Valle Romano

Valle Romano

Längs Costa del Sol i södra Spanien ligger golfbanorna verkligen på rad och för många är denna vackra kuststräcka det självklara valet när man ska på golfsemester. Det milda och stabila klimatet är givetvis en avgörande faktor, så fort vi nordbor kan få lite sol på nästippen är vi nöjda. Utmed denna kustremsa hittar man även några av Spaniens absolut bästa golfbanor såsom mytomspunna Valderrama och Finca Cortesin som var värd för Solheim Cup. Här finns däremot inte bara toppbanor vars greenfee kan rendera ett stort hål i plånboken, utan även en uppsjö av högkvalitativa golfbanor som vänder sig till en bredare målgrupp. När man åker till Estepona hittar man pärlor som Valle Romano och en mängd uppskattade resortbanor med fantastiska vyer över Medelhavet. Här finns verkligen något för alla semestergolfare.

Fakta

Golfvärd Ja
Avstånd golfbana 500 m
Avstånd flygplats 85 km
Närmaste stad Estepona 8 km
Banor i närområdet ca 30
Arrangemang Tävlingar, utflykter mm.

Vad ingår i resan?

Lägsta pris: 31.995:-

28 nätter i lägenhet
självhushåll
10 greenfees på Valle Romano
4 greenfees på La Canada
2 greenfees på Azata Golf
flyg
flygskatt
transport av golfbag
Del i hyrbil, Kategori B
service av vår golfvärd

Turistskatt
På många av våra resmål tar lokala myndigheter ut en särskild turistskatt vid hotellövernattningar. Denna turistskatt läggs till på er hotellnota och betalas vid utcheckning från hotellet. Läs mer om turistskatter här.

Väder just nu

weather-icon14.6℃

Valle Romano Golf

Valle Romano ligger en mil från kuststaden Estepona med en mäktig utsikt över Medelhavet. Klubbhuset är trevligt och anläggningen andas kvalitet utan att det blir stelt och opersonligt. Den välrenommerade golfarkitekten Cabell B Robinson är hjärnan bakom denna fina skapelse som öppnade 2010. Det är en resortbana men med lite mästerskapsambitioner och man har spelat en del internationella tävlingar här, bland annat Challange Tour. Det här är långt ifrån Cabell B Robinsons enda verk på Costa del Sol. Av hans lite mer kända banor i området hittar vi Finca Cortesin, där man spelade Solheim Cup, och La Reserva som ligger i hjärtat av Sotogrande. Man märker att han vet hur man hanterar den något kuperade terrängen som är vanlig längs Costa del Sol. Öppningshålet är ett ganska smalt och tufft par 5-hål men får anses vara en mycket bra inledning. På hål 3 är utslaget på en höjd och det är en riktigt brant sluttning ned och man undrar lite hur detta ska sluta. Det finns ett antal golfbanor på Costa del Sol där golfarkitekten nästan haft en omöjlig uppgift och fått använda sig av ett antal något ortodoxa lösningar och långa avstånd mellan hålen. Valle Romano är inte en av dessa golfbanor och det dramatiska hål 3 är snarare ett undantag. Faktum är att banan därefter är snyggt utlagd i det kuperade landskapet och på ett skickligt sätt undviks de största nivåskillnaderna. Det är inga problem att gå Valle Romano Golf, men visst finns det partier där man hade uppskattat en golfbil och det går alltid att hyra en golfbil, vilket många gör. Många greenområden är, som på hål 8, väl inbunkrade och på Robinsons karakteristiska sätt är bunkrarna lite kantiga och har generellt oregelbundna former. Visuellt väldigt snyggt men förmodligen en mardröm för banpersonalen som måste handkratta merparten av alla bunkrar.

Lägenhetshotellet ligger direkt på golfbanan mellan hål 11, 12 och 17. Det är en golfbana där man har en mäktig vy över såväl Medelhavet som mot bergen. Greenerna är generellt både jämna och lagom snabba och anläggningen är väl anpassad till de som vill ha bra semestergolf med hög kvalitet. Avslutningen är tuff med två långa par 3 och ett inte helt lätt par 5. När man puttat i på hål 18 så har man inte många steg till det trevliga klubbhusets terrass där man kan slå sig ner för att summera dagens score.

Drivingrangen är upplyst vilket gör att de med höga träningsambitioner kan lägga in ett extra pass även när det börjat skymma.
En liten rolig detalj är att varje hål är döpt efter en spansk golfspelare och man börjar med Alvaro Quiros på hål 1 och avslutar som sig bör med Seve Ballersteros på hål 18.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Parkbana
Banfakta Par 72 6214 5804 5358 4910
Drivingrange Ja, utslag från matta och gräs
Bandesign Cabell B Robinson

La Canada GC

La Canada ligger i Sotogrande och har välkända grannar som Valderrama och La Reserva. När man konkurrerar med några av Spaniens bästa golfbanor så är det lätt att man hamnar lite i skymundan. Det är lite synd då banan är riktigt bra. La Canada öppnade 9-hål redan 1982 som designades av ingen mindre än Robert Trent Jones Sr som också ligger bakom Valderrama. Det var först 2002 som man utökade till 18 hål med hjälp av arkitekten Dave Thomas. Två kända golfarkitekter ger också två lite olika karaktärer på de två 9 hålsslingorna. De sista nio hålen som är designade av Robert Trent Jones är mer ondulerade och har intressantare greenområden. Det är också här man hittar några av de bästa hålen på La Canada så som par 5 hålet nr 10 och även hål 12 som har index 1. Hål 18 är lite annorlunda, där man kan via ett utslag över en ravin få ett kort inspel, men då vill det till att man flyger minst 200 meter över ravinen.. Det går att spela betydligt mindre aggressivt och vill man bara vara säker på att komma över ravinen så är det 50 -100 meter lite beroende på vilken tee man spelar från. Inspelet till green blir givetvis längre ju mindre man skär över ravinen. Att man även har Out of Bounds och några väl placerade bunkar gör inte hålet lättare. Det är förmodligen hål 18 som givit namn till banan då ravin/dal heter La Canada på spanska.

Rangen är stor och här hittar men ett riktigt bra träningsområde. Golfbanan är känd för sin utmärkta dränering och även vid enorma skyfall så är det sällan som La Canada behöver stänga.

Klubbhuset är stort och går i traditionell spanskstil. Då klubben har en stor juniorverksamhet och även en del medlemmar så håller köket hög standard. Här stannar ofta medlemmarna både en och två timmar efter avslutat spel för att diskutera dagens glädjeämnen på golfbanan. Från restaurangens terrasser har man en fantastisk vy över floden Guadiaro och Medelhavet. La Canada ligger 30 minuter från Valle Romano och inte alls långt från havet så kombinera dagens golfrunda med en eftermiddag på stranden eller fortsätt några km till Gibraltarklippan.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Parkbana
Banfakta Par 71 5866 5638 5239 4993
Drivingrange Ja, utslag från matta och gräs
Bandesign David Thomas och Robert Trent Jones Sr

Azata Golf

Azata Golf är ett av de senaste tillskotten av golfbanor på Costa del Sol och öppnade sent under år 2020. Detta är ingen mästerskapsbana utan ett trevligt komplement till andra golfbanor i ett greenfeepaket. Azata är en ganska teknisk golfbana och man får tänka till lite när det gäller både klubbval och spelstrategi. Klubbhuset ligger uppe på en höjd vilket medför att man börjar varje 9 hålsrunda med att spelar nedåt och avslutar med något hål uppför. Det är kuperad terräng men egentligen så är det främst hål 8 och hål 17 som går brant uppför, men det är ändå skönt att åka golfbil. Flera av hålen slingrar sig fram och det är en hel del spektakulära vyer över Medelhavet och även Sierra Bermeja bergen. Hål 15 är ett klassiskt par 3 hål där greenen sträcker sig ut i en dam som en halvö. En tjusig mur omgärda greenen och utgör en distinkt gräns mellan det som är green och det som är vattenhinder och även vad som är birdiechans och pliktslag.

Klubbhuset är trevligt och modernt men ganska enkelt och inte så överdådigt som det ofta är på Costa del Sol. Här finns precis det man behöver som en liten shop och restaurang. Från restaurangens terrass har man en fin utsikt över rangen och greenen på hål 18. Rangen så väl som chipp -och puttinggreen är placerad i direkt anslutning till första tee. Det är smidigt och även om man kommer i sista sekunden så hinner man slå några bollar och sänka en och annan putt innan man ska slå ut.

Azata ligger bara 3 km från Valle Romano och det tar uppskattningsvis 7 minuter att köra till med bil.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Parkbana
Banfakta Par 71 5703 5334 4795 4358
Drivingrange Ja
Bandesign Blake Stirling och Marco Martin

Ona Valle Romano Resort

Vårt lägenhetshotell Ona Valle Romano Resort ligger 8 km från Estepona och i direkt anslutning till Valle Romano Golf. Hotellet har fyra våningar och består av 430 lägenheter fördelade på tre likadana byggnader som ligger på rad längs 12:ans fairway. Lägenheterna är 4 stjärniga och alla har mer eller mindre samma utformning med två separata sovrum, två badrum och ett kombinerat kök och vardagsrum som mynnar ut i en terrass. På Valle Romano finns en reception med engelsktalande personel. I bottenplanet hittar man en mindre livsmedelsaffär, enklare gym, två restauranger och de har även flera utomhuspooler som dock inte är uppvärmda. För den som vill sporta mer efter golfen så har de även två padelbanor i anslutning till området. Det märks att Ona Valle Romano Resort är ett etablerat lägenhetshotell och det är verkligen anpassat för Long Stay-boende i olika former. Köken är välutrustade och har det man kan förvänta sig och det finns givetvis tvättmaskin och lägenheterna är dryga 100 kvm inklusive terrassen så även om det inte är jättestort så har man gott om utrymme.

Även om lägenhetshotellet ligger på golfbanan så är det en liten promenad till golfklubben där man har en trevlig restaurang i klubbhuset som serverar både frukost och en utmärkt lunch. Området vid Estepona är kanske en av Europas hetaste golfresmål men här finns mer än bara golf. Estepona är en klassisk turistort och ligger bara 10 km från Valle Romano. Det är en charmig stad med en pittoresk hamn och en mängd olika butiker, barer och restauranger att utforska. Området är också känt för sina fantastiska stränder och det finns gott om möjligheter till vattensporter och andra fritidsaktiviteter inte alls långt från Valle Romano. Vill man ha mer storstadspuls så ligger Marbella på behagligt bilavstånd.

Fakta

Läge Intill Valle Romano Golf, La Cañada GC 30km, Azata Golf 5km, Estepona centrum 8 km
Lägenheter 430
Faciliteter Restauranger, utomhuspool (ej uppvärmd), padel, minilivs, enklare gym
WiFi Ja, utan extra kostnad

Greenfeepaket

I vårt Long Stay-greenfeepaket har vi valt att inkludera tre olika golfbanor för att säkerställa en varierad och spännande golferfarenhet under din vistelse. Vi har privilegiet att bo inom gångavstånd till fantastiska Valle Romano Golf, där du kommer att njuta av hela 10 rundor, vilket utgör största delen av vårt golferbjudande.

För att variera ditt spel och utforska olika banor, ingår även spel på charmiga La Canada Golf, som ligger ungefär 30 minuter från Valle Romano. Här kommer du att ha möjlighet att spela fyra golfrundor, och det kommer säkerligen att bli en minnesvärd golfupplevelse.

För att ge dig ännu mer variation har vi inkluderat 2 golfrundor på den närliggande Azata Golf, grannbanan till Valle Romano. Sammantaget ingår hela 16 greenfees i vårt paket, vilket ger dig gott om tillfällen att utforska och njuta av de olika golfbanorna under din vistelse.

Valle Romano Golf & Resort

Förfrågan

Kontaktinformation

loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället Name, email, phone and mobile is required fields, please check your form.