Acaya

Acaya

Härlig golfresort nära havet

Utforska den förtrollande golfen vid Acaya Golf i södra Italien, där det behagliga klimatet möter historiska omgivningar. Vår resort, Acaya Golf Resort, är hem för en toppmodern golfbana som har varit värd för Challenge Tour. Upptäck inte bara fantastisk golf, utan även Apuliens matkultur och kulturella skatter, allt inom bekvämt avstånd från hotellet. Upplev en minnesvärd kombination av golf och kultur i denna underbara del av Italien.

Acaya Golf är beläget längst ned i södra Italien, där klimatet är optimalt för golfälskare. Platsen, känd som klacken på den italienska stöveln, har haft stor betydelse för Golf Plaisir som hade populära resor till Riva dei Tessali mitten av 90-talet. Lyckligtvis har Acaya Golf blomstrat, och det tidigare Sheraton-hotellet har förvandlats till det imponerande Acaya Golf Resort, med golfbanan ombyggd till en högklassig anläggning. Ett tydligt bevis på dess kvalitet är att Acaya Golf & Spa har varit värd för Challenge Tour och andra prestigefyllda tävlingar.

Apulien är inte bara känt för sin golf, utan också för sin rika matkultur, de charmiga Trulli-husen med sina karakteristiska sockertoppstak, de vackra stränderna och det gästvänliga klimatet. Golfhotellet ligger mindre än en halvtimme från Lecce, känt för resterna av sitt romerska amfiteater centralt i staden och sina välbevarade, vackra fasader i barockarkitektur, även känd som Barocco Leccese. I Apulien finns det en överflöd av upplevelser, men det är lika möjligt att bara njuta av semestergolfen, det läckra köket på hotellet och kanske unna sig ett avkopplande besök på spa-anläggningen. Här finns många sätt att skapa njutning och skapa minnesvärda stunder.

Fakta

Golfvärd Ja
Avstånd hotell - golf Ca 1 km
Avstånd flygplats Bari, 186 km
Avstånd större stad Lecce, 16 km
Arrangemang Tävlingar, middagsarrangemang, utflykter mm.
Tävlingar 2 per vecka. Vinn presentkort värt 1 000:-

Vad ingår i resan?

Lägsta pris: 17.995:-

7 nätter i dubbelrum
7 frukostar och 5 middagar
5 heldagsgreenfee på Acaya Golf
flyg
flygskatt
transport av golfbag
flygplatstransfer
service av vår golfvärd

Turistskatt
På många av våra resmål tar lokala myndigheter ut en särskild turistskatt vid hotellövernattningar. Denna turistskatt läggs till på er hotellnota och betalas vid utcheckning från hotellet. Läs mer om turistskatter här.

Väder just nu

weather-icon30.2℃

Acaya Golf Club

Den tidigare bondgården har förvandlats till ett charmigt klubbhus med en inbjudande innegård och en rymlig terrass som överblickar golfbanan. Första intrycket kan vara att det är lite rörigt med flera olika sammanlänkade huskroppar. Det är också det som man kommer att älska. Klubbhuset är genuint och en kontrast till många stereotypa nybyggda klubbhus. Maten på klubben är ett kapitel för sig och genomsyras av det traditionella köket från Apulien.

Acaya Golf Club öppnade redan 2000, men i samband med ett ägarbyte 2009 anlitades den högt ansedda amerikanska designduon Michael Hurdzan och Dana Fry. Det har resulterat i en golfbana som på ett naturligt sätt slingrar sig genom det vackra, relativt flacka landskapet. Det är naturskönt och inga störande byggnader omger golfbanan. Under spelets gång kan man känna doften av backtimjan och havet några kilometer bort.

Utan tvekan är Acaya Golf en mycket bra golfbana och elegant designad. Det märks redan på hål 2, som är ett par 3-hål med en klassisk ”Biarritz-green”. Det betyder att det är en försänkning som sträcker sig genom greenen och här gäller det att placera bollen på samma sida som flaggan för att ha en rimlig chans att sätta putten. Det efterföljande hålet är ett kort par 4-hål där den som har bra längd i drivern kan nå greenen på ett slag. Om man däremot missar greenen så är greenområdet utformat så att det kan leda till betydande svårigheter och stora utmaningar.

Acaya är en golfbana som växer och de sista nio hålen är både utmanade och vackra. Inte mindre än fem av hålen som har ordentliga vattenhinder som också är i spel. Hål 11 har index 2 och är definitivt banans både svåraste och mest spännande hål att spela. Hålet är långt och den svaga lutningen uppför gör det inte kortare. En rad dammar sträcker sig längs hela vänstersidan, och det är relativt smalt på vissa ställen. Utöver vattenhinder så finns det ett antal fairway -och greenbunkrar att förhålla sig till. Detta är ett par 4-hål där de flesta spelare är nöjda med ett tappat slag i förhållande till handicap.

Det är också kul när avslutningshålet är en utmaning och ingen match är klart innan sista putten är i hål. Acaya är en golfbana där man med stor sannolikhet får användning för alla 14 klubborna i golfbagen.

På Acaya finns en driving range och puttinggreen i nära anslutning till klubbhuset. För hotellets gäster finns möjligheten att förvara sina golfbagar i klubbhuset. Dessutom erbjuds transport mellan hotellet och golfbanan för de som föredrar detta framför en uppfriskande promenad.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Parkbana
Banfakta Par 71 6116 5618 5645 5039 4971
Drivingrange Ja
Bandesign 2000 David Mezzacane, 2009 Michael Hurdzan och Dana Fry

Acaya Golf Resort & Spa

Acaya Golf Resort & Spa ligger intill golfbanan, och det är en kort transport eller promenad till klubbhuset. Hotellet karaktäriseras av en stor skyddad innegård som nästan liknar en borggård. Innergården utgörs till stor del av ett poolområde, omkring vilket merparten av rummen också är belägna. Huvudbyggnaden är bara i två våningar, vilket förstärker en känsla av att det är ett stort hotell trots att de bara har 97 rum. I en separat byggnad, bara ett stenkast från receptionen, hittar man huvudrestaurangen, spa, gym och även ett konferenscenter. Det finns en lobbybar men de har även en bar i anslutning till restaurangen. Hotellet är som helhet väldigt trevligt och kvaliteten på maten och även servicen kommer att överträffa vad man kan förvänta sig av ett 4-stjärnigt hotell.

Rummen på Acaya Golf Resort & Spa är fräscha och håller en ljusa nedtonade färgersättning, ofta i nyanser av beige eller gråskala. Trots den neutrala färgskalan är rummen utmärkta och håller hög 4-stjärnig standard. Varje rum är på 30 kvm och rymmer förutom en bekväm dubbelsäng även en soffa och ett skrivbord. Badrummen är komplett utrustat med toalett, dusch och bidé.

Spa-anläggningen är en mysig oas och väl värt ett besök efter en lång dag på golfbanan. Att få en vattenmassage i den varma poolen eller koppla av i bastun är en ren njutning. Naturligtvis finns möjlighet att boka olika typer av SPA-behandlingar. I anslutning till Spa-anläggningen ligger hotellets gym som har ett stort panoramafönster, vilket gör att när man springer på löpbandet får man nästan känslan av att man springer i naturen.

Det finns fler poolområden på hotellområdet och även en beach club nere vid stranden. Dessa faciliteter är endast öppna under sommarmånaderna, vilka ligger utanför vår golfsäsong.

Däremot håller Lecces fotbollslag regelbundet träning på anläggningens fotbollsplan. Även om US Lecce inte tillhör de mest framstående lagen i Serie A kan det vara av intresse för fotbollsälskare att bevittna en träning och få en närmare upplevelse av lagets kvalitet.

Fakta

Standard starstarstarstar
Läge Acaya Golf 1 km, Lecce 16 km, Bari flygplats 186 km
Lägenheter 97
Faciliteter Gym, Spa, pool (ej uppvärmd), barer och restaurang
WiFi Ja, utan extra kostnad

Acaya Golf Resort & Spa

Förfrågan

Kontaktinformation

loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället Name, email, phone and mobile is required fields, please check your form.