Golf i Thailand

Kungadömet Thailand är verkligen ett tropiskt paradis för oss nordeuropéer, med sina många exotiska öar som smyckar den vackra thailändska arkipelagen. När det kommer till golf har Thailand en lång historia inom sporten. Den första golfbanan, Royal Hua Hin GC, slog upp sina portar redan 1924, men det är först på senare år som intresset för golf har exploderat. Idag huserar Thailand omkring 250 golfbanor, många av dem kommersiella och riktade mot greenfeespelande besökare.

Många utlänningar har valt att pensionera sig i Thailand för att kunna njuta av det behagliga klimatet och de fantastiska golfbanorna. Det ökade antalet golfbanor har också ökat intresset för sporten bland thailändare, och det är allt vanligare att thailändska golfspelare syns på olika tourevenemang. Ariya Jutanugarn blev den första thailändskan att vinna en major när hon segrade i Brittish Open, medan Thongchai Jaidee, sponsrad av Black Mountain, har vunnit flera gånger på olika herrtävlingar.

Huvudstaden Bangkok, en pulserande stad med nära 15 miljoner invånare i storstadsregionen, utgör navet för landets golfscen. Merparten av golfbanorna ligger längs kusterna och i populära turistorter såsom Hua Hin, Pattaya och Phuket. Även på öar som Krabi och Koh Samui finns det golfbanor. I den norra delen av Thailand kring Chiang Mai återfinns också 15 golfbanor, och flera närliggande regioner har sitt eget utbud av golfmöjligheter. Golfen har snabbt blivit en central attraktion för lockande turister och fastighetsköpare till Thailand.

Våra destinationer i Thailand

Thailand

Hua Hin

Hua Hin, beläget 23 mil från Bangkoks internationella flygplats, är en kuststad med cirka 70 000 invånare och räknas till en av de mer kända turistorterna i Thailand. Staden är även känt för att vara platsen där det thailändska kungahuset har sitt sommarresidens sedan 1920-talet, vilket utgjorde startpunkten för Hua Hins utveckling som en populär badort. Många thailändare väljer att tillbringa helgen i Hua Hin för avkoppling, mat och underhållning på grund av dess närhet till Bangkok.