Heritage Awali

Heritage Awali

Välkommen till paradisön!

Mauritius har sannerligen etablerat sig som en paradisö även för golfälskare, och många betraktar Heritage Golf Club som den främsta golfanläggningen som ön har att erbjuda. Det är den enda 45-hålsanläggning i Indiska oceanens och både ursprungsbana Le Château GC och den nyare La Réserve Links har varit värd till DP World Tour, vilket vittnar om dess exceptionella kvalitet.

Härliga Heritage Awali Golf & Spa Resort har all inclusive som standard och golf inkluderar varje dag. Resorten ligger vid den relativt orörda sydkusten och erbjuder boende i en fräsch och avslappnad afrikansk stil som får en att känna sig som en kung. Med bara några steg till den kritvita sandstranden och närheten till resortens två högt rankade golfbanor, är det verkligen en drömdestination för golfentusiaster.

Mauritius har en stämpel av att vara något exotiskt och exklusivt och det stämmer också. Delar av kusten kantas av fantastiska hotellanläggningar med utmärkt service och en unik kombination av olika kulinariska matupplevelser. HeritageAwali är inget undantag utan utmärker sig snarare genom att vara en av få strandresorts som är knuten till en golfbana. Det finns åtta golfbanor på Mauritius och alla håller hög kvalitet men golfmässigt är Heritage Golf, i vårt tycke, det guldkorn man söker och vill ha om man korsar halva jordklotet. Golf, hotell, bad och All Inclusive av högsta kvalitet är en lyckad kombination som inte kommer att göra någon besviken.

Fakta

Golfvärd Ja
Antal banor på Mauritius 8 stycken 18-hålsbanor.
Avstånd golfbana Ca 700 meter till klubbhuset, transport ingår.
Avstånd flygplats Sir Seewoosagur Ramgoolam International Airport, 45 km.
Arrangemang Tävlingar, utflykter mm.

Vad ingår i resan?

Lägsta pris: 36.995:-

Nattflyg till Mauritius t/r
transport av golfbag på flyget
mat på flygresan
7 nätter i dubbelrum, Deluxe Garden View
5 greenfee på Le Château Golf Course och 1 greenfee på La Réserve Golf Links
Awalis All Inclusive med dryck (se flik)
förbokade starttider
flygskatt
service av golfvärd

Valfria tillägg
Enkelrum: 9.495:-
Uppgradering till Premium inclusive: 7.495:-/person
Uppgradering till Deluxe Beachfront Room: 16.495:-/rum
Uppgradering till Deluxe Seaview Room: 9.495:-/rum

Turistskatt
På många av våra resmål tar lokala myndigheter ut en särskild turistskatt vid hotellövernattningar. Denna turistskatt läggs till på er hotellnota och betalas vid utcheckning från hotellet. Läs mer om turistskatter här.

Väder just nu

weather-icon21.9℃

Le Château Golf Course

Den sydafrikanske designern Peter Matkovitch fick uppdraget att förvandla det gamla sockerrörsfältet till en storslagen golfbana. Även om förutsättningarna var mycket goda, då det böljande landskapet ligger i den södra kanten av naturreservatet Bel Ombre, så måste man säga att han gjort stordåd. Le Château Golf Course är rankad som den bästa banan i Indiska Oceanen och har även varit värd till Mauritius Open som har status på Europatouren.

Det finns flera bra banor på Mauritius men Le Château Golf Course är enligt vår åsikt den klart bästa på ön. Inga hål på golfbanan går ända ned till havet, men från flertalet av dem, både på första och sista 9, står man hänförd och blickar ut över det turkosfärgade havet som omger ön. Även om havet inte är i spel finns det en hel del vattenhinder på banan. Det finns inte mindre än fem olika tees att spela från vilket gör banan varierande och en härlig utmaning för alla typer av spelare. Från backtee är banan förmodligen ett monster och för att spela från vitt bör man nog ha singelhandicap. De flesta spelar från blå eller röd tee och då är banan både kul och lagom svår. Ettan är ett ganska tufft öppningshål med strategiskt utplacerade fairwaybunkrar och en upphöjd green som är svår att träffa. Det blandas ganska friskt mellan lite tuffare hål och ett antal par 4-hål som är lite enklare och ligger på ca 300 meter. Avslutningen är däremot inte helt enkel med hål 17, rankat som det svåraste hålet på golfbanan och slutligen hål 18 som är ett par 5-hål med en green som vaktas av vatten på vänstersidan och bunkrar på högersidan. Finishen på banan är hög och det är sällan som man inte har ett bra läge även i ruffen. Det som är karaktäristiskt för banan är de vackra höga höliknade grästuvorna som kantar flera av hålen.

Här finns även en dubbelsidig drivingrange och en mycket trevlig 9-håls träningsbana. Sist, men inte minst, kan man njuta av ett mycket trevligt klubbhus på vars veranda man kan sitta i skuggan och blicka ut över det 18:e hålet. Det är inget caddietvång på Le Château Golf Course och man kan utan problem gå golfbanan även om de flesta betalar en liten slant för att ha golfbil. Bemötandet på klubben håller samma höga standard som golfbanan gör. Det går bra att förvara bagen hos caddiemastern på klubben och nästan innan man stigit ur transporten är klubborna på plats och efter avslutad golfrunda så får man iskalla handdukar för att svalka sig med.

För den som vill spela andra golfbanor, än de två som finns på anläggningen, under sin vistelse så är det lätt att ta en taxi till exempelvis Paradis Golf Club som ligger ca 25 min bort och dessutom erbjuder specialpris på greenfee för Heritage gäster. Andra alternativ är inlandsbanan Avalon Golf Club eller varför inte ta en heldagstur ut till ön Ile Cerf och spela på spektakulära Le Touessrok Golf Club.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Bitvis kuperad parkbana
Banfakta Par 72, 6498 6121 5740 5214 4761
Hcp-gräns 36
Drivingrange Ja, utslag från gräs
Bandesign Peter Matkovitch
Transport Fri transport från Heritage Awali Resort.

La Réserve Golf Links

Mauritius har sannerligen etablerat sig som en paradisö även för golfare och många är vi som håller Heritage Le Château Golf Course som en av, om inte den allra främsta, banan ön erbjuder. I december öppnar dock banan som ska bli tronföljaren, även den tillhörande Heritage Resorts

La Réserve Golf Links öppnade först 2023 och var redan året efter värd till Mauritius enda DP World Tour tävling. Hjärnan bakom golfbanan, är som på systerbanan Le Chateau GC, Sydafrikanen Peter Matkovic. Till sin hjälp har han haft ingen mindre än British Open vinnaren Louis Oosthuizen. Mäklare brukar säga att det bara handlar om läget och mycket bättre läge än detta kan man nästan inte få. Golfbanan ligger vackert utlagd i en sluttning ned mot den blåa Indiskaoceanen. Hål 1 ligger på banans högsta punkt med en vidunderlig utsikt över hela området och banan avlutas längst ned där man också hittar klubbhuset. Det är onekligen ett smart design drag då man slipper ha flera hål som går brant uppför utan nu är merparten av hålen svagt nedför med en fantastisk utsikt längs det UNESCO-skyddade naturreservatet Bel Ombre. Golfbanan har en tydlig Links karaktär och i det tidigare sockerrörsfälten har varsamt planterat olika typer av lokala grässorter för att skapa en modern linksbana. Det är väldigt vackert och ser också ut som en linksbana. De första 9 hålen har de flesta av hålen med panoramautsikt. Både hål 3 och 5 har mäktiga vyer och speciellt tredje hålets upphöjda green har nästan en infinity känsla. Banan går aldrig ner hela vägen till havet men det finns två större dammar som definitivt är i spel. Det är en golfbana som endast vara öppen för medlemmar och, via utvalda paket, för gäster på Heritage Resorts.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Delvis kuperad linksbana
Banfakta Par 72, 6604 6169 5812 5414 4964 4418
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang, omklädningsrum, David Leadbetter Golf Academy
Bandesign Peter Matkovich (codesigned Louis Oosthuizen) 2023

Heritage Awali Golf & Spa Resort

Mauritius sydkust är förhållandevis oexploaterade och redan när man kliver in vid entrén som slingrar sig fram genom gröna växter och över små dammar fyllda av färgglada fiskar känner man att Heritage Awali Resort är ett exotiskt paradis. Resorten är naturligtvis belägen direkt vid havet och en del av det 2500 hektar stora naturområdet Le Domaine de Bel Ombre. Stilen är afrikansk och man blandar finaste trävirke med inramningar av stenmurar och robusta lösningar. Det finns tre olika rumstyper på Awali – Deluxe Garden view, Deluxe Sea view och Deluxe Beach Front. Samtliga är på rymliga 52 kvm med möblerad balkong eller uteplats. Utöver detta finns det även några sviter på 100 kvm.

Vidare finns hela fem restauranger i olika stilar och tre barer. På restaurang Balafon serveras frukost och en minst sagt varierad buffé till middag, men äta gott gör man även på Infinity Blue som ligger på stranden och serverar lunchrätter på dagarna och bland annat fiskspecialiteter på kvällarna. Dessutom kan man välja något gott vid poolrestaurangen Amafrooty eller varför inte den nya fräscha beachcluben C-Beach Club i direkt anslutning till syskonhotellet Heritage Le Telfair som ligger vägg i vägg med Heritage Awali. Vilken otrolig lycka att man bor med All inclusive på Heritage Awali Resort!

Fakta

Standard starstarstarstarstar
Läge Direkt på stranden. Ca 5 minuters promenad från klubbhuset, transport ingår.
Rum 500 st. Alla rum med AC, safe, hårtork, mm.
Faciliteter En bufférestaurang och 3 st à la carte restauranger och ett flertal barer. Flera olika utomhuspooler. Ett mindre gym.

All Inclusive på Heritage Awali Resort

Vid boende på Heritage Awali Golf & Spa Resort ingår en riktigt bra variant av All Inclusive i resans pris. Denna ingår direkt vid ankomst ända fram till avresa oavsett att check in är kl.14 och check out kl.12. Nedan presenteras hela listan på vad som ingår i paketet på Awali i deras generösa all-inclusive.

Se även informationen längre ner för det möjliga tillägget som kallas Premium All-inclusive.

Mat och dryck

Frukost

 • Kontinental frukost för morgonpigga, Savana: 05:00 – 07:00
 • Full bufféfrukost på Savana: 07:00 – 10:30
 • Frukostbuffé på C-Beach Club: 07:00 – 10:30

Lunch

 • Infinity Blue strandrestaurang (à la carte): 12:00 – 15:00
 • Amafrooty (à la carte): 12:00 – 15:00
 • C Beach Club: 12:00 – 15:00
 • Heritage Golf Club – antingen i klubbhuset, baren efter 9 hål eller Food & Beverage vagn: 12:00 – 18:00
 • Kaz’Alala Restaurant: 12:00 – 15:00

Eftermiddagste

 • Kakor och pannkakor serveras på Zenzibar: 16:00 – 17:00
 • Glasskiosk: 12:00 – 17:00

Middag

 • Savana – Huvudrestaurang: Temabuffé: 19:00 – 22:00
 • Infinity Blue – Strandrestaurang: À la carte: 19:00 – 22:00
 • Zafarani – Indisk restaurang: À la carte / Endast för vuxna: 19:00 – 22:00
 • C Beach Club – À la carte: 19:00 – 22:00

Gästerna erbjuds en matkredit när de äter på följande restauranger som inte ingår i all inclusive-paketet:

 • På Heritage Awali: Boma (väderberoende)
 • På Heritage Le Telfair: Gin’Ja (accepterar barn från 12 år), Le Palmier, Annabella’s
 • Le Château de Bel Ombre
 • På Le Château golfbana: O’Grill

Wellness

 • En ryggmassage på 45 minuter per gäst och vistelse på Seven Colours Spa. Måste utnyttjas under vistelsens två första dagar mellan 09:00–15:00.
 • Gratis tillgång till det 3000m² stora Seven Colours SPA området med Gym etc
 • Vattengym och yoga enligt hotellets aktivitetsschema

Vattensport

 • Ingår: Tur med elektriska båtar, Snorklingsutflykt, Traditionellt fiske i lagunen, trampbåtar, kanoter, segelbåtar, SUP.
 • Mot tillägg: Dykning, Kite Surfing, Havsfiske, Delfinsafari

Aktiviteter på land

 • Tillgång till Umuzi Sports Centre med bågskytte, tennis (två belysta banor), beachvolley, bordtennis mm. Lån av utrustning ingår. (förutom tennisbollar som man köper själv)

Underhållning

 • Live music på Heritage Awali/ Heritage Le Telfair/Heritage C Beach Club enligt lokala anslag.

 

Läs fullständig information om All-Inclusive

Premium Inclusive på Heritage Awali

 

Vid boende på Heritage Awali Golf & Spa Resort ingår en riktigt bra variant av All Inclusive i resans pris. Detta till trots kan man uppgradera sin AI ännu mer! Tillägget kallas för Premium Inclusive och innehållet är allt som ingår i ordinarie all-inclusive plus listan nedan.

 • Fri golfbil
 • En runda på La Reserve (ink välkomstgåva, golfbil, rangebollar och ”halfway refreshment”)
 • Mauritisk lunch med utvalda drycker på Le Chateau de Bel Ombre
 • Lunch och middagar med utvalda drycker även på C-Beach Club
 • Lunch och middagar även på restaurangen på golfklubben, O’Grill
 • En middag på med hummer (fast meny) på Infinity Blue
 • Glas med Champagne serveras 18-23 på utvalda barer
 • Uppgraderad minibar
 • Ingen avgift för roomservice
 • Dedikerad service disk i Receptionen för premium-gäster
 • Entre till World of Seashells Museum som har den största samlingen av snäckor i Afrika.
 • Gratis entré till “Chamarel 7 Coloured Earth”. Vattenfall, geologi och sköldpaddor. Ej transfer (bokas på hotellet).

Läs fullständig information om Premium Inclusive

Golf på Mauritius

I detta avsnitt av Golfresepodden har Johan och Anders besök av Marie Drottz från Out Of Bounds Golfresor, som blir glad varje gång någon bokar Mauritius. Vi inser att det finns fler mangosorter än vad man kanske tror och att egen butler kan var härligt eller skrämmande. Johan har olika lösningar på hur man använder All Inclusive och Anders har bidragit till andrahandsförsäljningen av golfbollar på ön.

Heritage Golf Club

Heritage Awali Golf & Spa Resort

Mauritius Tourism

Förfrågan

Kontaktinformation

loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället Name, email, phone and mobile is required fields, please check your form.