Citrus Golf

Citrus Golf

Härlig golf under Tunisiens sol

Citrus Golf utanför Hammamet är inte bara en golfbana, utan en golfanläggning med 45 hål och generösa träningsområden. Hjärtat i anläggningen är klubbhuset, man brukar säga att man ska ha kyrkan mitt i byn, och klubbhuset är verkligen centralt, härifrån har man inte många meter till första tee, rangen eller restaurangens uteservering.

Citrus Golf har inget hotell direkt på golfbanan men vi arbetar med hotellen Phenicia och Sindbad som båda är delägare i golfbanan. Det betyder att den kostnadsfria shuttle-bussen går från båda hotellen till golfklubben. Hammamet är långt ifrån bara golf och är kanske mest känt för sina fina sandstränder och basaren i den mysiga medinan. När man strosar runt bland de smala gränderna i den gamla delen av Hammamet är det lätt att trivas. Tunisien är solsäkert och har ett fantastiskt klimat. Det är perfekt golfväder långt in på hösten och tidigt på våren.

Fakta

Golfvärd Ja
Avstånd hotell - golf Kostnadsfri shuttle-buss ca 15 minuter
Avstånd flygplats Tunis 72 km ca 1 timmar 15 minuter
Arrangemang Tävlingar, middagsarrangemang, utflykter mm.
Tävlingar 2 per vecka. Vinn presentkort värt 1 000:-

Vad ingår i resan?

Lägsta pris: 13.995:-

7 nätter i dubbelrum på Hotel Sindbad alt. Hotel Phenicia
Hotel Sindbad: 7 frukostar och 5 middagar (varav en middag i à la carte-restaurangen)
Hotel Phenicia: all-inclusive ingår på hotellet
5 heldagsgreenfee
flyg med mellanlandning
flygskatt
transport av golfbag
transport hotell - golfbana
service av vår golfvärd

Transport av golfbag
Flygbolaget accepterar endast golfbagsfodral i mjukt material.

Turistskatt
På många av våra resmål tar lokala myndigheter ut en särskild turistskatt vid hotellövernattningar. Denna turistskatt läggs till på er hotellnota och betalas vid utcheckning från hotellet. Läs mer om turistskatter här.

Väder just nu

weather-icon26℃

Les Oliviers

Detta är den mindre utmanande av de två 18-hålsslingorna. Namnet är ganska avslöjande då den är vackert utlagd i en gammal olivodling. När det blåser så kan man höra hur bladen rasslar på de ofta hundraåriga olivträden som kantar fairway. Det finns också ett antal strategiskt utplacerade olivträd på fairway som man inte vill hamna bakom. Det sägs att träd består av 90 % luft men verkar inte stämma när det gäller olivträd. De första 9-hålen går delvis på en platå bland olivträden i det vackert böljande landskapet. Det är en relativt enkel inledning men det saknas inte svårigheter. Det är viktigt att hålla man sig på fairway om man vill komma in till klubbhuset efter 9 hål med ett gångbart resultat. Golfbanan skiftar karaktär när man spelar de avslutande 9 hålen. Visst finns det olivträd men flera hål kantas istället av ståtliga palmer och det är mer dramatiska nivåskillnader. Det blir lite tuffare och varje misstag kan vara ödestiget. Det är flera fina hål, där man slår ut från en höjd och kan se hålet breda ut sig. Hål 15 är ett bra exempel på detta som är ett par 5 hål som man definitivt kan nå på två slag om man har medvind och bra rull längs fairwayen. Det gäller att undvika out of bounds till vänster och när man närmar sig green så måste man hålla tungan rätt i mun då man har både ett vattenhinder och en strategisk bunker som man ska undvika. Les Olivies är inte en kort golfbana men relativt breda fairways gör att den är mer anpassad till den som har lite högre handicap.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Parkbana
Banfakta Par 72, 6106 5712 5290 4835
HCP-gräns 54
Drivingrange Ja
Bandesign Ronald Fream, 1992

La Forêt

Le Forêt eller översatt från franska, skogsbanan, är en omväxlande och rolig bana att spela. Den är definitivt tuffare än systerbanan Les Olivie och kräver även att man spelar mer strategiskt. När man går upp på tee känns det naturligt att välja driver på de flesta hål men det gäller att tänka till både en och två gånger då en förväntad birdie eller par snabbt kan bli en förarglig dubbelbogey. Signaturhålet är hål 6 som är ett riktigt bra par 3 hål. Här har den erfarna golfarkitekten Ronald Fream tänkt till och anpassat hålets längd till semestergolfarens nivå. Det är inget vattenhål men känslan är att greenen är som en ö. Från gul tee tvingas man passera en ravin och även över en bunker innan man kan landa säkert på green. Hålet är bara dryga 120 meter och dam tee är smart placerat så att man egentligen inte behöver slå över ravinen utan även med ett mindre lyckat slag kan man fixa par med chipp och en putt. Direkt efter detta vackra men ändå relativt enkla par 3 hål så kommer banans svåraste hål med index 1. Det är med andra ord en bra mix av olika typer av golfhål och svårighetsgrad. För många är hål 12 en favorit där den långtslående kan nå detta fina par 5 på två slag. Det är dock förenat med en del risker och även om man ligger mitt i fairway på utslaget så är greenen väl skyddad och har inte mindre än sju bunkrar omkring sig. En bra golfbana ska givetvis ha ett utslagsgivande avslutningshål och så är också fallet på Le Forêt. Lyckas man undvika både vatten och bunkrar så kan man se fram emot en härlig lunch på den soldränkta klubbhusterassen.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Parkbana
Banfakta Par 72, 6066 5693 5235 4804
HCP-gräns 54
Drivingrange Ja
Bandesign Ronald Fream, 1992

Hotel Sindbad

Sindbad är ett 5-stjärnigt beachhotell som är oerhört populärt. Detta privatägda hotell är ett relativt litet och hör inte till någon internationell hotellkedja. Det faktum att ägaren Phillippe är till hälften svensk och tunisisk är en garanti för att de har både förståelse och kunskap om vad Nordiska gäster har för krav och förväntningar.

I huvudbyggnaden finns det inga hotellrum utan här hittar man lobbyn, spa, gym och de olika restaurangerna. I buffétrestaurangen så får man en blandning av klassisk buffé men open cocking men andra dagar så mixas detta med en a la carte meny där man kan välja mellan 5 förrätter, 5 huvudrätter och slutligen 5 efterrätter. Det är lite annorlunda koncept men ger en bra variation som uppskattas av hotellets gäster. I anslutning till lobbyn har man hotellets stora bar men det finns även Hål 19 som är populärt bland golfare. Hål 19 har en tydlig brittisk karaktär och här träffas många över ett glas öl och diskuterar dagen golfrunda.
Hotellrummen ligger i bungalows inbäddade i trädgården mellan huvudbyggnaden och stranden. Rummen har en grundfärg som är vit men en hel del färggranna detaljer som ger lite liv och karaktär till rummen. De är på 32 kvadratmeter och badrummen har både badkar och dusch och i de flesta fall separat toalett. Varje rum har en egen uteplats med varierande utsikt men det är alltid mysigt att kunna sitta utomhus och filosofera i den charmiga trädgården. Det är inte långt till stranden och där hittar man även lunchrestaurangen direkt vid havet. Det finns även en så kallad infinity pool med ett stort soldäck där man kan ligga och njuta i värmen. Sindbad ligger skyddat mitt i bukten och man kan se den gamla delen av Hammamet ute på udden. För den som vill ta en lite längre promenad och besöka basaren i medinan så tar det ca 20 minuter att gå längs stranden.

Fakta

Standard starstarstarstarstar
Läge Direkt vid stranden
Rum 156
Uppgradering Möjlighet till uppgradering "full sea view" mot tillägg. På förfrågan.
Faciliteter Två poolområden och en uppvärmd inomhuspool. SPA-behandlingar, gym, restauranger och barer.
Transfer Shuttle-buss t/r golfbanan enligt frekvent tidtabell. 6,9 km eller 13-18 minuter.
WiFi På hotellet finns det trådlös uppkoppling till internet utan extra kostnad.

Hotel Sentido Phenicia

Phenicia är ett klassisk 4-stjärnigt badhotell och skulle förmodligen ha väldig få golfande gäster om inte hotellet också var delägare i golfklubben. När man stiger in genom hotellentrén så är man i huvudbyggnaden där man finner merparten av rummen och även faciliteterna. Det finns även boende i några låga nästan halvmånesliknade byggnader och även två poolområden framför hotellet innan man kommer till stranden. Hammamet är känt för sina fina stränder och Phenicias strand är inget undantag. Som många av de lite äldre hotellen längs stranden är hotellområdet stort och känns spatiöst och parkliknade. De har en stor uppvärmd pool där hälften av poolen är inomhus och andra hälften utomhus. Det är 28 grader i poolen så det är inga problem att simma ut till utomhusdelen även när det inte är strålande solsken. Hotellet är större än vad man först tror och har 390 rum. Som på de flesta badhotell så har man ett underhållningsteam som arrangerar allt från bouletävlingar till uppträdanden på kvällen. Merparten av hotellets gäster har all-inclusive, men inte alla och tyvärr så tvingas man därför ha ett armband som man får visa upp när man ska beställa i baren. Det finns totalt tre restauranger som är öppna under vår säsong och buffétrestaurangen och den traditionella al a carte restaurangen ingår i all-inclusive paketet och vill man äta i den asiatiska restaurangen så är det ett tillägg för det. Frukosten äter man vid den stora poolen och man kan sitta utomhus när vädret tillåter.

Rummen är trevliga och har färgglad inredning utan att det blir skrikigt. Det är långt ifrån många strama designhotell med dova färger och enorma badrum men det är ombonat och känns i sin enkelhet väldigt trevligt. En viktig bidragande orsak till hotellets popularitet är nog att alla rum har en väl tilltagen balkong eller terrass och närheten till den fina stranden.

Fakta

Standard starstarstarstar
Läge Direkt vid stranden
Rum 390
Faciliteter Två poolområden. En uppvärmd pool (kombinerad utomhus/inomhus). Tennis, SPA-behandlingar, restauranger och barer.
Transfer Shuttle-buss t/r golfbanan ingår i samband med våra starttider.
WiFi På hotellet finns det trådlös uppkoppling till internet utan extra kostnad.
Rumskategorier Uppgradering till havsutsikt mot tillägg
All-inclusive Det ingår all-inclusive på Hotel Sentido Phenicia. Läs mer om vad som ingår: Phenicia Hotel All Inclusive

Kombinera golf med tennis

Som hotellgäst på Phenicia ingår det en timme tennis per dag och rum. Det finns inte mindre än tio grusbanor på Phenicia. Det finns tennisracket att hyra men Golf Plaisir rekommenderar att man tar med sig egen tennisutrustning.

Presentation av Citrus Golf

Förfrågan

Kontaktinformation

loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället Name, email, phone and mobile is required fields, please check your form.