Buenavista

Buenavista

Pebble Beach-känsla

Buenavista är Golf Plaisirs smultronställe på Teneriffa. Det är en unik golfbana långt bort från massturism, stress och jäkt på en plats där ön är som vackrast.

Den 3 718 meter höga vulkanen Teide vakar ständigt över detta underbara resmål. Teide är Spaniens högsta berg och delar Teneriffa i två tydliga delar. Buenavista ligger på den norra delen som är frodig, bördig och delvis skogsbevuxen. Denna år efter år väldigt populära golfbana ligger vackert på en slänt ända ner till den mäktiga Atlanten. Buenavista Golf är byggd på något som tidigare var en bananplantage. Den norra kusten består av mestadels klippor och även mindre stränder med svart lavasand. Dessa varvas med pittoreska byar och berg som stupar rakt ned i havet, som vid till exempel Los Gigantes. Detta är en annorlunda och mer outforskad del av Teneriffa.

Fakta

Golfvärd Ja
Avstånd golfbana 0 m
Avstånd flygplats Tenerife Sur Airport 130 km
Avstånd Puerto de la Cruz 30 km
Arrangemang Tävlingar, utflykter mm.

Vad ingår i resan?

Lägsta pris: 19.995:-

7 nätter i dubbelrum
7 frukostar och 6 middagar
5 heldagsgreenfee
flyg
flygskatt
transport av golfbag
flygplatstransfer
service av vår golfvärd/pro

Turistskatt
På många av våra resmål tar lokala myndigheter ut en särskild turistskatt vid hotellövernattningar. Denna turistskatt läggs till på er hotellnota och betalas vid utcheckning från hotellet. Läs mer om turistskatter här.

Väder just nu

weather-icon24.6℃

Buenavista Golf

Buenavista Golf ligger på en plats där ingen, förutom då den spanske golfikonen Severiano Ballesteros, skulle komma på tanken att bygga en golfbana. Buenavista är, för att försöka göra en jämförelse, ungefär som Pebble Beach i Kalifornien, men utan alla köer och skyhög greenfee. Severiano Ballesteros har skapat en underbar golfbana i en oerhört dramatisk natur, vi tvekar inte att kalla banan för unik. Det är svårt att inte bli berörd.

För de som har varit här tidigare och upplevt hur vågorna från Atlanten slår in över klipporna vid kanten av green 10, precis bredvid den klassiskt S-formade Ballesteros bunkern, skulle säga att just det är golfbanans signaturhål. Medan andra istället håller hål 15 som är ett 185 meter långt par 3-hål, där om du slår bollen lite för långt över greenen, hamnar rätt i Atlanten. Som ni kanske anar, Buenavista är en golfbana där utsikterna och vyerna är helt fantastiska . Hela banan ligger på en sluttning ner mot havet och i blickfånget har du det mäktiga havet och de majestätiska Tenobergen i bakgrunden. Buenavista har sex par 5, sex par 4 och sex par 3-hål. Med andra ord finns det något som känns bra för alla kategorier spelare. Men håll dig på fairway! Ett flertal hål kantas av lavasten och kaktusar. Andra hål ligger direkt intill det skummande havet.

 

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Kuperad park- och seasidebana.
Banfakta Par 72, 6019 5747 5311 4932
HCP-gräns 54
Drivingrange Utslag från matta och gräs.
Bandesign Severiano Ballesteros

Melia Hacienda del Conde Hotel

Melia Hacienda del Conde Hotel är ett mycket bra lyxhotell med utsikt över golfbanan och havet. Hotellet ligger vid det tredje hålet, vilket är den högsta punkten på golfbanan, endast några minuters promenad från klubbhuset. Melia Hacienda del Conde Hotel är ett verkligt topphotell och vi är säkra på att du kommer att trivas. Det är byggt i en traditionell spansk stil och präglas av värme och hög kvalitet. Arkitekten bakom hotellet har genom olika terrasser och byggnader skapat ett hotell som påminner om en mindre by. Hotellet är inte så stort, endast 117 rum. Rummen är välutrustade och ungefär 40 kvm stora. På alla rum finns även walk-in garderober som skapar en känsla av lyx och är dessutom väldigt praktiska.

Förutom buffé- och à la carte restaurang så finns det två utomhuspooler och ett ”Nammu-Spa” på 2 500 kvm som verkligen är en favorit bland våra gäster. Hotellet har profilerat sig mot en vuxen målgrupp och har därför en åldersgräns på 16 år. Detta uppskattas av flertalet gäster då det skapar ett lugn och en lägre ljudnivå i både restaurang och vid poolområdena. På Melia Hacienda del Conde Hotel erbjuder vi ett fantastiskt boende vid den otroligt vackra och dramatiska Atlantkusten!

Fakta

Standard starstarstarstarstar
Läge Vid banan, ca 500 m från klubbhuset (transport ingår)
Rum 117 st. Safe, minbar, hårtork mm.
Faciliteter Inomhuspool, utomhuspool, spa, restaurang, bar mm.
Wifi På hotellet finns det trådlös uppkoppling till internet utan extra kostnad
Övrigt Hotellet är ett Adults Only-hotell som välkomnar gäster från 16 år. Det finns möjlighet att uppgradera rummet till en Junior Suite Golf View med utsikt över golfbanan.

Avsnitt 4

– Golf på Teneriffa

I det här avsnittet av Golfresepodden avslöjar vår gäst Mathias Seppänen vilken bar alla reseledare går till på Teneriffa. Vi får också veta vad en Seppänen59 är för något. Johan har riskerat livet för ett foto på ett lantligt boende och Anders hittar likheter mellan Teneriffa och Mallorca, förutom det faktum att det är två öar med bra golfbanor…

Buenavista Golf Club

The magnificent clubhouse

Förfrågan

Kontaktinformation

loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället Name, email, phone and mobile is required fields, please check your form.