Golf i Tunisien

Tunisien har drygt 11 miljoner invånare på en yta som är ungefär hälften av Sveriges. Merparten av alla boende och även golfbanorna ligger längs kusterna där det är bördigt och grönt. Det är en stor skillnad om man jämför den norra delen och kusterna där det ofta är grönt och frodigt med den södra delen där Saharaöknen breder ut sig.

Tunisien har en lång historia och fenicierna grundade Karthago för mer än 3000 år sedan. Denna stad som den romerska senatorn Cato såg som ett hot och ville krossa. Han avslutade alltid sina tal i senaten med ”För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras”. Romarriket lyckades också förstöra Karthago och man kan se lämningarna en bit utanför Tunis. Det är inte bara Romare som härjat i Tunisien genom historien utan araber och turkar har även de gjort anspråk på Tunisien. Efter att ha varit en fransk koloni under 75 år blev Tunisien självständigt 1956.

Tunisien har också en lång golfhistoria. Carthage Golf, en av de äldsta golfbanorna på den afrikanska kontinenten, öppnade redan 1927. Under tidigt 1990-tal kom den stora golfvågen, och flera moderna golfbanor öppnades i landet, designade av arkitekten Ron Fream. Idag finns det 10 golfklubbar i Tunisien, varav sex av dem är designade av Fream. Dessa banor håller hög internationell standard och är ett populärt resmål för golfentusiaster.

Även om golfen har blivit en viktig del av turismen i Tunisien, finns det så mycket mer att uppleva i landet. Tunisien är känt för sin rika historia, dess medeltida städer, vackra stränder, god mat och gästfrihet. Besökare kan utforska antika ruiner, vackra moskéer och basarer fyllda med hantverk och souvenirer. Tunisien har också många naturliga skatter att upptäcka, som Saharaöknen och bergsbyarna i Atlasbergen.

Trots att många golfprojekt på ritbordet har stannat av efter jasminrevolutionen och pandemin, fortsätter Tunisien att vara ett resmål med stor potential för turism och golfentusiaster. Landet erbjuder något för alla och är en plats att upptäcka och utforska.

Våra destinationer i Tunisien

Tunisien

Hammamet

Hammamet, som ligger 60 km söder om Tunis, är främst känd som en badort med fina sandstränder. Staden har ca 80 000 invånare och här är turismen den stora näringen. Hammamet är generellt välmående och anses vara en av de rikaste regionerna i Tunisien. Det finns därför mängder med restauranger och hotell som präglar staden, och givetvis även fantastiska golfbanor.