Golfkryssning i Medelhavet

Så länge jag kan minnas har jag haft en förkärlek för rundresor. Jag älskar att varje dag få uppleva nya spännande platser och golfbanor. Den enda nackdelen med rundresor är de ständiga hotellincheckningarna och känslan av att leva i en kappsäck, då det inte är någon mening med att packa upp när man ändå ska vidare nästa dag. Frågan är om en golfkryssning är det bästa av två världar, där man kan behålla sitt rum, eller snarare hytt, och vakna upp i en ny hamn varje morgon?

Läs mer

Resan går till Costa Navarino

Resan till Costa Navarino med Golf Plaisir var äntligen här, och förväntningarna var skyhöga. Årets studieresa lockade 28 deltagare från våra kontor i Sverige, Danmark och Finland. Syftet med dessa årliga resor är att utforska och lära känna de golfdestinationer vi marknadsför, samtidigt som det ger oss en möjlighet att stärka banden mellan kollegor och partners. Costa Navarino har en särskild plats i mångas hjärtan, och det påstås vara den bästa golfresorten i Europa.

Läs mer

Tunisien – En golfdestination med ljus framtid

När vi stiger av planet på Tunis-Carthage International Airport visar termometern på behagliga 26 grader. Resan sker i slutet av mars och där hemma är det snöslask och våren har tagit ett rejält kliv bakåt. Vi ska besöka tre golfklubbar på fyra dagar så det är ett hektiskt program som ligger framför oss.

Läs mer

Kanarieöarna – vinterns traditionella golfresmål

Resandet påverkas i hög grad av en hel del olika trender. Efter Ryder Cup på Marco Simone utanför Rom så kommer säkert intresset för golfresor till Italien att öka markant. Vissa resmål förblir dock tidlösa och fortsätter att vara populära oavsett vad som händer i världen. Kanarieöarna är kanske det tydligaste exemplet på detta.

Läs mer

Historiens vingslag på Costa Navarino

På Costa Navarino spelas golf i en fantastisk miljö på banor i världsklass. Upplevelsen förstärks av områdets imponerande historia. Tidigare har du bara läst om den, nu kan du vara mitt i den. Och spela golf.

Läs mer

Crete Golf

År 2015 öppnade det förnyade Crete Golf sina dörrar, och har därmed gjort Kreta till en potentiell resort även för golfentusiaster. Journalisten Jussi Evinsalo från Finland har besökt Crete Golf och skrivit en artikel kring detta. I texten skriver Jussi om sina egna upplevelser och reflektioner under sitt besök på Crete Golf.

Läs mer

Årets golfmässa IEC i Marbella

IAGTO European Convention (IEC) är ett av golfbranschens viktigaste event. Mellan 24-26 april så träffas ett flertal av världens golfarrangörer och ett stort urval av de intressantaste golfanläggningarna i Europa.

Läs mer

Belek – Hatkärlek med en magisk dragningskraft

Jag har kommit fram till att jag känner en hatkärlek till golffenomenet Belek. Detta golfparadis längs den turkiska Rivieran poppade upp från ingenstans i mitten av 90-talet. När den första golfbanan National GC öppnade 1994 kunde man motvilligt erkänna det var en riktigt bra golfbana. Den övergripande planen för området, som skulle innehålla ett 50-tal 5-stjärniga hotell och 11 golfklubbar och ännu fler golfbanor, kändes osannolik. Turkiet varken var eller är en golfnation. Däremot har Belek blivit en fantastisk golfdestination

Läs mer

Årskrönika 2022

Reseindustrin har kämpat sig igenom kriser förr och kommer säkerligen att få göra det igen. I samband med att man lättade på Covid restriktionerna både i Norden och på många av dom destinationer vi har gäster på så kunde vi tidigt notera att det fanns ett uppdämt behov av att resa och spela golf.

Läs mer