Dans & Golf på Novo Sancti Petri

22-29 november, 2024

Varmt välkommen till årets stora händelse, Dans & Golf på Novo Sancti Petri. Vi har kombinerat de bästa från två världar där. Marlene Hedblom som är en av Sveriges mest välrenommerade golftränare är er ciceron kring golfen. Dansinstruktörer kommer att vara inga mindre än Ann Wilson och Dermot Clemenger, båda kända ansikten från ”Lets Dance” i TV4. Det är sannerligen ett dream-team där Marlene kommer att drilla er på golfbanan på dagtid och Ann Wilson och Dermot Clemenger kommer att ge er instruktioner på dansgolvet senare på eftermiddagen och kvällen.

Vi har anlitat de bästa lärare man kan tänka sig, men vi ställer inte lika höga krav på våra gäster och välkomnar alla som gillar att spela golf och tycker om att dansa. Ni behöver med andra ord inte vara elitspelare eller behärska flera olika danser utan det får lära er på plats. Så, ta med både dansskor och golfskor och se fram emot en fantastisk vecka på underbara Novo Sancti Petri.

Novo Sancti Petri

Ballesteros första skapelse

I hjärtat av Andalusien ligger Novo Sancti Petri, vårt paradis för våra golftörstande gäster. När Costa del Sol slutar vid Gibraltars klippa fortsätter kustlinjen längs Atlanten och det gör även utbudet av läckra golfbanor. I Novo Sancti Petri bor vi direkt på den långa sandstranden med 36 hål underbar parkgolf tvärs över gatan.

Novo Sancti Petri har länge varit en destination för soldyrkare – här ligger en av de längsta och bästa sandstränderna i hela Costa del la Luz. Stranden La Barrosa är 5 mil lång och erbjuder fantastiska möjligheter för bad och promenader eller kanske endast njutning för själen. Vårt hotell, Iberostar Royal Andaluz, ligger självfallet direkt på stranden och en kort promenad från hotell och strand ligger även golfbanan. Novo Sancti Petri Golf ståtar med 36 hål golf av yppersta klass. Parkbanan slingrar sig ända ner till havet på sina håll och passar alla typer av golfare med sin karaktärisitiska parkkaraktär. I området finns det finns gott om restauranger och butiker som håller öppet året runt.

Fakta

Golfvärd Ja
Avstånd golfbana 500 m. Shuttlebus finns.
Avstånd flygplats Sevilla Airport 149 km, Malaga Airport 221 km
Närmaste stad Chiclana de la Frontera, 9,2 km
Arrangemang Tävlingar, utflykter mm.

Vad ingår i resan?

Lägsta pris: 22.995:-

Flyg Stockholm el Köpenhamn - Malaga t/r
Flygskatt
Transport av golfbag
Transfer t/r Novo Sancti Petri
7 nätter i dubbelrum på Iberostar Royal Andalus
Halvpension, frukost och middagar
Semi all inclusive, fri dryck kl. 18.00-24.00
5 greenfees Novo Sancti Petri inkl. trolley
Dansundervisning med Dermot Clemenger & Ann Wilson

* Semi All-inclusive
Det som ingår i semi-all-inclusive är ett urval av drycker till buffet middagen och i baren mellan klockan 18:00-24:00.

Turistskatt
På många av våra resmål tar lokala myndigheter ut en särskild turistskatt vid hotellövernattningar. Denna turistskatt läggs till på er hotellnota och betalas vid utcheckning från hotellet. Läs mer om turistskatter här.

Väder just nu

weather-icon29℃

Real Novo Sancti Petri Golf Club

Novo Sancti Petri är en storslagen golfanläggning med 36 hål designade av Seve Ballesteros och har ett väl tilltaget träningsområde. Sea & Pines, eller bana A som den kallas, har en hel del vatten längs de första nio hålen och här finner vi också banans signaturhål. Det sjätte hålets green ligger nästan ute på stranden och härifrån är utsikten fantastisk. På de sista nio hålen så finns inget vatten som kan ställa till problem, här är det istället de väl utväxta pinjeträden som är utmaningen. Center (bana B) är en klassisk Ballesteros design med sex par 3, sex par 4 och sex stycken par 5-hål. Detta är verkligen en rolig och omväxlande bana! Från början bestod Novo Sancti Petri endast av 27 hål. Hål 5-11 på nuvarande bana B är byggda 2001 men trots detta smälter dessa hål in bra tillsammans med de ursprungliga lite äldre hålen. På banan är det genomgående ganska små greener, de stora bunkrarna gör inspelen avgörande för resultatet. Bandesignern Seve Ballesteros har lämnat sitt signum på hål 18 i form av en s-formad bunker.

Enligt Novo Sancti Petris klubbchef är båda banorna lika populära och det är jämnt fördelat kring vilken som man tycker bäst om. Det känns rimligt då båda banorna är bra och det blir mer tycke och smak som avgör vilken man har som sin favorit. Det är skönt att man utan problem kan gå banorna och slipper golfbil. En annan fördel är att om man hamnar bland träden som kantar många av hålen så är det väldigt lätt att hitta bollen. Klubbhuset ligger centralt mellan de två banorna och har de faciliteter som man kan förvänta sig av en riktigt bra golfanläggning. En mysig uteservering där man i lugn och ro kan njuta efter en underbar golfrunda. För att komma till rangen och golfklubbens Golf Academy så måste man passera vägen framför klubbhuset. Det finns förutom en väl tilltagen drivingrange flera olika närspelsområden där man kan slipa på svingen inför en vecka med mycket bra golf. Novo Sancti Petri fyllde nyligen 25 år och kommer garanterat att behålla sin popularitet i ytterligare 25 år…

Fakta

Antal hål 36
Bankaraktär Parkbanor med inslag av seaside
Banfakta Sea & Pines, Par 72 6460 6097 5482 5206
Centro, Par 72 6071 5846 5427 5185
HCP-gräns 54
Drivingrange Utslag från matta och gräs
Bandesign Severiano Ballesteros

Iberostar Royal Andalus

Iberostar Royal Andalus är en resort som ligger direkt på La Barrosa Beach i Novo Sancti Petri La Barrosa Beach är den 5 mil långa vita sandstranden som klassas som en av de bästa i hela Costa de la Luz. Hotellet har 413 rum som alla är utrustade med det som behövs för en trevlig semester. De flesta hotellrum ligger i tre flyglar som går ut mot havet. Det centrala i hotellbyggnaden är den trevliga lobbyn och i anslutning till denna hittar man även den stora baren och bufférestaurangen.

Under Golf Plaisirs säsong är det många golfare på hotellet men det märks att sol och bad dominerar under andra perioder då hotellet har två pooler, två stora solterrasser, spa, bubbelpooler och turkisk bastu. Det finns även två restauranger, Los Olivos och El Chozo. Bufférestaurangen är förhållandevis stor och maten är ett kapitel för sig. Iberostar satsar hårt på att göra buffén till något extra. Det finns mycket gott att välja mellan och buffén varieras från dag till dag. Vi har Semi all inclusive på hotellet vilket betyder att dryck ingår till maten och även i baren mellan 18.00 och 24.00.

 

 

Fakta

Standard starstarstarstar
Läge På stranden, nära klubbhuset
Rum 413 st. Alla rum med AC, safebox, hårtork mm.
Uppgradering Det finns möjlighet att uppgradera rummet till ett rum med havsutsikt. Mot tillägg.
Faciliteter Inomhuspool, utomhuspool, restaurang, bar, gym mm.
Wifi På hotellet finns det trådlös uppkoppling till internet utan extra kostnad.

Lite mer om oss

Ann Wilson

Jag började dansa som 11-åring och hittade snabbt att detta var mitt kall, påbörjade en dröm som jag nu är både stolt och glad att jag genomförde. Som 15-åring vann jag mitt första svenska juniormästerskap sedan har det blivit totalt 7 svenska mästerskap och 7 australiensiska professionella mästerskap. Jag har även varit i några av världens största Latinfinaler (6 bästa i världen) som amatör. Det blev en 5:e plats på EM och en 6:e plats på VM som bäst.
Tillsammans med min fd make blev vi British Rising Star Champions bland proffs i standarddanser och kanske ett av de resultat jag är mest stolt över. Att bli mamma till Tom var min största lycka, 2004! Sedan 2006 har jag varit en ständig jurymedlem i TV4’s storsatsning Let’s Dance! Det har blivit 18 säsonger tillsammans med otaliga kända idrottsprofiler, politiker, konstnärer mm som har gästat oss!
Nu är min stora passion att dela mitt dansintresse och många års erfarenhet som dans och fitnesscoach. Det gör jag genom dans- och träningsresor och min Dans & Tränings Akademi i Helsingborg.

 

Dermot Clemenger

Jurymedlem i Let’s Dance, dansproffs som bl a har vunnit 6 raka SM guld, The British Open m.fl, och författare av självbiografin Fly från monster. Han jobbar med dans dagligen på dina dansskolor: Nerikes Dansinstitut i Örebro och Dansstudion Hallsberg. Dermot är känd för sin pedagogiska stil med dansklasser som är lättsam och rolig där alla kan vara med oavsett nivå. Han undervisar danser som rumba, chacha, jive,merengue, och ifall det skulle bli en spontandisco så beväpnar han alla med många partydanser.

 

Marlene Hedblom

Marlene Hedblom har spelat professionellt i 15 år på Europatouren och LPGA. Efter två vinster och ett antal topp tio-placeringar kände hon sig klar med spelandet och tog i stället sikte på en tränarkarriär. Idag jobbar hon som tränare på Fågelbro G&CC utanför Stockholm och har många års erfarenhet av att leda golfskolor, inte minst under Superstart, som under många år har arrangerats av Svensk Golf och Golf Plaisir. Marlenes engagemang, erfarenhet och energi smittar av sig och kommer att göra dig till en bättre golfare.

Novo Sancti Petri Golf Club

Iberostar Royal Andalus

Förfrågan

Kontaktinformation

loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället Name, email, phone and mobile is required fields, please check your form.