Salobre Golf

Salobre Golf

Spektakulär golf på Gran Canaria

Kombinera sol och värme med fantastiskt boende och fantastisk golf på en av Kanarieöarnas allra bästa golfresorter. Hotellet är toppmodernt och erbjuder avkopplande lyx tillsammans med ett perfekt läge intill golfbanan Salobre Old Course.

Fakta

Golfvärd Nej
Avstånd flygplats Las Palmas 40 km
Antal hål 27

Väder just nu

weather-icon10.9℃

Salobre Old Course

Det finns två golfbanor på Salobre Golf - Old Course och New Course. Under säsongen 2022-2023 sker spel på en kombination av Old Course (18 hål ) och New Course (9 hål). New Course har varit stängd under pandemin men kommer nu efter arbeten med banan att öppna med initialt 9 hål.

Old Course

The Old Course öppnades 1999 och är trots sina inte allt för höga ålder en av de äldsta banorna på ön. Här möter man en parkbana designad av Roland Favré som mjukt slingrar sig fram över området på den platå som hela resorten vilar på. Det är tydligt hur man lyckats få banan anpassad till den naturliga miljön. Old Course bedöms inte vara alltför svår, men visst hittar såväl medelgolfaren som låghandicaparen sina utmaningar. Vissa hål kräver precision medan andra ger utrymme för lite mer spridning, framförallt på utslagen. Ett par 3 som sticker ut är hål 11. Från gul tee 168 meter och från röd 102 meter där tees är snyggt anlagda med en krans av sten runt och greenen är påfallande liten. Här krävs sannerligen precision!

New Course

Glädjande nog så öppnar man nu igen New Course efter att den har fått vila under pandemin. De 9 hål som initialt blir tillgängliga för spel under säsongen 2022–2023 är hål 1, 2, 3 tillsammans med hål 13–18. På detta vis får man tre niohålsslingor som kombineras enligt schema. New Course har en bitvis dramatisk sträckning på toppen av Gran Canaria. Vackert om än lite knixigare och mer kuperad bana jämfört med Old och av denna anledning är det obligatoriskt med golfbil när man spelar denna slinga.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Parkbana
Banfakta Old Course, par 71, 5825 5338 5081 4502
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, omklädningsrum, restaurang
Bandesign Roland Favré (1999)

Salobre Hotel Resort & Serenity

Salobre Hotel Resort & Serenity är ett av få utpräglade golfhotell på Gran Canaria. Här är tempot lugnare och mer avkopplande än på många av de traditionella strandhotellen på ön. Man bor ståndaktigt i mycket fina rum som alla har balkong med mer eller mindre golfvy.

Med ett utmärkt strategiskt läge som en fond bakom The Old Course ligger det förnämliga hotellet Salobre Hotel Resort & Serenity. Här är det enkelt att skämma bort sig under vistelsen – hotellet håller toppklass och erbjuder service och faciliteter som kan förväntas av ett riktigt lyxigt hotell. Det finns flera utomhuspooler i olika storlekar. Den mest spektakulära, Sunset Pool som endast är för vuxna, ligger högst upp på 11:e våningen med en fantastisk vy över landskapet där man kan njuta av solnedgången, mäktigt! Mot tillägg går det även att få tillgång till den härliga spaavdelningen som erbjuder olika behandlingar. Restaurangutbudet är mycket bra med flera restauranger och barer att välja på. Huvudrestaurangen där frukost och middag serveras är ett s.k. Open Kitchen och mycket av maten lagas på beställning där och då. Det serveras både lokala läckerheter och internationell mat. Nyligen öppnade en “snack bar” på det 19:e hålet, intill golfreceptionen, där man med glädje varvar ner efter rundan och njuter av solen och utsikten över den vackra banan.

Golfreceptionen och shopen är förlagd till entréområdet på hotellet och härifrån erbjuder man en kort shuttle (1 min) till första tee om man inte har egen buggy.

I entréområdet har man skapat en mysig plats för umgänge med levande ljus och dämpad belysning. Här kan man vissa kvällar njuta av levande musik från den intilliggande restaurangen och det är nästan alltid fullt med folk som kopplar av före middagen eller avslutar och summerar dagen efter middagen.

Det är inte direkt strandläge på Salobre men man har en egen “beach point” på fina Meloneras Beach. Dit går det en gratis shuttle enligt daglig tidtabell. Här finns det förutom stranden också en pool och utrymmen för ombyte och uppfräschning.

Fakta

Standard starstarstarstarstar
Läge Mitt emellan sina två golfbanor
Rum 313 st. Dusch/bad, hårfön, TV, telefon, minibar & balkong.
Rumstyper Deluxe standard, Deluxe golf view, trippelrum, familjerum, Suites
Faciliteter Restauranger, barer, flera pooler, gym, spa, löpspår, minimarket.
Internet Gratis WiFi på hela anläggningen

Förfrågan

Kontaktinformation

loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället Name, email, phone and mobile is required fields, please check your form.