Parco de' Medici

Parco de' Medici

Vårt klassiska golfresmål

Parco de’ Medicis fantastiska läge gör att du kan spela golf på förmiddagen för att sedan ta shuttlebussen direkt in till Piazza Venezia i centrala Rom. Ett smidigt sätt att kombinera golf och kultur!

Världsstaden och den eviga staden Rom är självklart ett måste när du bor på Parco de’ Medici. Golfanläggningen är i det närmaste perfekt placerad i närhet av stadens enorma utbud, men ligger ändå ostört. Här kan du spela golf på förmiddagen och sedan ta dig in till centrala Rom. En taxiresa tar bara 20 minuter, kan det bli smidigare? Rom är en helt fantastisk stad, som knappt går att beskriva med ord. Vi arrangerar därför en guidad tur, som tar dig ett par tusen år bakåt i tiden om du så önskar. Roms centrum är förhållandevis litet och du kan med lätthet promenera mellan kända sevärdheter som Colosseum, Forum Romanum och Fontana di Trevi.

Fakta

Golfvärd Ja
Avstånd golfbana 0 m
Avstånd Rom 15 km.
Avstånd flygplats Fiumicino Airport, 10 km
Arrangemang Tävlingar, utflykter mm.

Vad ingår i resan?

Lägsta pris: 14.995:-

7 nätter i dubbelrum
frukostpension
obegränsad greenfee
flyg
flygskatt
transport av golfbag
flygplatstransfer
service av vår golfvärd

Turistskatt

På många av våra resmål tar lokala myndigheter ut en särskild turistskatt vid hotellövernattningar. Denna turistskatt läggs till på er hotellnota och betalas vid utcheckning från hotellet. Läs mer om turistskatter här.

Väder just nu

weather-icon31.3℃

Parco de' Medici Golf Club

Parco de’ Medici är en parkbana med 27 utmanande hål, och hotell i anslutning till banan. Golfbanan är ritad av italienaren Massimo Manelli, men tack vare att Jim Fazio var med i designarbetet går banan i tydlig amerikansk stil med ganska mycket vatten, stora greener och läckert utlagda bunkrar. Hålen är inte överdrivet långa, men alla är utmanande – antingen genom välplacerade bunkrar eller vattenhinder.

Greenområdena är väldesignade med snabba och lagom ondulerade greener. Låghandicapparen trivs med de utmanande greenområdena där varje attack på flaggan kräver precision. Medel- och höghandicapparen har å andra sidan ofta stora ytor att landa bollen på, och kan njuta av de vackra vattenhindren. Det finns flera fina hål som aspirerar på att vara signaturhål men hål 18 är lite speciellt. Det är ett svagt dogleg där man riskerar att hamna mitt i en antik romersk gravplats. Inspelet är nervkittlande då greenen syns från klubbhuset och omgärdas av både vatten och bunkrar. 18-hålsbanan är som sagt en utmaning att spela. Percorso Rosso, 9-hålsbanan, är något kortare och ett bra komplement till den lite mer utmanande mästerskapsbanan. Det är tur att vi har bakat in obegränsad greenfee i resans pris. Det här är en bana du vill spela om och om igen!

Klubbhuset ligger i direkt anslutning till Sheraton 1 och har en fantastisk uteservering där man kan blicka ut över puttinggreenen och inspelen mot 9:an och 18:e green. Här kan man verkligen njuta efter en härlig golfrunda. Som Golf Plaisir-gäst har ni medlemspriser på det ni beställer i baren på golfklubben vilket gör stor skillnad.

Fakta

Antal hål 18+9
Bankaraktär Parkbana
Banfakta Championship, Par 72 6417 6102 5709 5407
Percorso Rosso, Par 35 2689 2414 2342 2137
Banor i närområdet 11
HCP-gräns 54
Drivingrange Utslag från matta och gräs
Bandesign Massimo Manelli

Sheraton Parco de' Medici Rome Hotel

Parco de Medici är som en lummig och fridfull oas strax utanför centrala Rom. Parken kantas av stora välväxta träd och buskar som skyddar både golfbanan och hotellen från den infartstrafik som går i anslutning till parken. Sheraton Parco de’ Medici Rome Hotel består egentligen av tre olika hotell som är jämnstora med 300 rum var. Vi bor antingen på Sheraton 1 eller 2 beroende på säsong och beläggning. Båda har sina fördelar och våra gäster brukar vara lika nöjda oavsett vilken byggnad de bott i.

Sheraton 1 eller Sheraton Golf ligger vägg i vägg med klubbhuset och man har första tee direkt utanför hotellet. Detta är det ursprungliga hotellet och består av en huvudbyggnad och ett antal en- och tvåplanslängor i anslutning. Hotellet har ett antal år på nacken och men renoveras löpande och atmosfären är ur ett Sheraton perspektiv golfig och avspänd. Rummen håller 3-4-stjärnig standard och har en italiensk prägel.

Sheraton 2 är ett modernare 4-stjärnigt hotell och känns lite mer som en blandning av business- och golfhotell. Lobbyn är inbjudande och i baren visas med förkärlek Italiensk och internationell fotboll. Hotellet ligger vid 3:ans green, cirka 10 minuters promenad från klubbhuset. Hotellet har en intern shuttleservice mellan hotellen för de som inte vill ta en morgonpromenad. Vi har även gratis förvaring av golfklubborna i klubbhuset så man slipper släpa på dessa.

Båda hotellen har givetvis restaurang och bar men generellt så kan man säga att det är ganska begränsat med ytterligare faciliteter. Som Golf Plaisir-gäst har ni 20% rabatt på det ni skriver upp på rummet i barerna på hotellen. Hotellen har utomhuspooler men dessa är ej uppvärmda och inte tillgängliga under större delen av vår säsong. Närheten till Rom gör att många väljer att åka in till denna världsmetropol för middag, sevärdheter och shopping. Söker du alternativ till hotellets restaurang och inte vill åka in till Rom finns ett biopalats på gångavstånd där man kan äta allt från sushi, pizza och amerikanska biffar. Parco de’ Medici är en klassiker, som många återvänder till – år efter år.

Fakta

Standard starstarstarstar
Läge Vid golfbanan. Behagligt avstånd till både flygplats och centrala Rom.
Rum 320 + 301 + 298 st. Alla rum med AC, safe, minibar, hårtork och internet.
Wifi På hotellet finns det trådlös uppkoppling till internet utan extra kostnad.
Faciliteter Restaurang, bar, lunchrestaurang och bar vid klubbhuset, gym.
Shuttlebus till Rom Se tidtabell här
Turistskatt Från och med september 2018 tar staden Rom ut en turistskatt för hotellvistelser. Denna skatt läggs på er slutnota och betalas till hotellet. Turistskatten är 6 euro per person och övernattning.

Avsnitt 1

– Golf i Rom

I detta premiäravsnitt tror Anders att han vet var Via Appia sträcker sig och undrar om Marco Simone håller måttet för Ryder Cup 2022. Gästen Lars Christensen förklarar hur man spelar poängbogey i Italien. Johan konstaterar att de inte har hamburgertallrik på menyn i italienska klubbhus…

Parco de' Medici Golf Club

Sheraton Parco de' Medici Rome Hotel

Förfrågan

Kontaktinformation

loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället Name, email, phone and mobile is required fields, please check your form.