Praia D'El Rey

Följ med Frank och Peter till Praia D’El Rey

11 – 18 november, 2023

Det är mycket smidigt och bekvämt att resa på en träningsresa med Golf Plaisir. Vi ser till att allting är förbokat i god tid hemifrån så ni gäster kan njuta av resmålet och fokusera på er träning under er vistelse. Vi har även vår egen golfvärd på plats på de allra flesta av våra resmål, vilket gör att ni även erbjuds service av dessa tillsammans med er egna Pro som ni reser tillsammans med. Er egen Pro är självfallet er första kontakt, men det kan alltid vara skönt att veta att även Golf Plaisir har personal på plats som kan hjälpa till vid behov, dessutom har ni även möjlighet att delta i de arrangemang som Golf Plaisir-personalen erbjuder om ni får lite tid över under er träningsvecka.

Praia D' El Rey

På kanten till Atlanten

Redan 2007 blev Praia D’El Rey utnämnd till Europas bästa golfresort. Detta är drygt 10 år sedan och nu har den uppgradering som vi väntat på kommit, med den helt nya golfbanan West Cliffs. En redan fantastisk golfresort är nu om möjligt ännu bättre. West Cliffs ger tidigare besökare en verkligt bra anledning att åka tillbaka.

Praia D’El Rey Golf & Beach Resort, strax norr om Lissabon, erbjuder en luxuös och bedårande vistelse för alla smaker. Njut av en mjuk, havsdoftande bris medan du svingar golfklubban utmed Atlantens vågor. Avnjut någon av havets läckerheter på hotellets restauranger och avsluta dagen med ett gott vin medan du låter ögonen vila på solnedgången. Kan det bli mer njutningsfullt? Njutning är ett nyckelord på Praia D’El Rey Golf & Beach Resort. Här erbjuds en fantastisk vistelse med storslaget hav, underbara golfbanor, ett 5-stjärnigt Marriotthotell och mängder med kulturupplevelser. Vi rekommenderar att utforska Óbidos, en väldigt mysig, medeltida by. Av många ansedd som den vackraste historiska byn i hela Portugal.

Fakta

Golfvärd Ja
Banor i närområdet 4
Avstånd flygplats Lisbon Airport, 90 km
Avstånd hotellet - golfbanor Praia D'El Rey - 1 km, West Cliffs - 9 km
Avstånd lägenheterna - golfbanor Praia D'El Rey - 2,5 km, West Cliffs - 6 km
Närmaste stad Peniche - 18 km, Obidos- 20 km
Arrangemang Tävlingar, utflykter mm.

Vad ingår i resan?

Lägsta pris: 19.995:-

Flyg Köpenhamn-Lissabon t/r
Fygskatt
Transport av golfbag
Transfer hotell t/r
7 nätter i dubbelrum på Marriott Praia D’El Rey Golf & Beach Resort
7 frukostar och 6 middagar
5 greenfees (Praia D’El Rey och West Cliffs)
Träning innan spel med Frank Englund
Reseledare: Peter Englund
Fina priser till bästa spelare varje dag

Enkelrumstillägg 3995:-
Buss till Köpenhamn ordnas efter önskemål, kontakta Peter eller Frank

Turistskatt
På många av våra resmål tar lokala myndigheter ut en särskild turistskatt vid hotellövernattningar. Denna turistskatt läggs till på er hotellnota och betalas vid utcheckning från hotellet. Läs mer om turistskatter här.

Väder just nu

weather-icon20.4℃

Praia D'El Rey Golf Club

”Det här landskapet är sådant som vi banarkitekter alltid försöker skapa. På Praia D’El Rey finns allting naturligt”. Så uttalar sig den kände arkitekten Cabell B. Robinson om Praia D’El Rey. Banan rankas stadigt som en av de bästa på Europas fastland och sträcker ut sig vid Atlantkustens otroligt vackra vyer. Framför allt hål 12-15 ger en golfupplevelse som ingen kan glömma, och den måste upplevas för att förstås. Variationen på golfbanan är ypperlig. Det växlar mellan lätt böljande parkbana till klassisk seaside med vackra sanddyner som ett naturligt inslag i landskapet. Praia D’El Rey erbjuder en golfbana av mästerskapskaraktär och passar golfare av alla kalibrer.

Fakta

Bankaraktär Park/seasidebana
Banfakta Par 73, 6176 5716 5232 4863
Drivingrange Utslag från matta och gräs
Banor i närområdet 4
Hcp-gräns 36
Bandesign Cabell B. Robinson

West Cliffs Golf

West Cliffs ligger en kort transfer från Praia D’El Rey Golf Resort och erbjuder en golfupplevelse utöver det vanliga. Naturen runt banan är storslagen och från nästan varje hål har man en fantastisk utsikt över Atlanten. Banan slingrar fram genom böljande sanddyner och lundar med pinjeträd och framförallt vid hål 10-12 är närheten till vågorna som konstant rullar in från havet som mest påtagliga. West Cliffs öppnade för spel i juni 2017 och är ytterligare en anledning för att åka till just Praia D’El Rey, och för att åtvervända hit igen för de som redan varit här. Det är en av Europas mest spektakulära golfanläggningar och har redan klättrat upp högt i rankingen över toppbanor i Europa. Lite tuffare och mer utmanade än Praia D’El Reys bana men en oförglömlig golfupplevelse för alla golfare.

Fakta

Bankaraktär Park-/seasidebana
Banfakta Par 72, 6382 5935 5564 5091 4533
Drivingrange Utslag från matta och gräs
Banor i närområdet 4
HCP-gräns 36
Golfbil Det finns begränsat antal golfbilar. Om man önskar golfbil rekommenderar vi därför att förboka golfbil i samband med bokning av resan.
Bandesign Dye Design Group

Marriott Praia D'El Rey Golf & Beach Resort

Att spela en golfbana av högsta klass kräver ett boende av samma kaliber, eller hur? Det 5-stjärniga Marriotthotellet, beläget direkt vid Praia-banan och havet håller exakt den standard förväntningarna kräver. På hotellet möts gästerna av ett leende och en service av allra högsta klass. Här finns 179 rum, en del vetter mot havet, andra mot golfbanan och rummen håller mycket hög standard. Rummen är mycket smakfullt inredda i sober klassisk stil. På Marriotthotellet finns mängder med faciliteter – både inom- och utomhuspooler (ej uppvärmda), gym, spa, barer och flera restauranger i olika stilar med olika utbud. Söker du den perfekta njutningen har du hittat rätt!

Praia är ett stort och härligt område som innefattar både golfbana, lägenhetsområden samt hotell. Shuttle mellan hotell och golfbanan ingår.

Fakta

Standard starstarstarstarstar
Läge Intill hål 12, ca 1 km från klubbhuset (Shuttle ingår)
Rum 179. Alla rum med AC, safe, minibar, hårtork, mm.
Faciliteter Inomhuspool, utomhuspooler (ej uppvärmda), spa, restaurang mm.
Wifi På hotellet finns det trådlös uppkoppling till internet utan extra kostnad.
Karta Hitta på ett enkelt sätt runt på resorten. Se kartan över Praia D'El Rey här.

The Village, Praia D'El Rey Apartments

The Village är ett passande namn då man får en genuin portugisisk by-känsla, som dessutom ligger granne med den mäktiga Atlanten. Lägenheterna ligger utbredda inom vackra trädgårdar med små gångvägar som skapar den unika känslan med kullerstenarna och den blå-vita kakelmosaiken på väggarna. Vi bor på The Village by the Ocean (se karta nedan) där lägenheterna är stora och rymliga med hög takhöjd. Alla lägenheter har två separata sovrum, ett vardagsrum, ett kök och två badrum – här finns gott om utrymme även för en längre vistelse. Lägg därtill en större terrass med utemöbler för skön avkoppling. Det är fräscht och modernt och fullt utrustat.

Praia är ett stort och härligt område som innefattar både golfbana, lägenhetsområden samt hotell. Shuttle mellan lägenheterna och golfbanan ingår.

Fakta

Standard starstarstarstarstar
Läge 2,5 km till golfbanan (shuttle ingår), 3,5 km till hotellet, närhet till stranden
Lägenheter 122 st. Vardagsrum/allrum med fullt utrustat kök, två separata sovrum, badrum. Alla lägenheter har diskmaskin, tvättmaskin och torktumlare.
Faciliteter Utomhuspool (ej uppvärmd), minimarket (ej öppen lågsäsong), privat parkering.
Wifi I lägenheterna finns det trådlös uppkoppling till internet utan extra kostnad.
Karta Hitta på ett enkelt sätt runt på resorten. Se kartan över Praia D'El Rey här.

Avsnitt 8

– Golf norr om Lissabon

I det här avsnittet av Golfresepodden har Anders och Johan besök av sin chef Peter Browall. Anders gillar Praia och West Cliffs, men är som vanligt minst lika intresserad av Obidos slott och ringmur eller fiskrestaurangerna i Peniche. Johan försöker vrida och vända på statistik och ranking från Golf Plaisirs senaste studieresa till området. Peter visar sig kunna minst lika mycket om surfing som golf, om det är mycket eller lite låter vi lyssnarna avgöra…

Praia D'El Rey Golf Resort

Förfrågan

Kontaktinformation

loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället Name, email, phone and mobile is required fields, please check your form.