Korineum

Korineum

Läcker golf på Norra Cypern!

Korineum Golf på Norra Cypern lockar med golf av högsta klass men även vidsträckta sandstränder med turkosblått hav. Cypern har dessutom kanske det solsäkraste klimatet i Medelhavet. Den höga medeltemperaturen ger en extra lång golfsäsong med värme tidigt på våren och långt in på hösten. När man åker till Cypern är både shorts och solskyddsfaktor obligatoriskt, oberoende vilken tid på året man än åker.

Korineum Golf & Beach Resort ligger vackert belägen med de magnifika bergen i bakgrunden och åtskilliga vyer över Medelhavet i detta kulturlandskap. Det är inte bara vackert utan även väldigt praktiskt då Korineum är en modern golfresort där man samlat golf, tennis, gym, restauranger och bar i anslutning till det 5-stjärniga hotellet . Cypern är rikt på kultur och har precis som Grekland en historia som sträcker sig 1000-tals år bakåt i tiden. Till Norra Cypern och Korineum åker du framför allt för att spela riktigt bra golf i en lugn och avslappnande miljö, men det finns mycket att uppleva för den som kan slita sig från utmärkta golfbanan. Det geografiska läget gör att den maten har influenser från såväl Europa som Mellanöstern och Afrika. Här är en klassisk mezetallrik inte ovanlig och med stor sannolikhet för smårätterna tankarna till såväl det turkiska som det grekiska köket. Vill man utforska mer av ön så är det inte långt till havet och bara 20 minuter till den charmiga kuststaden Kyrenia.

Fakta

Golfvärd Ja
Avstånd hotell-golf 100 m
Avstånd flygplats Larnaca, 90 km
Arrangemang Tävlingar, middagsarrangemang, utflykter mm.

Vad ingår i resan?

Lägsta pris: 16.495:-

7 nätter i dubbelrum
7 frukostar och 6 middagar
5 heldagsgreenfee
flyg
flygskatt
flygplatstransfer
transport av golfbag
service av vår golfvärd

Turistskatt
På många av våra resmål tar lokala myndigheter ut en särskild turistskatt vid hotellövernattningar. Denna turistskatt läggs till på er hotellnota och betalas vid utcheckning från hotellet. Läs mer om turistskatter här.

Väder just nu

weather-icon32.1℃

Korineum Golf & Country Club

Korineum Golf ligger fantastiskt vackert vid foten av The Five Finger Mountain på den norra delen av Cypern. Det här är ingen links- eller seasidebana som går hela vägen ner till havet. Korineum Golf har däremot en tydlig kustnära känsla då man från i stort sett hela banan har en magnifik vy över havet. Det är väldigt vackert och titt som tätt lockas man att plocka upp mobilkamera för att föreviga några av de mer dramatiska hålen. Det finns flera potentiella signaturhål och hål 5 är definitivt ett av dessa. Femte tee är banans högsta punkt och bjuder på den bästa utsikten över området, kusten och det turkosblåa Medelhavet. Ett par 5-hål med dogleg åt vänster, dryga 200 meter bort och 50 höjdmeter ner. Ju snävare linje man tar över berg, skog och out of bounds, desto kortare får man kvar till green. Den djärve kan belönas med ett järnslag in mot green och en eaglechans, men också bestraffad om inte driven är perfekt. Det är både utmanande roligt och väldigt vackert. Om femte hålet är vackrast så är det fjärde antagligen det svåraste. Ett långt korthål som mäter 177 meter från gul tee och 151 från röd. Här är svårigheten en ravin som sträcker sig nästan hela vägen fram till greenkant. Klarar man sig förbi de första fem hålen med scoren någorlunda intakt så kan man pusta ut och vara nöjd. Faktum är att de första nio hålen är klart tuffare och betydligt längre än de avslutande hålen. Det gäller att bita ihop och sedan ta igen eventuellt förlorade slag på de avslutande nio hålen.

Hela banan är utlagd i en svagt lutande terräng vilket skapar de vackra vyerna men också innebär att de flesta hål spelas svagt uppför eller nerför. Med undantag från den stora höjdskillnaden på femte hålet så är det inte särskilt dramatisk lutning och detta är en golfbana som man utan större problem kan gå. Korineum är känd för att hålla en hög finish och den omväxlande layouten innehåller en hel del strategiskt placerade bunkrar och ett flertal raviner och bäckfåror men endast ett större vattenhinder som vaktar den sextonde greeenen. Som de flesta moderna golfbanor så har man flera tees att välja mellan så man anpassar både längd och svårighet till vad som bäst överensstämmer med ens spelnivå.

Arkitektduon bakom golfbanan är David Hemstock och den mer kände Peter Harradine, som designat över 150 golfbanor världen över. De har lyckats med konststycket att behålla många av de ståtliga pinje- och olivträden samtidigt som man öppnat upp så att man också kan njuta av närheten till havet och de mäktiga bergen. Korineum Golf öppnade redan 2007 och det finns färdiga planer för en utbyggnad till 36 hål inom de närmaste åren.

Korineum Golf har utmärkta träningsområden med drivingrange, närspelsområde och chip- och puttinggreen. Dessutom finns tre övningshål med ett par 5, ett par 4 och ett ganska utmanande par 3-hål. Bra för träning men även ett alternativ till rangen när man ska värma upp inför dagens golfrunda.

Klubbhuset är stort och trevligt med en underbar terrass med utsikt över banan och havet. Här kan man sitta och studera inspelen på både hål 9 och hål 18. Restaurangen i klubbhuset serverar inte bara lunch utan är även öppet för middag på kvällen som ett bra komplement till hotellrestaurangen.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Delvis kuperad parkbana
Banfakta Par 72, 6232 5646 5257 4790
Drivingrange Ja, utslag från gräs
Design David Hemstock, Peter Harradine

Korineum Golf & Beach Resort

Korineum Golf & Beach Resort är som namnet indikerar en riktig golfresort med boende direkt på golfbanan. Här råder verkligen en golfig och sportig atmosfär, de gäster som mot förmodan inte spelar golf kan roa sig med tennis, promenader eller njuta av SPA-behandlingar. Det 5-stjärniga hotellets rum är fördelade på fem låga byggnader som ligger mellan centralbyggnaden och träningsområdena. Hotellets 86 rum är rymliga med stilrena möbler och dova färger som skapar lugn och harmoni. Alla rum har balkong eller fransk balkong med varierande utsikt. Hotellbyggnaderna ligger i en dunge av pinjeskog med utsikt mot hav eller berg som varierar och i viss utsträckning är skymd av pinjeträden. Rummen är indelade i två kategorier, där Elite Rooms är något större och rymligare än Residence rooms.

Anläggningens hjärta är klubbhusbyggnaden där man samlat golfshop, golfreception, hotellreception, gym, spa, bar, restauranger och sällskapsutrymmen. Här har vi den ljusa och trevliga bufférestaurangen där man serverar frukost och middag. Det bjuds på klassiska buffémiddagar med ett fint utbud av grönsaker, sallad och förrätter i ”meze-stil”, samt en variation av huvudrätter varje dag. Här finns även en pizzaugn som går varm. För den som vill vara lite mer återhållsam erbjuds även ett brett utbud av grönsaker och frukt. Ingen kommer att gå hungrig från matsalen. Här finner vi också Clubbers Bar & Lounge, där gästerna ofta samlas för en drink innan maten och trevligt umgänge på kvällarna.

I källaren finns ytterligare en lounge med biljardbord och dart. Här finns även ett välutrustat gym, bastu och ett spacenter som erbjuder diverse massage och spabehandlingar.

Hotellets pool ligger intill hotellbyggnaderna och här kan man ha det skönt i solen efter avslutad golfrunda. För den som vill bada på riktigt har hotellet har en egen Beach Club med strand. Under badsäsong, normalt från början av april fram till slutet av oktober, har hotellet egen transport enligt tidtabell. Det finns fler stränder i närområdet varav Turtle Beach är den mesta kända och det är även här som havssköldpaddorna lägger sina ägg.

Fakta

Standard starstarstarstarstar
Läge Direkt på golfbanan
Antal rum 86. Alla rum med AC, safe, minbar, hårtork mm.
Faciliteter Utomhuspool, tennis, spabehandlingar, restauranger och barer.
Wifi På hotellet finns det trådlös uppkoppling till internet utan extra kostnad.

Kombinera golf med tennis

Som hotellgäst har man två timmars kostnadsfri tennis per dag inkluderat i priset. Det finns inte mindre än fyra högklassiga grusbanor på Korineum. Vill man spela på kvällen så kan man mot en extra avgift även spela i elljusbelysning. Det finns tennisracket att hyra men Golf Plaisir rekommenderar att man tar med sig egen tennisutrustning.

Korineum Golf

Korineum Golf & Beach Resort

Förfrågan

Kontaktinformation

loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället Name, email, phone and mobile is required fields, please check your form.