Almerimar

Almerimar

Svensk golfklassiker vid havet

Almerimar har funnits med på skandinaviska golfares semesterkarta i över 30 år. Spaniens bästa klimat och den avkopplande atmosfären har lockat tusentals golfare på jakt efter den optimala golfdestinationen.

I det sydöstra hörnet av Spanien lyser solen allra mest och regndagar är ytterst sällsynta. Här odlas de spanska tomaterna och mycket av den frukt och de grönsaker vi ser i Sverige. Mitt bland de soldränkta växthusen, som en grön oas vid havet, ligger vårt Almerimar. I Almerimar bor du bekvämt med golfbanan på ena sidan och marinan, kantad av den långa sandstranden, på den andra. I Almerimars marina finns affärer, caféer, restauranger och barer. Området passar utmärkt för en kvällspromenad innan eller efter middagen. Allt du behöver finns inom gångavstånd vilket ger dig en perfekt utgångspunkt för en avkopplande golfsemester. Vi kan även med glädje meddela att motorvägen äntligen är klar, vilket gör transfern från Malagas flygplats smidigare.

Fakta

Golfvärd Ja
Avstånd golfbana 0 m
Avstånd flygplats Malaga Airport 200 km
Närmaste stad Almeria, 35 km
Banor i närområdet 4
Arrangemang Tävlingar, utflykter mm.

Vad ingår i resan?

Lägsta pris: 30.995:-

21 nätter i dubbelrum
21 frukost och 18 middagar
18 heldagsgreenfee
flyg
flygskatt
transport av golfbag
flygplatstransfer
1 fri entré till Spa-avdelningen, per vecka
service av vår golfvärd

Golf Plaisir Tipsar.
Många av våra kunder väljer att uppgradera sin vistelse på Almerimar till det prisvärda alternativet Semi All-inclusive. Du bokar ditt tilläggspaket under "Pension" när du gör din bokning online.

Turistskatt
På många av våra resmål tar lokala myndigheter ut en särskild turistskatt vid hotellövernattningar. Denna turistskatt läggs till på er hotellnota och betalas vid utcheckning från hotellet. Läs mer om turistskatter här.

Väder just nu

weather-icon27.1℃

Golf Almerimar

Almerimars golfbanor ligger vackert med Medelhavet på ena sidan och Sierra Nevadas snöklädda bergstoppar på den andra. Här finner du 27 hål av äkta semestergolf när den är som bäst med relativt generösa fairways, en trevlig och varierande layout i parkmiljö som ändå erbjuder många utmaningar. Till de svårare hör signaturhålet nummer 12; ett korthål på 150 meter mot en ö-green helt omgiven av vatten. Riktigt tufft om det spelas mot vinden. Det är med en lättnadens suck man vandrar över bron in mot green om resultatet blev lyckat.

Banan öppnade redan 1976 och originaldesignen är ritad av inga mindre än Gary Player och Rob Kirby. De ursprungliga 18 hålen har en mer utmanande layout med längre hål, luriga doglegs och flera inspel över vatten. Den senast öppnade 9-hålsslingan erbjuder den snällaste golfen, med något kortare hål och lite mindre vatten i spel. Precis som på de flesta banor som har 27 hål så växlar man de olika slingorna under veckan.

Veckoresenärer har förbokade starttider på förmiddagar medan majoriteten av våra starttider för Long Stay är bokade efter lunch. I golfshopen går det att boka om till andra tider, i mån av plats. Önskar ni spela tillsammans med vänner som reser i Long Stay-koncept eller vice versa spelar man huvudsakligen på en eftermiddagstid.

Fakta

Antal hål 27
Bankaraktär Parkbana
Banfakta White, Par 36 3207 3122 2824 2730 2504
Red, Par 36 3013 2969 2652 2585 2495
Blue, Par 36 2988 2944 2708 2622 2484
HCP-gräns 54
Drivingrange Utslag från matta och gräs
Bandesign Gary Player och Ron Kirby
Bagförvaring Ingår för alla Golf Plaisirs gäster
Träningsmöjligheter Drivingrange med utslagsplatser på båda sidor, 2 puttinggreener, närspelsområde med en bunker.

Almerimar Golf Hotel

Almerimar Golf Hotel är verkligen det optimala boendet för en avkopplande men golfintensiv semester.  Ett modernt 5-stjärnigt hotell perfekt beläget med klubbhuset som granne och marinan på andra sidan gatan. De flesta rum har balkong eller terrass mot golfbanan. Rummen är rymliga och modernt inredda i ljusa färger. Självklart finns en spaavdelning med pool, jacuzzi, bastu och ångbastu. Fina eftermiddagar söker du dig till takterrassen med solsängar och en mindre utomhuspool. Den trevliga lobbybaren är platsen där dagens golfspel diskuteras och i restaurangen serveras spanska specialiteter och internationella läckerheter. När du åker till Almerimar så är vi säkra på att du kommer att uppskatta den avkopplande miljön, den trevliga banan, den goda maten och de härliga eftermiddagarna i solen. Kort sagt, här kan du njuta av golf, sol och bad.

Fakta

Standard starstarstarstarstar
Läge Direkt vid klubbhuset
Rum 113 st. Alla rum har telefon, TV, minibar, safe, AC och balkong/terrass.
Uppgradering Det finns möjlighet att mot tillägg uppgradera till rum med terrass. På förfrågan.
Faciliteter Utomhuspool, fitness-center, Spa med inomhuspool, jacuzzi och bastu, restauranger, bar, Internet
Wifi På hotellet finns det trådlös uppkoppling till internet utan extra kostnad.
Semi all-inclusive Semi all-inclusive finns som tillägg och i detta ingår: Måltidsdryck (vin, öl, vatten och läsk), fri dryck i baren varje kväll 17-23 (husets viner, öl, lokal sprit, läsk och kaffe/te).

Gratis padel på Almerimar

Padel på Almerimar

Padelbanan ligger i anslutning till hotellet på golfbanan. Vår golfvärd på plats kan hjälpa till med bokning av speltider. Som Golf Plaisir-resenärer spelar ni gratis i mån av plats. Vi rekommenderar att ni tar med er egen utrustning. Anläggningen drivs av golfklubben och Golf Plaisir tar inte ansvar för kvaliteten på uthyrningsutrustning och eventuell hyra av utrustning betalas av respektive spelare.

 

Almerimar Golf

Hotel Golf Almerimar

Almerimar Golf Course

Förfrågan

Kontaktinformation

loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället Name, email, phone and mobile is required fields, please check your form.