Kyrssning i Kanarieöarna & Madeira

Golfkryssning till Kanarieöarna och Madeira

Kombinationen kryssning och golf är det bästa av två världar. Tillsammans med MSC Cruises kan Golf Plaisir erbjuda denna unika golfkryssning till Kanarieöarna och Madeira ombord på kryssningsfartyget MSC Opera.
Ombord på fartyget väntar en ny och bekymmersfri värld med dagliga upplevelser. Varje morgon vaknar man upp i en ny hamn och har möjlighet att delta i intressanta utflykter eller spela golf på välrenommerade banor. Under resan kommer man att besöka fyra golfbanor på fyra öar i två olika länder.

Allt på fartyget är enkelt och bekvämt. Det ingår frukost, lunch och middag ombord. Restaurangutbudet består av de mest kända gastronomiska köken i världen, med särskild tonvikt på det italienska köket. Under resan besöker man sex olika hamnar och spelar golf vid fyra tillfällen.

Golfen

Vi har prioritet vid ombordstigning och landgång för att utnyttja golfdagen till fullo. Transport till och från golfbanan är ordnat och man behöver inte tänka på sina golfklubbor eftersom de kommer att vara väl omhändertagna under hela resan.

Efter avresa från hamnen i Teneriffa, väntar en runda golf på den högt rankade golfbanan Meloneras GC på Gran Canaria som också är vårt första stopp. Nästa anhalt är Fuerteventura som är känt för sina kritvita sandstränder och här spelar vi på Salinas de Antigua Golf. Vi lämnar nu Kanarieöarna och besöker vackra Madeira och spelar på Santo da Serra GC. Vi har sedan en härlig dag till havs och anlände till Santa Cruz del La Palma som är en av de lite mindre kända Kanarieöarna.

På La Palma finns det ingen golfbana och ni har möjligheten att boka en utflykt via MSC eller utforska ön på egen hand. När vi kommer till Lanzarote är det dags för vår fjärde och sista golfrunda på Costa Teguise Golf. Fyra olika golfrundor i två länder och härliga dagar på MSC Opera, gör detta till en oförglömlig golfupplevelse. Golfbanorna har valts med omsorg för att vara av hög klass och nära hamnen, för att man ska kunna njuta av golfen i lugn och ro.

Fakta

Golfvärd Ja
Arrangemang Golf, utflykter mm.
Avstånd till flygplats Hamnen ligger 63 km från Teneriffas södra flygplats. Flygplatstransfer ingår i priset.

Vad ingår i resan?

Lägsta pris: 24.995:-

7 nätter del i dubbelhytt
all-inclusive på utvald huvudrestaurang och bufférestaurangen ombord
dryckespaket Easy Plus Paketet
4 greenfees
golfbanetransfer
flyg
flygskatt
golfbag på flyget
flygplatstransfer

Enkelhyttstillägg
Pris på förfrågan

Väder just nu

weather-icon23.6℃

Meloneras Golf

Meloneras GC är förmodligen den dyraste golfbana som byggts på Gran Canaria och då beror det varken på att klubbhuset är enormt, för det är ganska litet och oansenligt, eller på att man behövt spränga bort stora berg, utan det är marken – läget.

Golfbanan går längs havet där man annars bara bygger hotell och lyxvillor på Gran Canaria. Banan är skönt komponerad och växer ju mer man spelar. Öppningen är lite försiktig och man lär successivt känna karaktären och hastigheten på greenerna. En av många utmaningar kommer på det femte hålet, ett kort par 3-hål. Det är lätt att bli lurad här och tro att detta är en enkel match, men det gäller att hålla tungan rätt i mun för annars finns risken att du slår i vattnet. Det känns skönt att kunna använda alla klubborna i bagen och på de första 9 hålen kan man sprida bollarna ganska friskt utan att bestraffas alltför hårt. Även om de första 9 hålen är väldigt bra så har man från klubbhuset sett vad som väntar – och det är de sista 9 hålen som ofta blir avgörande för scoren. Inte alla av de sista 9 hålen går vid havet, men havet är så dominerande att man ändå får den känslan. De sista nio hålens verkliga signaturhål är 12:an som är ett tufft par 3-hål. Här får man den magiska känslan av att nästan slå rakt ut mot havet. Greenen ligger verkligen på kanten mot Atlanten.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Park-/Seasidebana
Banfakta Par 71, 5902 5394 4926 4400
HCP-gräns 54
Bandesign Ron Kirby
Transfer Transfer 63 km ca 50 minuter från färjeterminalen till Meloneras Golf.

Salinas de Antigua Golf

Golf Club Salinas de Antigua är vackert utlagd på en svag sluttning ned mot havet, bara några minuters transfer från vårt boende. Designern bakom banan är den gamle Ryder Cup-spelaren Manuel Pinero, som har skapat en modern semesterbana med böljande fairways, upphöjda greener och flera minnesvärda hål. Det är inte mindre än fyra dammar på banan, som kan orsaka en hel del problem vid inspelen till sex av banans greener. Det finns flera stora waste-areas och en hel del palmer vilka tillsammans med de upphöjda greenerna bidrar till den moderna ökenbane-känslan. Det är snyggt och färgkontrasterna blir effektfulla, svarta waste-areas, gröna fairways, blått hav och terrakottafärgade villor.

Golfbanan är öppen och vinden är som på alla öar en viktig faktor att ta hänsyn till och kanske även en orsak till att banan inte är speciellt lång. Även om banan är öppen så ramas flera av hålen in av kullar vid sidan av fairway, vilket ger en känsla av att man spelar ”sitt eget” hål. Det finns bunkrar som på de flesta golfbanor men Salinas har även en riktig bunker från andra världskriget på ett av hålen. Banan har bermudagräs vilket kan bli gulbrunt under delar av vintermånaderna. Detta påverkar inte bollens läge men dock lite av det visuella intrycket. Salinas är en utmärkt semesterbana som är både svår och lätt på samma gång. Den är absolut inget omöjligt monster utan en bana där man tycker att man borde lyckas men retligt nog inte alltid når hela vägen fram. Golfbanan är kul och omväxlande att spela på. Klubbhuset går i en modern stil och har fin utsikt över banan hela vägen ned till havet.

I klubbhuset finns en mycket trevlig restaurang och bar, men en begränsad service i övrigt. Det finns för tillfället ingen golfshop och inte heller möjlighet att hyra golfbil.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Parkbana
Banfakta Par 70, 5395 5095 4292
HCP-Gräns 54
Drivingrange Nej
Golfbilar Nej
Golfshop Nej
Bandesign Manuel Piñero
Transport Transport från färjeterminalen till golfbanan är 17 km och tar ca 20 minuter.
Information På Salinas de Antigua används en grovkornig lavasand utanför semiruff. Denna sand kan påskynda slitaget på dina golfklubbor. Om du är väldigt rädd om dina klubbor - ta gärna med en gammal klubba till dessa lägen.

Santo da Serra Golf

Santo da Serra är en komplett 27-hålsanläggning. Här har man spelat Europatourtävlingen Madeira Open ett antal gånger genom åren. Banan håller således absolut högsta standard och är en liten juvel med makalös utsikt över Machicobukten. Den välkände amerikanske golfarkitekten Robert Trent Jones Jr har ritat 27 underbara hål av bästa parkkaraktär. Banan är inte allt för lång, men det krävs knivskarp precision vid inspel och greenerna är snabba och jämna. Banan ligger relativt högt över havet, med en magnifik utsikt från klubbhuset där alla slingor utgår från. Den gula slingan är relativt flack men det finns nivåskillnader på den blåa och röda slingan och de två sista hålen upp mot klubbhuset känns i benen. Det skulle kunna finnas flera signaturhål men både hål 3 och 4 på den röda slingan har en sådan utsikt att det är svårt att koncentrera sig på spelet.

Fakta

Antal hål 27
Bankaraktär Kuperad parkbana
Banfakta Desertas, par 36 3105 2863 2534 2286
Machico, par 36 3136 2890 2613 2424
Serras, par 36 2920 2743 2506 2213
HCP-gräns 54
Drivingrange Ja, utslag från matta och gräs
Bandesign Robert Trent Jones Jr.
Transport Färjeterminalen till golfbanan 28 km ca 30 minuter.

Costa Teguise Golf

Costa Teguise Golf är belägen vid foten av en gammal vulkan och har en hissnande utsikt över Atlanten. Den är designad att följa naturen och varierade med en hel del dogleg hål. Fairways ramas snyggt in av mer än 3000 palmer och en hel del andra inhemska växter, vilket gör Costa Teguise Golf till en oas i Lanzarotes unika landskap. Det som är mest karakteristiskt för golfbanan är den brunsvarta lavasanden som är i bunkrarna. Det är inte helt ovanligt på kanarieöarna men för många en ny och annorlunda visuell upplevelse. Banan öppnade redan i slutet av 70-talet och designades av den berömda brittiske arkitekten John Harris. Då banan har över 50 år på nacken så palmerna väl utväxta och kaktusarna många gånger väldigt ståtliga. Det är en golfbana som från svart backtee är riktigt lång men från klubbtee klart överkomligt och en mycket trevlig upplevelse. Klubbhuset ligger centralt mitt i golfbanan med parkering, restaurang och proshop. Här finner du också puttningsgreen och driving range.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Parkbana
Banfakta Par 72, 6462 6109 5651 52914241
Byggår 1978
Banarkitekt John Harris
Drivingrange Ja
Transport Färjeterminalen till golfbanan 8 km ca 13 minuter.
Information Flack parkbana med många palmer och inslag av waste areas med grov lavasand.

MSC Opera

MSC Opera är ett imponerande fartyg även om det är förhållandevis litet jämfört med några av de riktigt stora kolosserna som kryssar på de sju haven. MSC Opera har en kapacitet att rymma upp till 2579 passagerare. Det är en flytande hotellanläggning med mängder av aktiviteter ombord för att tillfredsställa sina gäster. Fartyget har renoverats löpande och från och med sommaren 2020 så har det lagts till fler balkonghytter, restaurangerna har byggts ut och utrymmena för musik, dans och underhållning har utökats markant. Det har skapats ett walk through-köpcentrum där man kan köpa det mesta som man kan behöva under kryssningen och även saker att ta hem. Fartyget har också ett bra utbud av barer och restauranger där man kan njuta av en måltid eller en drink.

MSC Opera erbjuder också en rad underhållningsmöjligheter och är MSC är generellt kända för sina uppskattade kvällsshower men det finns även diskotek och casino. Detta gör kryssning till en självklar destination för de som söker en oförglömlig semester med många möjligheter till roligt och underhållning. Sammantaget är MSC Opera ett intimt och modernt fartyg som har något för alla.

All Inclusive och drinkpaketet “Easy plus package”

Ombord finns det fyra restauranger och en uppsjö av barer och lounger. I resans pris ingår en fast sittning på en av de två huvudrestaurangerna. I den utvalda restaurangen har man ett bord reserverat samma tid varje kväll. Det serveras en meny där man kan välja mellan en mängd olika förrätter, pastarätter, huvudrätter och efterrätter. Menyn varieras från dag till dag och vill man lägga till några kronor så kan man även äta på al a carte restaurangen Il Patio som inte ingår i all inclusive-paketet.
Det finns tre olika drinkpaket Easy, Easy Plus och Premium. Vi har valt att inkludera Easy Plus paketet där man kan välja mellan ett urval av viner på glas och inte bara husets vin. I detta paket erbjuds också ett lite större urval av internationella varumärken på olika spritdrycker än den lokala variant som ingår i baspaketet Easy. Det ingår även cocktails, likörer och aperitifs och givetvis en mängd olika alkoholfria alternativ. Easy Plus paketet gäller på samtliga restauranger och barer ombord. Lunch serveras på huvudrestaurangen och i buffétmatsalen och ingår givetvis i all inclusive-paketet. De dagar vi spelar golf så ingår inte lunchmåltider eller dryck på de golfklubbar som vi besöker. I hytten så finns det en minibar som inte ingår i all inclusive-paketet.

Balkonghytt

Balkonghytterna är en av de populäraste hyttkategorierna. Det är något speciellt med att kunna gå ut på din egna balkong och känna havsbrisen. Efter en dag på golfbanan är det härligt att sitta på balkongen med ett glas vin i handen. Balkonghytterna är på ca 13 kv, med en 3 kvm stor balkong. De är modernt inredda med en dubbelsäng som kan omvandlas till två enkelsängar, ett smink/skrivbord och förvaringsutrymmen. Varje hytt har också toalett och dusch. Utöver det finns även bekvämligheter som en safety box, TV, hårtork. Det ingår även daglig städning. Allt sammantaget är balkonhytterna en välutrustad och bekväm hyttkategori

Utsideshytt

Denna hyttkategori liknar balkonghytterna med den stora skillnaden att man har ett fönster mot havet istället för balkong. Fönstret gör att man aldrig missar kontakten med havet och kan njuta av inseglingen mot nästa hamn. De är modernt inredda med en dubbelsäng som kan omvandlas till två enkelsängar, ett smink/skrivbord och förvaringsutrymmen. Varje hytt har också toalett och dusch. Utöver det finns även bekvämligheter som en safety box, TV, hårtork. Det ingår även daglig städning. Bor man utsideshytterna har man kontakten med havet vilket gör att hytten känns större än sina ca 12 kvm.

Insideshytt

Detta är den minsta hyttkategorin. Det är förvånansvärt välplanerat och känns relativt rymligt även om hytten givetvis är liten. Nackdelen med insideshytt är avsaknaden av fönster. På en golfkryssning så kommer man att tillbringa väldigt lite tid i själva hytten så det kanske inte gör så mycket. De är modernt inredda med en dubbelsäng som kan omvandlas till två enkelsängar. Varje hytt har smink/skrivbord och förvaringsutrymmen, toalett och dusch. Utöver det finns även bekvämligheter som en safety box, TV, hårtork. Det ingår även daglig städning. Tänker man bara sova i hytten så kan man lika gärna välja en insideshytt och lägga pengarna på något annat, då man har i princip samma faciliteter som de övriga hyttkategorierna.

Fakta

Byggår 2004 (Renoverad 2015, 2020)
Antal hytter 1075
Antal passagerare 2579
Crew / staff 728
Antal däck 9
Pooler / Jacuzzi 1
Restauranger / snackbars 4
Barer / lounges 6
Diskotek 1
Casino 1
Teatersalen Föreställningar varje kväll
Övrigt Gym, Spa, bastu, joggingspår. minigolf, shuffleboard

Veckoprogram

Dag Aktivitet
Dag 1
Ankomst med flyg till Teneriffa. Ombordstigning och incheckning på MSC Opera. Avgång från Santa Cruz de Tenerife kl. 22.00.
Dag 2
MSC Opera ankommer till Las Palmas på Grand Canaria kl. 06.00. Golfspel på Meloneras GC. Alla golfare har prioriterad landgång och transport till och från golfbanan. Avgång från Grand Canaria kl. 22.00.
Dag 3
Ankomst till Puerto del Rosario på Fuerteventura kl. 08.00. Golfspel på Salinas de Antigua Golf. Alla golfare har prioriterad landgång och transport till och från golfbanan. Avgång från Fuerteventura kl. 17.00.
Dag 4
Ankomst till Funchal på Madeira kl. 11.00. Spel på Santo da Serra GC. Avgång från Madeira kl. 22.00.
Dag 5
Hela dagen spenderas till havs. Passa på att njuta på soldäck och av MSC Operas alla faciliteter och underhållning.
Dag 6
MSC Opera ankommer till Santa Cruz de la Palma kl. 07.00. Spännande utflyktspaket finns att köpa ombord på MSC Opera. Avgång från La Palma kl. 18.00.
Dag 7
Ankomst till Arrecife de Lanzarote kl. 09.00. Golfspel på Costa Teguise Golf. Alla golfare har prioriterad landgång och transport till och från golfbanan. Avgång från Lanzarote kl. 18.00.
Dag 8
MSC Opera lägger till i Santa Cruz de Tenerife kl. 05.00. Utcheckning från fartyget och hemresa från Teneriffas södra flygplats.

Förfrågan

Kontaktinformation

loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället Name, email, phone and mobile is required fields, please check your form.