La Cala Resort

La Cala

54 hål i hjärtat av Andalusien!

I hjärtat av Costa del Sol, beläget mellan Fuengirola och Marbella ligger La Cala Golf Resort. En fulländad golfresort med hela tre 18-hålsbanor och ett utmärkt golfhotell beläget invid klubbhuset. La Cala Golf Resort är det självklara valet för dig som önskar den optimala golfresan med boende vid golfbanan och hela tre golfbanor till ditt förfogande!

La Cala är en av de största golfanläggningarna i hela Spanien och ligger vackert uppe i bergen och det tar bara ca 20 minuter ner till havet. Från anläggningen har man en fantastisk utsikt över dess tre golfbanor och vackra vyer över bergen och det kuperade landskapet. Anläggningen har även ett mycket bra SPA och flera olika restauranger med olika stil och utbud – med andra ord allt för att man ska kunna njuta i fulla drag av sin golfsemester.

Fakta

Golfvärd Ja
Avstånd golfbana Boende intill golfbanan
Avstånd flygplats 42 km
Närmaste stad Fuengirola, 18 km
Arrangemang Tävlingar, utflykter mm.

Vad ingår i resan?

Lägsta pris: 19.495:-

7 nätter i dubbelrum
7 frukostar och 6 middagar inkl dryckespaket
3 fria entréer till spaanläggningen
5 heldagsgreenfee
del i golfbil
flyg
flygskatt
transport av golfbag
flygplatstransfer
service av vår golfvärd

Turistskatt
På många av våra resmål tar lokala myndigheter ut en särskild turistskatt vid hotellövernattningar. Denna turistskatt läggs till på er hotellnota och betalas vid utcheckning från hotellet. Läs mer om turistskatter här.

Väder just nu

weather-icon25.7℃

La Cala Golf

La Cala är smått unikt med sina tre 18-hålsbanor och en stor Golf Academy med fina träningsområden och 6 korthål. Våra gäster spelar en kombination av de tre banorna.
Hela anläggningen ligger i en mycket kuperad natur vilket medför väldigt vackra omgivningar, men också kuperade golfbanor. Framför allt mellan hålen är det på vissa håll stora höjdskillnader. Vi rekommenderar inte spel utan golfbil och har därför inkluderat golfbil i samtliga rundor.

 

Campo America

Många av hålen på Campo America har en säker sida och en farlig sida. Den kuperade terrängen ger en layout där fairway ofta kantas av en ravin på ena sidan och en tacksam lutning in mot banan på andra. Här kan man ofta med fördel sikta mot semiruffen och räkna med att få bollen tillbaka ner på fairway. Banans inledande tre hål är ganska lättspelade vilket ger en behaglig start på rundan. Redan på första tee får du en tydlig inblick i Campo Americas karaktär. Ett kort par 5-hål med högt belägen tee med fin utsikt och en ganska bred fairway att sikta mot. Därefter följer två relativt breda och korta par 4-hål. En liten favorit är det sextonde hålet. Ett korthål på dryga hundra meter nedför med en damm som vaktar greenen. Med en svår pinnplacering kan även de kortaste golfhålen vara en riktig utmaning.

 

Campo Asia

Asia är den kortaste och mest tekniska av de tre slingorna. Första hålet startar precis vid det mysiga klubbhusområdet och du inser direkt att riktning och vägval är viktigare än längd. Här finns ett antal hål där det kloka valet från tee kan vara ett mellanjärn. Banan är ganska kort vilket gör att även de trånga hålen med rätt strategi inte behöver vara så svåra. Håller du bara bollen i spel från tee så är inspel och greenområden trevliga och inte omöjliga att bemästra. Såväl nionde som artonde hålet går upp mot klubbhuset och är två av Campo Asias bästa. Greenen på artonde hålet ligger direkt nedanför klubbhusterassen, så här kan du räkna med publik till puttandet.

 

Campo Europa

La Calas senast byggda slinga påminner om de övriga slingorna och är i viss mån en kombination av Americas och Asias karaktärer. Europa upplevs som lite öppnare med mer fairway att sikta på och fler möjligheter att slå full drive från tee. Många hål har högt belägna tees vilket ger en god överblick över de möjliga spelalternativen. Terrängen är mycket kuperad, men höjdskillnaderna betas framför allt av mellan hålen.
La Cala är det spanska ordet för bäck och vattendraget som gett hela anläggningen sitt namn korsas ett antal gånger under rundan. Vid ett par tillfällen är flodbädden en del i layouten, bland annat på det luriga fjärde hålet där vatten skall korsas diagonalt. Campo Europa har flera fina korthål bland annat det korta vackra 10:e som vaktas av en damm till höger och ”La Cala” till vänster.

Fakta

Antal hål 45
Bankaraktär Kuperad parkbana
Banfakta Campo America Par 72, 5977 5578 4977 4605
Campo Asia Par 72, 5925 5412 4751 4467
Campo Europa Par 72, 6014 5705 4829 4556
HCP-gräns 54
Drivingrange Ja, utslag från gräs och matta

La Cala Resort

La Cala Resort har ett mycket trevligt 4-stjärnigt hotell i klassisk spansk stil som ger en välkomnande känsla av avkoppling och lugn. Hotellet är beläget i vacker och hänförande natur med klubbhuset som närmaste granne och golfutsikt från flertalet av de 107 rummen. Känslan är närmast den av en andalusisk Hacienda med den välkomnande lobbyn, den öppna planlösningen och den mysiga bodegan som är en av anläggningens tre restauranger. Rummen går i samma andalusiska stil och är fördelade på tre våningar i låga byggnader som inramar innergård och poolområde. Alla rum har terrass eller balkong. Då hotellet inte är för stort är det alltid nära till allting – restauranger, barer, eller avkoppling vid den lugna ”pation” som är hjärtat av hotellet.

På hotellet finns även en större SPA-anläggning som ingår för våra gäster. Här finns bastu, hammam, jacuzzi, inom- och utomhuspool. Perfekt efter en dag på golfbanan. Här finns också ett komplett utbud av massage och skönhetsbehandlingar. På kvällarna är lobby-baren den naturliga samlingsplatsen för en drink innan middagen, en kaffe med något gott framför brasan eller en omgång biljard som avslutning på kvällen.

Fakta

Standard starstarstarstar
Läge Direkt på golfbanorna
Rum 107 st. Alla rum med AC, safe minibar mm.
Uppgradering Det finns möjlighet att uppgradera till Superior room (rum för upp till tre personer) rum mot tillägg. På förfrågan.
Faciliteter Utomhuspool, stort spa, restaurang, gym och bar.
Wifi På hotellet finns det trådlös uppkoppling till internet utan extra kostnad.

Golf på Costa del Sol del 1

Golfresepodden har besök av Peter Browall som både är VD för Golf Plaisir och har ett boende på den spanska solkusten. Johan blir nobbad av närmare 200 norska tjejer och Anders kör över en bag besående av exklusiva Japanska Honma-klubbor. Vi går på djupet rörande Rio Real, La Cala och Mijas, men det är en del snack om flera andra banor i området. Ni som lyssnat tidigare vet att det blir en hel del bludder om både ditt och datt…

La Cala Golf Resort

Förfrågan

Kontaktinformation

loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället Name, email, phone and mobile is required fields, please check your form.