Quinta da Marinha

Quinta da Marinha

Charmig golf i Cascais

Till Cascais och Estoril utanför Lissabon har folk åkt för att koppla av och roa sig ända sedan sekelskiftet. Kombinationen av Estorils lyxiga elegans med pampiga hus och det berömda kasinot hopvuxet med den gamla fiskebyn Cascais är verkligen lyckad.

Vi brukar alltid tycka att golfen är det absolut viktigaste på en golfresa men frågan är om inte läget ofta är minst lika viktigt. Quinta da Marinha har både golfen och läget. Charmiga Cascais är etablerat och inget nybygge utan känns trevligt och genuint. Det är inte konstigt att just denna kustremsa som numera är en exklusiv förort till Lissabon är oerhört populär. Hotellets läge erbjuder förutom golf en hel del möjligheter till fina promenader eller cykelturer och har man lite extra krafter så kan man spela tennis eller varför inte bara slappa vid poolen. För den matintresserade så är hotellet inte helt oävet men utbudet är betydligt större bara en kort taxiresa bort längs strandpromenaden.

Närheten till Lissabon ger ytterligare möjligheter att utforska Portugals många sevärdheter. Det är så nära att det går lokaltåg in till centrum av Lissabon. En annan sevärdhet inom en mils radie är den gamla staden Sintra med sina väl bevarade byggnader och trånga gränder. Vill du ha variation i golfen så ligger Oitavos Dunes nästan granne med Quinta da Marinha.

Fakta

Golfvärd Ja
Golf Academy Nej
Banor i närområdet 6
Avstånd flygplats Lisbon Airport, 37 km
Avstånd golfbana 0 m
Närmaste stad Cascais, 5 km
Arrangemang Tävlingar, utflykter mm.

Vad ingår i resan?

Lägsta pris: 0:-

7 nätter i dubbelrum
7 frukostar och 4 middagar
5 heldagsgreenfee
flyg
flygskatt
transport av golfbag
service av vår golfvärd

Väder just nu

weather-icon19.3℃

Quinta da Marinha

Precis utanför hotelldörren ligger den Robert Trent Jones Sr.-designade golfbanan Quinta da Marinha. Banan är av klassisk Trent Jones design och är mycket uppskattad av hotellets gäster. Några av hålen slingrar sig fram mellan pinjeträden med Sintrabergen åt ena hållet och Atlanten åt det andra. Banan består av sex stycken par 3, fem par 5 och således sju par 4-hål vilket är lite annorlunda. Generellt kan man säga att Trent Jones genomgående har lyckats bra med att skapa både vackra och omväxlade par 3-hål vilket är viktigt när de är hela sex stycken. Signaturhålet på banan är däremot inte något av korthålen utan ett av de fina hålen som går ner mot Atlanten. Ett annat spektakulärt hål är hål 18, par 5, som slingrar sig mellan två stora dammar där också inspelet mot den smala greenen slås över vatten.

I klubbhuset kan man njuta av en god lunch och studera andra golfares tappra försök att bemästra golfbanan. Quinta da Marinha är inte den enda banan i området och nästan vägg i vägg ligger den kända mästerskapsbanan Oitavos Dunes som stått värd för Portuguese Open ett antal gånger.

Fakta

Bankaraktär Parkbana
Banfakta Par 71, 5870 5595 5127 4758
Drivingrange Utslag från matta och gräs
Banor i närområdet 6
HCP-gräns 54
Bandesign Robert Trent Jones Sr.

Hotel Quinta da Marinha

Hotel Quinta da Marinha ligger i utkanten av hamnstaden Cascais och är ett av få riktiga golfhotell i Lissabonområdet. Hotellet som har tre våningar och hiss är riktigt elegant med 198 rum av 5-stjärnig standard. Man har antingen utsikt mot golfbanan eller de vackra Sintrabergen och rummen är av god storlek och bra kvalitet. Hotellet har både inomhus- och utomhuspool, ett hälsocenter med bastu, turkiskt bad, gym och diverse behandlingar.

Den 5-stjärniga servicen är konstant vilket märks i såväl receptionen som de olika restaurangerna och baren. Så gott som samtliga gäster vi haft på hotellet det senaste året har uttryckt att personalen är mycket trevlig. Restaurang Five Pines finns på bottenvåningen av hotellet och serverar frukost, lunch och middagsbuffé. I Bar Trent Jones njuter man efter rundan. Det finns även en bar vid poolen under sommarmånaderna och självklart roomservice dygnet runt för den som önskar. Hotellet har också en restaurang, Monte Mar, som ligger vid Atlantkusten fem minuters bilresa från hotellet. Hotellet sköter bokning och transport fram och tillbaka till restaurangen. Monte Mar är en restaurang med såväl mat som service i världsklass utan att priserna skenar iväg. Prova deras goda skaldjursplatå eller varför inte pepparsteken, kniv behöver knappt användas.

Sist men inte minst ska sägas att man från Quinta da Marinha bara har ett par kilometer till centrala Cascais som är känt för sina många restauranger och fina läge nere vid havet. En kvarts bilresa från hotellet ligger den gamla staden Sintra med alla sina palats från 1500–1800-talen. Särskilt sevärt är Palace Pena på toppen av berget Sintra. För våra gäster som gillar att göra utflykter på egen hand, kan vi rekommendera att ta pendeltåget till Lissabon. Tåget går mellan Cascais och Lissabon var 20:e minut. Passa på att njuta av denna underbara stad!

 

Fakta

Standard starstarstarstarstar
Läge Direkt vid golfbanan
Rum 198 st, Alla rum med AC, safe, minibar, hårtork, balkong mm.
Faciliteter Inomhuspool, utomhuspool (ej uppvärmd), hälsocenter, restaurang, mm.
Wifi På hotellet finns det trådlös uppkoppling till internet utan extra kostnad.
City tax Staden Cascais tar ut en turistskatt för hotellvistelser. Denna skatt läggs på er slutnota och betalas till hotellet. I skrivande stund är skatten 1 euro per person och övernattning. Skatten betalas av alla övernattande gäster, även barn.
Övrigt Två av middagarna äter ni på hotellet och två middagar på en trevlig restaurang inne i Cascais. Då middagarna serveras i Cascais är även transfern inkluderad, enkel väg. Vi rekommenderar taxi på returresan.

Quinta da Marinha Golf Club

Hotel Quinta da Marinha

Förfrågan

Kontaktinformation

loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället Name, email, phone and mobile is required fields, please check your form.