Long Stay på Almerimar

Almerimar

Long Stay vid havet!

Almerimar har funnits med på skandinaviska golfares semesterkarta i över 30 år. Spaniens bästa klimat och den avkopplande atmosfären har lockat tusentals golfare på jakt efter den optimala golfdestinationen.

I det sydöstra hörnet av Spanien lyser solen allra mest och regndagar är ytterst sällsynta. Här odlas de spanska tomaterna och mycket av den frukt och de grönsaker vi ser i Sverige. Mitt bland de soldränkta växthusen, som en grön oas vid havet, ligger vårt Almerimar. I Almerimar bor du bekvämt med golfbanan på ena sidan och marinan, kantad av den långa sandstranden, på den andra. I Almerimars marina finns affärer, caféer, restauranger och barer. Området passar utmärkt för en kvällspromenad innan eller efter middagen. Allt du behöver finns inom gångavstånd vilket ger dig en perfekt utgångspunkt för en avkopplande golfsemester. Vi kan även med glädje meddela att motorvägen äntligen är klar, vilket gör transfern från Malagas flygplats smidigare.

Fakta

GolfvärdJa
Avstånd golfbana0 m
Avstånd flygplatsMalaga Airport 200 km
Närmaste stadAlmeria, 35 km
Banor i närområdet4
ArrangemangTävlingar, utflykter mm.

Vad ingår i resan?

Lägsta pris: 23.495:-

28 nätter i lägenhet
självhushåll
16 greenfee
flyg
flygskatt
transport av golfbag
flygplatstransfer
service av vår golfvärd/pro

Turistskatt
På många av våra resmål tar lokala myndigheter ut en särskild turistskatt vid hotellövernattningar. Denna turistskatt läggs till på er hotellnota och betalas vid utcheckning från hotellet. Läs mer om turistskatter här.

Väder just nu

weather-icon13.7℃

Golf Almerimar

Almerimars golfbanor ligger vackert med Medelhavet på ena sidan och Sierra Nevadas snöklädda bergstoppar på den andra. Här finner du 27 hål av äkta semestergolf när den är som bäst med relativt generösa fairways, en trevlig och varierande layout i parkmiljö som ändå erbjuder många utmaningar. Till de svårare hör signaturhålet nummer 12; ett korthål på 150 meter mot en ö-green helt omgiven av vatten. Riktigt tufft om det spelas mot vinden. Det är med en lättnadens suck man vandrar över bron in mot green om resultatet blev lyckat.

Banan öppnade redan 1976 och originaldesignen är ritad av inga mindre än Gary Player och Rob Kirby. De ursprungliga 18 hålen har en mer utmanande layout med längre hål, luriga doglegs och flera inspel över vatten. Den senast öppnade 9-hålsslingan erbjuder den snällaste golfen, med något kortare hål och lite mindre vatten i spel. Precis som på de flesta banor som har 27 hål så växlar man de olika slingorna under veckan. Våra gäster går normalt ut först på morgonen för att hinna med en skön stund i solen eller nio extra hål på eftermiddagen.

Fakta

Antal hål 27
Bankaraktär Parkbana
Banfakta White, Par 36 3207 3122 2824 2730 2504
Red, Par 36 3013 2969 2652 2585 2495
Blue, Par 36 2988 2944 2708 2622 2484
HCP-gräns 54
Drivingrange Utslag från matta och gräs
Bandesign Gary Player och Ron Kirby
Träningsmöjligheter Drivingrange med utslagsplatser på båda sidor, 2 puttinggreener, närspelsområde med en bunker.

Apartments Puerto Almerimar

När det gäller lägenheter så brukar mäklare hänvisa till tre saker läget, läget och läget. Puerto Almerimar har förmodligen bästa läget i hela Almerimar. Ska man bo någonstans så är det väl i marinan med utsikt över båthamnen och havet. Det kan inte bli mycket bättre. Det är bara några minuters promenad golfklubben och den större livsmedelsbutiken. Havet, marinan och restaurangerna har du direkt utanför dörren.

Lägenhetshotellet har ett 20-tal lägenheter till uthyrning och Golf Plaisir har i princip alla till vårt förfogande. På bottenplanet finns ett servicekontor som är öppet från 09:30 till 14:00 och sedan igen från 16:00 till 20:00. Under övrig tid hänvisar man till ett mobilnummer för att få hjälp. Det finns en hiss i byggnaden som går hela vägen upp till takterrassen, där man finner utomhuspoolen som är tillgänglig för alla boende. Poolen är typiskt spansk, vilket innebär att den inte är uppvärmd, men den är öppen året runt. Trots att det kan vara lite kallt att bada vid vissa tider på året, så är takterrassen idealisk för solbad hela dagen. Elen ingår i priset, vilket är ett plus eftersom det innebär att man inte behöver betala några extra avgifter vid utcheckning. Dock kan man inte undkomma eventuell turistskatt som ska betalas vid avresan.

Almerimar är ingen stor stad, men den har en hel del restauranger och barer som ligger i närheten av marinan. Här kan man hitta riktigt god och genuin spansk mat, samt rätter från flera andra internationella kök. Det är närheten till allt som gör Almerimar till en fantastisk Long Stay-resmål, vilket gör att gästerna ofta återkommer år efter år.

Fakta

LägeI direkt anslutning till marinan i Almerimar
LägenheterLägenheter med 1, 2 eller 3 sovrum
I närområdetMarina, restauranger, barer, pool, tennis, vattensporter, fiske, keramikkurser
InternetGratis WiFi
Mer infoFaktablad Puerto Apartments

Apartments Puerto Almerimar

Lägenheter med 1 sovrum

Lägenheterna med ett sovrum är 50 kvm stora och liknar till stor del de lägenheterna med fler sovrum. Köket är välutrustat och har ugn, mikro, kyl och frys, men är något mindre och anpassade mer till två personer än ett kök med fler gäster. Det finns tvättmaskin i anslutning till köket. Vardagsrummet är uppdelat i en matdel och en avkopplingsdel med ett matsalsbord för fyra personer, en soffa och en fåtölj. Sovrummet består av en dubbelsäng och en garderobsvägg. Sängen är en klassisk spansk dubbelsäng med ett stort gemensamt täcke som inte kan delas upp i två sängar. Badrummet är rymligt och har kombinerat badkar och dusch.

Varje lägenhet har en balkong med bord och stolar men i enrumslägenheterna är utsikten begränsad då det är ett hus mittemot. Takterrassen, där det är sol hela dagen, blir därför en viktig tillgång. Det ingår en städning per vecka av sovrum och då byter man även lakan och handdukar.

Fakta

Lägenhetsstorlek50 kvm - vardagsrum, kök och sovrum
FaciliteterAC, TV, tvättmaskin
ÖvrigtGratis WiFi, tillgång till pool och takterass, parkeringsplats

Apartments Puerto Almerimar

Lägenheter med 2 sovrum

Lägenheterna i denna byggnad håller en hög standard och erbjuder en spektakulär utsikt. Beläget i sydostläge är det en perfekt plats för att njuta av strålande förmiddagssol. För att få tillgång till eftermiddagssolen kan man ta hissen upp till den gemensamma takterrassen, som är en populär plats bland hyresgästerna. Alla lägenheter med två sovrum har en balkong som vetter mot marinan, vilket ger en rofylld känsla när man sitter och tittar ut över havet och rörelsen i marinan.

Dessa specifika lägenheter är 75 kvm stora och har två sovrum – ett med en dubbelsäng och ett med två separata sängar. Dubbelsängen är klassiskt spanskt, vilket innebär att den inte går att dela upp i två sängar och har ett gemensamt stort täcke. Köket är välutrustat med allt som behövs för enklare matlagning, inklusive fräscha vitvaror och spis med både ugn och fläkt. Det finns även en mikrovågsugn, kylskåp, frys och gott om arbetsytor. Tvättmaskinen finns också i anslutning till köket.

Vardagsrummet är relativt rymligt men har en långsmal form. Det finns en matavdelning samt en vardagsrumsdel med en soffa och fåtölj. Från vardagsrummet har man tillgång till en balkong via skjutdörrar i glas, där det finns plats för både bord och stolar. Badrummet har en kombinerad bad- och duschlösning.

Det ingår en städning per vecka av sovrummen, vilket inkluderar byte av lakan och handdukar. Sammanfattningsvis är detta en välutrustad och bekväm lägenhet med fantastisk utsikt och en härlig atmosfär.

Resa fler än två personer med boende i samma lägenhet?

Vill ni boka fler än två personer i våra lägenheter med två sovrum så kan denna bokning bara göras via telefon. Ring oss på 08-519 303 00 för att boka och erhålla prisuppgift.

Fakta

Lägenhetsstorlek75 kvm - vardagsrum, kök och 2 sovrum
FaciliteterAC, TV, tvättmaskin
ÖvrigtGratis WiFi, tillgång till pool och takterass, parkeringsplats

Apartments Puerto Almerimar

Lägenheter med 3 sovrum

Detta är det största boendet vi har och det utgör en yta på 140 kvm, med tre rymliga sovrum och ett stort vardagsrum. Precis som de andra lägenheterna har även denna ljusa färger vilket ger en fräsch känsla. Men den stora skillnaden är att det finns fler sovrum och allt är något större än i de andra lägenheterna.

Vardagsrummet är stort och utformningen kan variera något, men det är uppdelat i en avdelning för middagar och en annan för social samvaro. Från vardagsrummet kan man ta sig ut till balkongen där man kan avnjuta utsikten mot marinan och havet med en sydostlig exponering. Här kan man njuta av strålande förmiddagssol, men det finns ingen kvällssol. För att njuta av eftermiddagssolen kan man ta hissen upp till takterrassen eller besöka någon av uteserveringarna i marinan.

Köket är välutrustat med allt som behövs för att laga mat och spisen har både ugn och fläkt. Det finns mikrovågsugn, kyl, frys och gott om arbetsytor. Tvättmaskinen finns också i anslutning till köket för enkelhetens skull. Det finns två badrum, båda med kombinerad bad och dusch vilket ger extra komfort och bekvämlighet för gästerna.

Resa fler än två personer med boende i samma lägenhet?

Vill ni boka fler än två personer i våra lägenheter med tre sovrum så kan denna bokning bara göras via telefon. Ring oss på 08-519 303 00 för att boka och erhålla prisuppgift.

Fakta

Lägenhetsstorlek140 kvm - vardagsrum, kök och 3 sovrum
FaciliteterAC, TV, tvättmaskin
ÖvrigtGratis WiFi, tillgång till pool och takterass, parkeringsplats

Gratis padel på Almerimar

Padel på Almerimar

Padelbanan ligger i anslutning till hotellet på golfbanan. Vår golfvärd på plats kan hjälpa till med bokning av speltider. Som Golf Plaisir-resenärer spelar ni gratis i mån av plats. Vi rekommenderar att ni tar med er egen utrustning. Anläggningen drivs av golfklubben och Golf Plaisir tar inte ansvar för kvaliteten på uthyrningsutrustning och eventuell hyra av utrustning betalas av respektive spelare.

 

Almerimar Golf

Hotel Golf Almerimar

Almerimar Golf Course

Förfrågan

Kontaktinformation

loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället Name, email, phone and mobile is required fields, please check your form.