Black Mountain

Black Mountain

Black Mountain GC strax utanför Hua Hin öppnade 2007 och är den golfbana i Asien som har starkast band till Sverige, då den byggdes av grundaren till Byggmax, Stig Notlöv. Flera framgångsrika svenska golfspelare både sponsras och har Black Mountain som sin bas för träning.

Golfbanan har flera utmärkelser och rankas som en av de absolut bästa i Asien och har varit värd till bland annat Europa touren. Det som präglar golfbanan är den utmärka finishen men även hur väl organiserat allt är och den höga servicenivån från det att man anländer till man lämnar anläggningen. Det finns flera olika boende alternativ men vi bor i de populära poolvillorna som består av två sovrum och ett kombinerat kök och vardagsrum på totalt 155 kvm inklusive terrassen.

I den utmärkta klubbhusrestaurangen kan man välja mellan flera klassiska internationella och Thailändska rätter men här finns även svensk husmanskost som gravad lax, falukorv, köttbullar och raggmunk vilket ger en lite svenska prägel på anläggningen.

Black Mountain har inte bara en 27-hålsbana utan också möjligheter till avkoppling med olika spa-behandlingar, gym, tennis och en stor vattenpark. I Hua Hin finns ett brett utbud av restauranger, barer, hotell, shopping och nattmarknader. Hua Hin är ingen stor stad utan har bara runt 75000 invånare. Det är däremot en väldigt känd badort då den thailändska kungafamiljen har sitt sommarresidens här. Det finns mängder av golfbanor och Royal Hua Hin GC öppnade redan 1924. Hua Hin har allt vad en storstad kan erbjuda, utan att vara det.

Fakta

Golfvärd Ja
Avstånd flygplats Bangkok, 230 km.
Avstånd till golfbana Gångavstånd men det finns shuttle-service att nyttja.
Arrangemang Tävlingar, middagsarrangemang, utflykter mm.

Vad ingår i resan?

Lägsta pris: 0:-

9 nätter i poolvilla för 2 personer
självhushåll
5 heldagsgreenfee på Black Mountain
flyg
flygskatt
flygplatstransfer
transport av golfbag
service av vår golfvärd

Tillägg
Caddiefee 350 THB (ca 100 kr)
Dricks till caddie är obligatoriskt och betalas efter avslutad runda.

Större sällskap?
På Black Mountain finns större villor anpassade för sällskap på 4 personer. Villorna består av två sovrum med separata badrum och gemensamt vardagsrum/kök. Spara 2775 kr/per person jämfört med ordinarie pris.

Turistskatt
På många av våra resmål tar lokala myndigheter ut en särskild turistskatt vid hotellövernattningar. Denna turistskatt läggs till på er hotellnota och betalas vid utcheckning från hotellet. Läs mer om turistskatter här.

Väder just nu

weather-icon31.2℃

Black Mountain Golf Club

Black Mountain är en banan i världsklass och rankas ständigt högt bland de asiatiska golfbanorna. Utan tvekan betraktas den som den främsta golfanläggningen i Hua Hin och i hela Thailand. Belägen drygt en mil från havet, omges golfbanan av majestätiska tropiska träd och resterna av ananasplantage, med de karakteristiska stora svarta kippbergen som ger en naturlig känsla av dalen.

De första 18 hålen på Black Mountain öppnades 2007 och skapades av Phil Ryan. Sedan 2016 har det utökats till en 27-hålsanläggning med tre olika 9-håls slingor som kan kombineras under vistelsen. De senaste 9 hålen, West Course, byggdes delvis på platsen där det tidigare låg en par 3-bana. Även om de tre slingorna håller likvärdig kvalitet, ger de ursprungliga 18 hålen – som nu går under namnen East Course och North Course – en genuin mästerskapsbanekänsla. De första 9 hålen inbjuder till aggressivt spel då man jagar birdies, men det krävs skicklighet och klokhet för att navigera sig fram. Både hål 4 och 6 har ö-greener som är svåra att nå och dessutom ganska ondulerade.
Det finns många platser där man känner sig frestad att ta upp mobilkameran för att föreviga de vackra vyerna. Hålet som kanske är mest fotograferat, och samtidigt ett av de svåraste, är hål 11 eller, för att vara korrekt, hål 2 på North Course. Det är ett extremt vackert par 3-hål där man tvingas slå över vatten till en liten green. North Course är generellt något utmanande än de övriga slingorna.

På Black Mountain finns gott om plats från tee för de kortslående, medan det för de som slår längre bollar ofta krävs precision, vilket gör banan utmanande för spelare på alla nivåer. Dessutom erbjuder banan 6 olika utslagsplatser så att varje spelare kan välja en lämplig längd anpassat till sin förmåga. Black Mountain har erhållit ett flertal priser och utmärkelser, inklusive en placering som en av de 100 bästa golfbanorna i världen utanför USA, enligt Golf Digest Magazine.

På Black Mountain är det, liksom på de flesta golfbanorna i Thailand, obligatoriskt att ta en caddie. Även om detta inte är vanligt i Norden, utgör caddien en stor tillgång på Black Mountain. De är skickliga och särskilt duktiga på att läsa greenen, där de kan identifiera minsta ondulering. Det är inte bara att läsa linjen utan också att bedöma hur mycket gräset påverkar bollen. Gräset tenderar att växa mot närmaste vattenhinder, vilket kan påverka puttlinjen avsevärt. Caddien ersätts med en fast avgift innan rundan, och det är vanligt att ge caddien dricks. Det finns riktlinjer för minimibeloppet, men det är fritt fram att ge mer om man är nöjd med hjälpen man fått.

Om man mot förmodan tröttnar på spel på Black Mountain, finns flera andra golfbanor i närheten. Bland de mest namnkunniga längs kusten återfinns Banyan och Springfield. Totalt finns 11 banor att välja bland, inklusive den historiska Royal Hua Hin GC som öppnade redan 1924.

Fakta

Antal hål 27 hål fördelat på tre 9-hålsslingor
Bankaraktär East, Par 36 3470 3372 3240 3020 2853 2624
Banfakta North, Par 36 3435 3228 3094 2849 2690 2551
Drivingrange West, Par 36 3396 3219 3104 2939 2683 2561
Caddieavgift 350 THB (ca 100 kr). Dricks till caddie betalas på plats.
Golfbil 750 THB (ca 220 kr). Avgiften är per person då man delar bilen med sin caddie.
Design Phil Ryan (2007), Notlöv & Edfors (2016)

Black Mountain Villas

På Black Mountain Golf Resort finns olika boendealternativ, som skiljer sig från det traditionella hotellkonceptet. Istället erbjuds villor och lägenheter, med de större och lyxigare villorna framförallt belägna längs hål 1, 10 och 11. Våra poolvillor finns lite avsides i ett villaområde, en bit från klubbhuset. Dessa villor erbjuder samma grundlayout, men kan variera i möblering och färgsättning. Varje enhet har två sovrum med eget badrum, ett gemensamt kök och vardagsrum samt en terrass och pool. Totalt mäter villorna 155 kvm. Köken är utrustade i europeisk stil och passar utmärkt för matlagning.

Även om varje villa har kapacitet för fyra personer, så är standardpriset baserat på dubbelrum, vilket innebär att två personer har tillgång till hela villan. Boendet inkluderar AC, fritt internet, städning, veckovis byte av lakan och handdukar samt slutstädning.

Villorna erbjuder transport till klubbhuset via shuttlebuss, för de som föredrar att inte promenera. Förutom golf finns möjlighet till tennis, besök på vattenlandet, spa och gym i anslutning till klubbhuset. Här kan man även avnjuta varierade måltider på den utmärkta restaurangen, som serverar frukost, lunch och middag med en meny som sträcker sig från pasta till grillade rätter och inkluderar även klassisk thailändsk mat. Dessutom erbjuds shuttle-service till Hua Hin (12 km bort) som har ett brett utbud av restauranger och barer. Här kan man också besöka nattmarknaden eller någon av de mindre pirer där havets delikatesser serveras.

För många är stranden i Hua Hin den största lockelsen, med sin vita sand och fina korn. Även om den kanske inte når upp till de paradisstränder som är förknippade med Thailand, är det en populär plats där hotellen längs med stranden skapar en imponerande kuliss av turister som badar och njuter av solen. För de som vill varva strandlivet finns det vackra tempel att besöka och strax söder om Hua Hin ligger nationalparken Khao Sam Roi Yot med sin vackra natur och grottor att utforska. I Hua Hin, där kungen har sitt sommarresidens, finns det mer att upptäcka än vad man förväntar sig av en relativt liten stad.

Fakta

Standard starstarstarstar
Läge På golfanläggningen.
Villorna Två sovrum med separata badrum och gemensamt kök och vardagsrum. Egen pool och terrass. Total yta inklusive terrassen är 155 kvm. Alla villor har AC och väl utrustat kök för enklare matlagning. Städning av villorna och byta av lakan och handdukar sker veckovis. Det ingår slutstädning.
Faciliteter Egen pool, spa, gym, restaurang och vattenpark.
Wifi Gratis internet.

Förfrågan

Kontaktinformation

loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället Name, email, phone and mobile is required fields, please check your form.