Hua Hin

Hua Hin, beläget 23 mil från Bangkoks internationella flygplats, är en kuststad med cirka 70 000 invånare och räknas till en av de mer kända turistorterna i Thailand. Staden är även känt för att vara platsen där det thailändska kungahuset har sitt sommarresidens sedan 1920-talet, vilket utgjorde startpunkten för Hua Hins utveckling som en populär badort. Många thailändare väljer att tillbringa helgen i Hua Hin för avkoppling, mat och underhållning på grund av dess närhet till Bangkok.

Stranden i Hua Hin är bågformad och består av finkornig sand, kantad av flera hotell längs dess sträckning. Trots detta sträcker stranden sig långt och erbjuder möjligheter till avskildhet. Vid högvatten kan stranden dock bli smalare. Det är en underbar upplevelse att tillbringa en dag eller eftermiddag vid stranden och sedan enkelt förflytta sig till Hua Hins många barer och restauranger.

Trots att Hua Hin inte är en storstad, erbjuder staden en mängd sevärda platser såsom järnvägsstationen och den kungliga paviljongen. Railway Hotel, eller Central Grand Beach Resort, serverar fortfarande afternoon tea med scones, och det är också möjligt att besöka hamnen för att se fiskeaktiviteterna. Dessutom finns flera imponerande buddhistiska tempel med storslagna statyer att utforska.

För den naturintresserade är besöket i nationalparken Sam Roi Yot en upplevelse, känd för sitt rika fågelliv, möjligheten att se apor och för de många intressanta grottor.
Historiskt sett, öppnade Royal Hua Hin GC redan 1924 och blev Thailands första golfbana. Idag huserar staden inte mindre än 11 golfklubbar, där flera håller en hög internationell standard. Bland dem sticker Black Mountain, Banyan och Springfield särskilt ut som högkvalitativa golfbanor.

Våra golfresmål i Hua Hin

Fr. 29.995 KR

Thailand, Hua Hin

Black Mountain

Strax utanför strandstaden Hua Hin ligger den svenska Black Mountain GC. Banan öppnades 2007 och blev redan efter två år utsedd till den bästa mästerskapsbanan i Thailand. Belägen i en dal vid foten av berget Black Mountain ligger 27-hålsanläggningen, med en magnifik layout bland vackra vattendrag och sitt otroligt fina skick. Det är enkelt att förstå varför grundaren Stig Notlövs golfdröm faller många i smaken.