Golf i Kapstaden

De flesta golfare som åker till Sydafrika brukar besöka Kapstaden eller Western Cape och då ofta i vindistriktet runt Stellenbosch. Det finns ett 40-tal golfbanor i området runt Kapstaden. Här finns bland annat Sydafrikas äldsta golfklubb Royal Cape som öppnade redan 1885.

De bäst rankade golfbanorna runt Kapstaden är Arabella Golf Club och Pearl Valley Golf Club som båda är toppbanor i Sydafrika. Generellt kan man säga att Sydafrikas absolut bästa golfbanor hittar man inte i Kapstaden, men området är känt för att golfbanorna håller en hög nivå både när det gäller layout och kvalitet. Det är dessutom väldigt vackert och man spelar ju en hel del golf med ögonen också.

Merparten av alla turister åker till Kapstaden av andra skäl än att bara spela golf. Det finns mycket som lockar och det är väldigt populärt att åka runt i vindistriktet i Stellenbosch. Där finns det inte mindre än 200 vingårdar och många åker runt på olika vinprovningar. Flera av vingårdarna har anor från sent 1600-tal och miljön i sig är bara det en anledning till ett besök.

Taffelberget, Godahoppsudden och Robben Island är tre populära sevärdheter som är förknippade med Kapstaden. Tar man linbanan upp till Taffelberget eller Table Mountain så har man en makalös utsikt över hela Kapstaden och False Bay.

Godahoppsudden misstas ibland för att vara Afrikas sydligaste udde och den punkt där Atlanten blir Indiska oceanen. Den korrekta punkten för detta hittar man ca 15 mil sydost om Kapstaden, vid Agulhas. För dåtidens sjöfarare var det dock en viktig milstolpe att runda Godahoppsudden. Det var här man ändrade kurs för den fortsatta seglatsen, vilket förmodligen är anledningen till att det är så känt. Det är även här en fantastisk utsikt och hela naturreservatet är en upplevelse i sig.
Fängelseön Robben Island ligger likt Alcatraz ute till havs. Det var här som Mandela tillbringade 18 år av sitt liv. Fängelseön är nu ett museum och det går båtar flera gånger dagligen när vädret så tillåter.

Själva Kapstaden som är Sydafrikas näst största stad är givetvis värt ett besök och likaså alla stränder både på Atlantkusten, eller i False Bay. För de flesta är Kapstaden en drömresa men även ett resmål att återkomma till. Det finns alltid mer att utforska och upptäcka.

Safari är också något man förknippar med Sydafrika. De närmaste Big 5 Game Resorts ligger ungefär två och en halv timme öster ut från Kapstaden.

Våra golfresor till Kapstaden