sig från vad kommersiella golfbanor kan erbjuda.

Läs mer