Santo da Serra

Santo da Serra Golf

Underbar golf på fantastiska Madeira!

Madeira har länge varit ett favoritresmål för många skandinaver, denna gröna och otroligt vackra ö en bra bit ut i Atlanten lockar många turister till att utforska den dramatiska naturen, eller bara njuta av det behagliga klimatet året runt. För oss golfare erbjuds här två populära golfbanor, Santo da Serra och Palheiro. Golf Plaisir har valt att erbjuda spel på den bästa av dessa – 27-hålsbanan Santo da Serra Golf, som vid ett flertal gånger har varit värd för Europatouren.

Det är vackert på Madeira, landskapet är grönt och dramatiskt, en lisa för själen. Huvudstaden Funchal, tjusigt belägen vid Atlantens vågor är centrum på Madeira. Här finns mängder av restauranger, shopping och sevärdheter. Tar man sig en bit från Funchal är tempot betydligt lugnare och naturens skönhet breder ut sig. Det är väldigt populärt att vandra på Madeira, och det är inte svårt att förstå varför – den bergiga naturen inbjuder till mäktiga upplevelser på vandringsstigarna. Ett par mil öster om Funchal ligger den pittoreska lilla byn Santa Cruz, här ligger Golf Plaisirs boende. Valet av boende är väl uttänkt, då läget är perfekt. Med direkt närhet till flygplatsen och endast ca 10 minuter från Santo da Serra Golf ligger här ett mycket trevligt och prisvärt hotell direkt vid havet, med härlig utsikt över det böljande blå!

Fakta

Golfvärd Ja
Avstånd golfbana 6 km
Avstånd flygplats 2 km
Banor på Madeira 2
Närmaste stad Funchal, 18 km
Arrangemang Tävlingar, utflykter mm.

Vad ingår i resan?

Lägsta pris: 17.495:-

7 nätter i dubbelrum
7 frukostar och 5 middagar
5 heldagsgreenfee på Santo da Serra Golf
flyg
flygskatt
transport av golfbag
flygplatstransfer
service av vår golfvärd

Turistskatt
På många av våra resmål tar lokala myndigheter ut en särskild turistskatt vid hotellövernattningar. Denna turistskatt läggs till på er hotellnota och betalas vid utcheckning från hotellet. Läs mer om turistskatter här.

Väder just nu

weather-icon21.2℃

Santo da Serra Golf

Santo da Serra är en komplett 27-hålsanläggning. Här har man spelat Europatourtävlingen Madeira Open ett antal gånger genom åren. Banan håller således absolut högsta standard och är en liten juvel med makalös utsikt över Machicobukten. Den välkände amerikanske golfarkitekten Robert Trent Jones Jr har ritat 27 underbara hål av bästa parkkaraktär. Banan är uppdelad i tre slingor som växlas under veckan så ni får spela en variationsrik golf av absolut högsta klass. Banan är inte allt för lång, men det krävs knivskarp precision vid inspel och greenerna är snabba och jämna. Banan ligger relativt högt över havet, med en magnifik utsikt från klubbhuset där alla slingor utgår från. Den gula slingan är relativt flack men det finns nivåskillnader på den blåa och röda slingan och de två sista hålen upp mot klubbhuset känns i benen. Det skulle kunna finnas flera signaturhål men både hål 3 och 4 på den röda slingan har en sådan utsikt att det är svårt att koncentrera sig på spelet.

Fakta

Antal hål 27
Bankaraktär Kuperad parkbana
Banfakta Desertas, par 36 3105 2863 2534 2286
Machico, par 36 3136 2890 2613 2424
Serras, par 36 2920 2743 2506 2213
Hcp-gräns 54
Drivingrange Ja, utslag från matta och gräs.
Bandesign Robert Trent Jones Jr.

Vila Galé Santa Cruz

Vila Galé Santa Cruz är ett 4-stjärnigt hotell beläget direkt vid havet i den lilla staden Santa Cruz, ca 10 minuter från Santo da Serra Golf. Här kan man lyssna till havets vågor och koppla av mellan golfrundorna. Det strategiska läget ger även utrymme för promenader antingen i pittoreska Santa Cruz som inte är att jämföra med Funchal, men ändå är värt en liten utflykt på egen hand. Eller njuta en skön vandring utmed strandpromenaden som ligger direkt utanför hotellet. Hotellet är tillräckligt stort för att ha de faciliteter som man förväntar sig men tillräckligt litet för att man ska uppleva det som mysigt och personligt. Här finns två restauranger, barer och utomhuspool som vetter mot havet. Rummen är modernt inredda och har en sofistikerad stil, de flesta med havsutsikt och poolutsikt. Det är lätt att trivas på Vila Galé Santa Cruz – den avslappnade atmosfären och det lugna läget är precis vad de flesta söker under en vistelse på Madeira.

Fakta

Standard starstarstarstar
Läge Vid havet i Santa Cruz.
Rum 262. Alla rum har telefon, TV, minibar, safe, AC och balkong.
Rumskategorier Uppgradering till havsutsikt mot tillägg. På förfrågan.
Faciliteter Utomhuspool, inomhuspool, restauranger, barer mm.
Wifi På hotellet finns det trådlös uppkoppling till internet utan extra kostnad.

Avsnitt 6

– Golf på Madeira

Golfresepoddens gäst Mikael Erdtman känner sig som byäldsten och presenterar den lokala ananas-bananen. Anders tycker att Madeira är lite kuperat och att flygplatsens landningsbana tidigare var lite väl kort. Johan är osäker på hur mycket kallare eller varmare det är på 750 meters höjd. Fri bar på hotellet funkar dåligt i kombination med svenska gäster och Porto Santos golfbana är en riktigt bra utflyktsbana…

Förfrågan

Kontaktinformation

loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället Name, email, phone and mobile is required fields, please check your form.