Crete Golf

År 2015 öppnade det förnyade Crete Golf sina dörrar, och har därmed gjort Kreta till en potentiell resort även för golfentusiaster. Journalisten Jussi Evinsalo från Finland har besökt Crete Golf och skrivit en artikel kring detta. I texten skriver Jussi om sina egna upplevelser och reflektioner under sitt besök på Crete Golf.

Läs mer

Årets golfmässa IEC i Marbella

IAGTO European Convention (IEC) är ett av golfbranschens viktigaste event. Mellan 24-26 april så träffas ett flertal av världens golfarrangörer och ett stort urval av de intressantaste golfanläggningarna i Europa.

Läs mer

Belek – Hatkärlek med en magisk dragningskraft

Jag har kommit fram till att jag känner en hatkärlek till golffenomenet Belek. Detta golfparadis längs den turkiska Rivieran poppade upp från ingenstans i mitten av 90-talet. När den första golfbanan National GC öppnade 1994 kunde man motvilligt erkänna det var en riktigt bra golfbana. Den övergripande planen för området, som skulle innehålla ett 50-tal 5-stjärniga hotell och 11 golfklubbar och ännu fler golfbanor, kändes osannolik. Turkiet varken var eller är en golfnation. Däremot har Belek blivit en fantastisk golfdestination

Läs mer

Årskrönika 2022

Reseindustrin har kämpat sig igenom kriser förr och kommer säkerligen att få göra det igen. I samband med att man lättade på Covid restriktionerna både i Norden och på många av dom destinationer vi har gäster på så kunde vi tidigt notera att det fanns ett uppdämt behov av att resa och spela golf.

Läs mer

Mattias Damberg om höstens golfresor

Golf Plaisirs säljchef Mattias Damberg reflekterar över höstens och vinterns golfresor. Resandet generellt har kommit igång igen men för många har det inte blivit någon golfresa på ett tag i och med pandemin. Vi märker att det är många som har frågor om vad som kommer att hända med priser, platstillgång, resmål och tryggheten om något händer.

Läs mer

Golf på Gran Canaria

Planet har precis lyft, jag har hittat en bekväm sittställning och Ipaden är full av nedladdade filmer och serier som skulle räcka till en resa jorden runt. Det är knappt sex timmars flygresa till Gran Canaria och jag har verkligen tid att fördjupa mig i någon av alla serier på HBO och Netflix. Jag sträcker mig mot playknappen och i samma sekund frågar min stolsgranne om jag spelar golf.

Läs mer

Wisconsin

Det finns inte mindre än 547 golfbanor i Wisconsin och 10 av dessa är på listan över de 100 bästa amerikanska ”public courses”. De tre toppbanorna är Whistling Straits, Erin Hills och Sand Valley. Whistling Straits har arrangerat PGA Championship inte mindre än tre gånger och det är även här som Ryder Cup avgörs i september 2020. Erin Hills är inte mycket sämre och kan stoltsera med att ha varit värd till US Open 2017.

Läs mer

Studieresa till Gran Canaria

Meloneras på Gran Canaria är en av Golf Plaisirs storsäljare under vinterhalvåret. Det är därför naturligt att vi med jämna mellanrum skickar ner delar av vår personal på intensiva studieresor. Här får ni en reseberättelse som innehåller ett collage av alla upplevelser från stora delar av Gran Canaria med fokus på golfen.

Läs mer

Årskrönika 2021

Ska man skriva en årskrönika så måste man naturligtvis börja med att nämna coronapandemin. De senaste två åren har till stor del präglats av coronapandemin och resebranschen har varit en av de branscher som har drabbats hårdast. Det finns ljuspunkter i mörkret och allt är långt ifrån nattsvart. Vi kan se en hel del positiva signaler som gör att vi och golfresebranschen som helhet kan skymta ljuset i tunneln och se fram emot 2022 med tillförsikt.

Läs mer

Golfresa i coronatider

Vi på Golf Plaisir har fortfarande en mängd entusiastiska golfare som reser med oss till våra golfresmål i Europa. Våra säljare märker att det är många som har planer på att resa men vill veta hur det verkligen fungerar på plats på ett golfresmål i dessa dagar. Vår marknadschef Johan Kullenberg har därför skrivit ihop en liten rapport från hans besök på Costa Navarino i Grekland perioden 17-24 oktober.

Läs mer