Golfresor till Sydafrika

Golfresor till Sydafrika är något av det bästa som kan upplevas som golfare. Den unika möjligheten att kombinera golf på några av världens bästa golfbanor med safari, vackra stränder och gastronomi i världsklass, har gjort att många svenskar väljer Sydafrika när det är dags att boka golfresan.

Golfresor till Sydafrika ger dig möjlighet att uppleva ett vackert och varierat land med många möjligheter till enastående golf. Landet har några av världens bästa golfbanor och representeras i världsgolfen av namn som Ernie Els, Louis Oosthuizen och Gary Player.

Denna stjärnspäckade parad av golfare går bra i linje med den upplevelse som väntar i detta vackra land. Vackra stränder, en rik historia, spännande gastronomi, viner i världsklass och inte minst safari. När det gäller golf i Sydafrika har du förmodligen hört talas om golfbanor som Fancourt, Leopard Creek och Pinnacle Point. Alla är banor som garanterar dig en golfupplevelse för livet.

Vissa forskare hävdar att det var i Sydafrika som allt liv började. Andra hävdar att det är här livet börjar om, tar ny fart och fortsätter på ett sätt som man aldrig hade kunnat tänka sig. De som säger det senare är oftast inga forskare, men de har alla haft förmånen att vistas i den afrikanska kontinentens sydligaste land.

De har rest runt och njutit av maten, vinerna, naturen och folket. I de allra flesta fall har de också spelat golf. Golf i Sydafrika är omöjligt att uppleva utan att samtidigt få allt det andra. Man sätter sig på flyget på kvällen för att morgonen efter vakna upp i en helt annan värld och utan jetlag att bekymra sig över. Geografiböckerna och naturprogrammen på tv har plötsligt blivit verklighet. Godahoppsudden, Taffelberget, Atlanten, Indiska Oceanen – de bara ligger där framför ögonen.

Våra destinationer i Sydafrika

Sydafrika

Kapstaden

De flesta golfare som åker till Sydafrika brukar besöka Kapstaden eller Western Cape och då ofta i vindistriktet runt Stellenbosch. Det finns ett 40-tal golfbanor i området runt Kapstaden. Här finns bland annat Sydafrikas äldsta golfklubb Royal Cape som öppnade redan 1885.