Crete Golf

Crete Golf

Golf med fantastiska vyer!

Greklands största ö är den sydligast belägna och den mest populära bland de hundratusentals turister som årligen besöker den grekiska övärlden. Här ligger även en komplett och utsökt golfanläggning, Crete Golf Resort, med en härlig golfbana med fantastiska vyer och ett mycket läckert golfhotell direkt vid banan!

Kreta har verkligen allt – perfekt klimat, underbara stränder, fantastisk mat, hänförande vacker natur, intressant historia och vänliga människor. På den östra delen av ön, i bergen ovanför Hersonissos, ligger öns enda golfresort med egen 18-håls golfbana – Crete Golf Resort. En golfanläggning av yppersta klass med 18-hål i dramatisk och vacker natur och ett boende på det toppfräscha boutiquehotellet med boende endast i sviter, eller det lyxiga lägenhetsalternativet på höjden ovanför golfbanan. På Crete Golf Resort njuter man lugnet och kopplar av. Utanför golfen rekommenderas även ett besök på Knossos. En av världens mest omfattande arkeologiska utgrävningar ger en spännande inblick i hur livet tedde sig i den minoiska kulturen för flera tusen år sedan. Även det arkeologiska museet inne i Heraklion är värt ett besök för den historieintresserade.

Fakta

Golfvärd Ja
Banor i närområdet 1
Avstånd flygplats Heraklion Airport, 20 km
Närmaste stad Hersonissos 3,8 km
Arrangemang Tävlingar, utflykter mm.

Vad ingår i resan?

Lägsta pris: 17.495:-

7 nätter i dubbelrum alt. lägenhet
på Crete Golf Hotel: 7 frukostar och 5 middagar
på Village Heights: självhushåll
5 greenfees på Crete Golf Club
flyg
flygskatt
flygplatstransfer
transport av golfbag
service av vår golfvärd

Halvpension
Det är möjligt att uppgradera din vistelse på Village Heights till halvpension.

Turistskatt
På många av våra resmål tar lokala myndigheter ut en särskild turistskatt vid hotellövernattningar. Denna turistskatt läggs till på er hotellnota och betalas vid utcheckning från hotellet. Läs mer om turistskatter här.

Väder just nu

weather-icon31.1℃

Crete Golf Club

Kretas enda 18-hålsbana, Crete Golf Club, öppnade 2003 och var redan vid öppnandet ett litet mästerverk. Den engelska designern Bob Hunt skapade en golfbana som verkligen är anpassad till naturen. Hålen slingrar sig fram i den kuperade terrängen, emellanåt i lummig parkmiljö och på andra håll längs karga raviner eller bergväggar. Resultatet blev en tämligen tuff och smal golfbana som blev i svåraste laget för de semestergolfare för vilka den byggdes. Banan stängdes efter några år helt för att genomgå en uppgradering. Några hål genomgick mer omfattande förändringar men generellt breddades fairways och semiruffar, vissa tees flyttades och byggdes om.

Dagens Crete Golf Club är magiskt vacker men mer anpassad till en medelhandicappares spelnivå. Layouten och karaktären är en variation av lummig parkgolf och karga raviner. Finishen är av högsta klass och vyerna är bedårande. Här premieras god spelstrategi och raka slag över slaglängd. Crete Golf är en bana du vill spela om och om igen för att ta revansch på de där hålen som ser så lätta ut, men stjäl så många av dina slag. Det finns flera potentiella signaturhål då banan har extremt vackra vyer. Det som etsar sig fast är främst att alla fyra par 3-hål på banan både är bra och vackra. Vår favorit är hål nr 6 – en tuff par 3:a över en ravin mot en väl inbunkrad green. I samband med ombyggnationen av banan anlades ett nytt klubbhusområde och Crete Golf ståtar nu med ett magnifikt klubbhus, en förstklassig restaurang, en välsorterad shop och en utomordentlig träningsanläggning.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Delvis kuperad parkbana
Banfakta Par 71/70, 5831 5484 5012 4407
HCP-gräns 54
Drivingrange Utslag från gräs.
Bandesign Bob Hunt

Crete Golf Hotel

Det exklusiva boutiquehotellet ligger direkt vid golfbanan och håller mycket hög klass. Här är gästen alltid i fokus och servicenivån är mycket bra. Det är en liten anläggning med endast 25 rum, men å andra sidan är alla rum rymliga sviter på 45 kvadratmeter. Här bor man verkligen ståndaktigt med fin utsikt över golfbanan och det vackra landskapet. Rummen är smakfullt inredda sviter av mycket hög standard, alla rum med balkong eller terrass med hänförande vyer.

Här finns ett poolområde med stor utomhuspool där man också har utsikt över golfbanan och bergen. Hotellet ligger i anslutning till klubbhuset och det är här som hotellets restaurang och mysiga bar finns. Inom anläggningen finns ett fitness center med välutrustat gym.

Crete Golf ligger en bit från det myllrande kustlivet på Kreta och här finns ett lugn som man inte upplever på många andra ställen. Men om du vill ha en eftermiddag vid havet eller uppleva lite folkliv och mysiga grekiska uteserveringar så ligger Hersonissos och dess stränder inte mer än 10 minuters taxiresa från hotellet.

Fakta

Standard starstarstarstarstar
Läge Direkt vid golfbanan
Rum 25 sviter. Alla rum med AC, safe, minibar m.m.
Faciliteter Utomhuspool (ej uppvärmd), fitness center, restaurang och bar.
Wifi På hotellet och i klubbhuset finns det trådlös uppkoppling till internet utan extra kostnad.

Village Heights

På en höjd ovanför golfbanan ligger Village Heights och här väntar dig en värld av lyx och komfort, men samtidigt en väldigt familjär känsla. Varje detalj är noggrant utformad för att skapa en ombonad atmosfär och ge dig den bästa möjliga vistelse. Vakna upp till en fantastisk havsutsikt eller slappna av på din privata terrass. Rummen är rymliga, smakfullt inredda och utrustade med moderna bekvämligheter för att göra din vistelse helt perfekt.

Oavsett om du väljer en svit eller en lägenhet med separat sovrum så väntar ett välinrett boende med komplett kitchenette för enklare matlagning. Önskar du inte fixa med frukost eller middag så finns det flera restauranger inom anläggningen att välja på. Alla rum har balkong eller markterass.

Village Heights består av ett stort antal låga vitkalkade byggnader som smälter väl in i de vackra omgivningarna. Centralt placerat inom den ganska vitt utspridda anläggningen ligger huvudbyggnaden med reception, café, bufférestaurang samt det trevliga poolområdet och poolbaren. Här finns också ett gym och ett spa med bastu, ångbastu och ett brett utbud av behandlingar. I den nedre delen av anläggningen finns ytterligare en utomhuspool och diverse sportaktiviteter så som tennisbana och volleyboll.

Precis som för golfhotellet är det lugn och avkoppling som råder på Village Heights, med Hersonissos utbud av turistaktiviteter inom kort taxiavstånd.

Fakta

Standard starstarstarstarstar
Läge 3 km från Crete Golf Club.
Rum 227. Alla rum med AC, safe, minibar, hårtork mm.
Rumstyper One bedrom suite, Junior Suite
Halvpension Det är möjligt att uppgradera din vistelse på Village Heights till halvpension.
Faciliteter Flera utomhuspooler, gym, spa, inomhuspool, restaurang och bar.
Wifi På hotellet finns trådlös uppkoppling till internet utan extra kostnad.

Presentation av Crete Golf Club

Crete Golf

Förfrågan

Kontaktinformation

loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället Name, email, phone and mobile is required fields, please check your form.